sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Viikko 3 ja hiihtoa

Ulkoilukelit ovat tämän viikon olleet todella hienot täällä Etelä-Suomessa. Alkuviikosta pakkasta oli sopivasti ja loppuviikosta vähän enemmän. Aurinkokin on jo lämmittänyt mukavasti ja päivän pituus on pidentynyt tunnilla ja vartilla siitä mitä se oli lyhimmillään ennen joulua.

Viikolle on kertynyt mukavasti ulkoilua ja liikuntaa erilaisten lajien parissa. Lunta on tullut lisää sen verran vähän, joten työmatkahiihtoa en ole päässyt tällä viikolla jatkamaan.  Lisäksi Espoon kaupungillakin tuntuu määrärahoja riittävän edelleen pyöräteiden auraamiseen ja hiekoittamiseen. Maanantaina kuljinkin sitten fillarilla töihin. Tiistaille tuli vähän lyhyt treeni, kun päivällä kävin lounaalla tekemässä salitreenin. Ilta menikin sitten E24 -palaverissa Esport Arenalla.

Keskiviikkona oli hiihtopäivä. Kävin töiden jälkeen Leppävaarassa kiertämässä oikeita hiihtolatuja kahden ja puolen tunnin ajan. Ladut oli ajamatta päivällä tulleen lumen jäljilä, joten luisto ei ollut mikään kovinkaan hyvä. Pitovoiteetkin loppuivat toiseksi viimeisellä kierroksella ja lopusta tulikin sitten vähän rankempi käsille. Väkeä oli paljon liikkeellä.

Torstaina kävin taas fillarilla töissä. Päivällä oli tarkoitus käydä salilla, mutta edellispäivän hiihtolenkki painoi vielä sen verran, että jätin salitreenin väliin. Se on huono asia, koska tuo treeni on yksi tärkeimpiä tällä hetkellä. Perjantaina juoksin töiden jälkeen matolla viikon ensimmäisen juoksulenkin, runsas tunti tasaista menoa ja lopussa pari lyhyttä vetoa. Hyvälle tuntui juoksu. Illalla tankkasin yhden käpykakun viikonlopun treenien polttoaineeksi. Nam.

Viikonloppuna oli tarkoitus tehdä vähän pidemmät treenit. Lauantaina lähdin taas Leppävaaraan hiihtämään. Mittari näytti 27 astetta pakkasta, mutta hyvällä pukeutumiselle selvittiin. Vain ensimmäisen kierroksen ajan oli vaikeuksia saada varpaat ja sormet pysymään lämpiminä, mutta sen jälkeen nekin lämpenivät. Lämpötila nousi nopeasti auringon alkaessa lämmittää. Leppävaaran kentän mittari näytti ekan kierroksen jälkeen 26 astetta, sitten 24, 22, 19 ja viimeisen kierroksen jälkeen 17. Ladulla ei ollut tungosta lauantaina. Ainut ongelma oli auton keskuslukituksen kanssa, joka ei ihan toiminut moitteetta tässä pakkasessa. Vika tosin saattoi olla myös avaimessa, joka oli käynyt pesukoneessa lenkkivaatteiden pesun yhteydessä.

Loistavat ladut ja keli

Pakkasta riitti

Hiihdon jälkeen ajoin vielä Esport areenalle, jossa juoksin runsaan puolitoista tuntia leppoisaa vauhtia tuttujen kanssa rupatellen. Juoksun jälkeen oli vielä tarkoitus käydä salilla, mutta kassalta saamani koodi ei toiminut salin ovella, joten jätin sen väliin. En jaksanut käydä kassalla hakemassa uutta koodia ja kellokin oli jo aika paljon. Siitä sitten lähdin autolle keskustelemaan keskuslukituksen kanssa. Onneksi pääsin autoon lyhyen tarinoinnin jälkeen.

Sunnuntaina käytiin viime viikonlopun tapaan Teräsmiehen kanssa hiihtämässä. Tällä kertaa kiersimme vähän pidemmän ympyrälenkin Karhusuo - Pirttimäki - Luukki - Kalajärvi - Juvanmalmi - Pitkäjärvi - Oittaa - Karhusuo. Ladut olivat vaihtelevassa kunnossa, joissakin paikoissa ei ollut kuin muiden hiihtäjien tekemä kapea latu kun taas toisissa paikoissa oli leveät latu-urat. Hitain väli oli Pirttimäestä Luukkiin, jossa saimme välillä hakea parempaa reittiä puskien välissä. Päivä oli hieno ja ainut takaisku oli Luukin kahvion oleminen remontin takia kiinni. Kahvipullat jäi näin juomatta.

Teräsmiehen tyylinäyte
Alla vielä hiihdosta kertynyt gps data.


Viikolle kertyi yhteensä runsaat 16 tuntia treeniä, juoksua 27 km, fillaria 64 km ja hiihtoa 99 kilsaa. Oikein hyvä ja monipuolinen viikko.


Ei kommentteja:

Viikko 37 ja juoksutaukoa

Ensimmäinen työviikko loman jälkeen takana ja arki on palannut kuvioihin täydellä voimalla. Arki on hyvästä, rytmi ja aikataulu ovat totutu...