maanantai 31. joulukuuta 2012

Viikko 52

Alkuviikon aktiviteetit tulikin jo käytyä läpi ja nyt on sitten loppuviikkokin tiedossa. Ei tarvitse enää ennustaa. Torstaista tuli lepopäivä treenien osalta. Aamulla kävin toistamisen fysikaalisessa, jossa käytiin läpi selän lihaksia ja lonkan liikkuvuutta. Vielä on paljon työtä edessä, mutta toisaalta aikaahan tässä on.

Perjantaina kävin hiihtämässä lähiniityllä. Torstaiset lämpöasteet olivat sulattaneet lunta ja nyt uudelleen alkaneet pakkaset olivat jäädyttäneet lumen pinnan kovaksi. Ensimmäinen puoli tuntia meni latua tehdessä ja pitoa ihmetellessä. Sen jälkeen alkoi latu olla kunnossa ja vauhti parani sen mukana. Kierrosajat alkoivat olemaan ihan normaalit taas. Hauskaa oli parin tunnin ajan, joka suksilla meni. Sen jälkeen juoksin vielä matolla kolme varttia rauhallisella vauhdilla.

Lauantaina olimme coachin kanssa taas tekemässä juoksuvaellusta tässä lähitienoilla, sama reitti kuin tiistaina. Vajaat kaksi ja puoli tuntia meni teitä ja metsiä tarpoessa. Tiet oli nyt paremassa kunnossa, mutta metsässä hanki oli raskaampi kulkea, kun ei ollut enää sellaista pelkkää pakkaslunta. Jalkoja sai nostella ihan tosissaan eikä hanki kuitenkaan kantanut kulkijaa. Olisko paino sitten noussut sen verran joulun aikaan?
Sunnuntaina keli oli ikävä eikä ulos tehnyt mieli lähteä. Ulkona satoi vettä ja lämpöasteita oli pari. Käänsimme coachin kanssa juoksumaton toiseen suuntaan ja siirsimme vanhan television kaapin päälle. Näin televisiota voisi katsoa samalla kun juoksee matolla. Siinä meni matolla mukavasti tunti katsellen 2011 UTMB dvd:tä.
Viikolle tuli yhteessä 9,5 tuntia treeniä, valitettavasti vain 17 kilsaa hiihtoa. Toisaalta juoksua tuli 53 kilsaa. Tänä talvena on hiihtokilometrejä kertynyt yhteensä jo 215 kilsaa ja tunteja tämän keräämiseen on mennyt 24h. Tulevalle viikolle on luvattu lämmintä koko alkuviikon. Vasta viikonlopuksi on luvassa vähän pakkasta. Voip jäädä hiihdot vähän vähemmälle.

Ensi viikonloppuna onkin edessä Loppiasrogaining, jossa ivo ja pt tekevät ensiesiintymisensä. Taktiikkaa on hiottu ja viimeistelyharjoitukset ovat sujuneet yli odotusten. Myös varusteita on testattu viimeisten harjoitusten yhteydessä. Kaikki alkaa olla valmiina. Viikolle ei voi enää treeniä kovin paljoa ottaa tai muuten loppuu paukut sunnuntaina kauden avauksessa.

Ei kommentteja:

Viikko 23 ja Jukola treeniä

Viikon alkaessa Jukolaan on enää vajaat kaksi viikkoa ja edellisestä suunnistusharjoituksesta aikaa melkein kaksi vuotta. Vuoden 2016 Jukol...