perjantai 28. joulukuuta 2012

Viikko 51 ja jouluviikko

Vähän myöhässä tulee tämäkin raportti, mutta näin joulun aikaan on niin paljon puuhasteltavaa, ettei ihan kaikkea ehdi saada ajallaan tehtyä. Talvi on jatkunut ja lunta on satanut lisää useampana päivänä.Tällä viikolla kolme viikkoa kestänyt pakkasjakso kuitenkin katkesi lämpötilan noustessa plussan puolelle vuorokauden ajaksi.

Lämpötila Espoossa Tapaninpäivän jälkeen. Melkoista lämpenemistä.

Lunta on kertynyt mukavasti

Viikko 51 muodostui melko hyväksi treeniviikoksi. Tunteja tuli kasaan yli 15 ja kilsojakin tuli mukavasti. Maanantaina hiihdin aamulla töihin. Suksissa oli hyvä luisto ja matka meni mukavasti. Illalla oli muuta menoa, joten kotiin palasin autokyydillä sukset takakontissa. Tiistaina ja keskiviikkona kuljin fillarilla töihin. Paikallinen kylätie oli ihan kamalassa kunnossa ja pyörällä sai tosissaan tehdä töitä pysyäkseen pystyssä. Pyörätiet olivat paremmassa kunnossa. Tiistaina kävin vielä punttisalilla päivällä työporukan kanssa.

Torstaina olin taas liikkeellä hiihtäen. Yöllä oli tullut hiukan uutta lunta, mutta muuten tiet olivat luikkaassa kunnossa. Päivällä taas käytiin punttisalilla. Kotiin hiihtäessä oli pitovoiteet loppuneet pohjasta ja viimeiset kilometrit olivat todella raskaita, kun ainut pito löytyi hartioista. Loppuilta meni rauhassa ja perjantaina lepoa.

Viikonloppuna kävin hiihtämässä lähiniityllä molempina päivinä. Lauantaina aurinko paistoi ja oli todella hieno hiihtokeli, melkein kuin Lapissa olisi hiihdellyt.

Tuosta vähän vasempaan ja Aakenusvaara näkyy edessä.
Lauantaina juoksin vielä hiihdon päälle matolla kolme varttia sellaisella verkkaisella vauhdilla. Siihen sitten päälle vielä hyvä core-treeni. Tämä jälkeen sauna maistui hyvälle. Sunnuntaina ei uutta lunta ollut tullut ja ladut olivatkin hyvässä kunnossa. Keli oli oikein vauhdikas ja liukas.

Hiihtokilometrejä tuli viikolle yhteensä 86 ja pyöräilyä 64, juoksua vain 8 kilsaa.

Nyt jouluviikolla on harjoituksia tullut vähemmän. Alkuviikko on mennyt enemmänkin ruokapöydässä ähkien ja sohvalla lepäillen. Ruokaa ja muita herkkuja on mennyt normaaliin tapaan ja liikkuminen on ollut aika vähäistä. Aattona oli lepopäivä, mutta joulupäivänä käytiin coachin kanssa kaksi ja puoli tuntia tarpomassa lumessa. Tiet oli huonosti aurattu ja metsässä oli lunta melkein polveen asti. Oli todella hieno lenkki.

Coachi kärjessä tekemässä uraa


Auraamattomia hiekkateitä edeten

Talvimaisemaa
Joulupäivänä loimutettiin vielä joulukalaa ja kylläpä maistui hyvälle.

Nyt se on valmista
Tapaninpäivänä en ehtinyt hiihtämään, kun aika ja voimat menivät katolla huhkimiseen. Runsaat pari tuntia meni lumien pudottamiseen katolta. Oikein hyvää core-treeniä, kun yritin vielä heittää lunta tasaisesti molemmilta puolilta kroppaa kiertäen. Siinä oli selkäfileet kovilla ja oikea olkäpää tuli ihan oikeasti kipeäksi. Hiihtämistä ei voinut enää ajatellakaan. Sen sijaan hyppäsin matolle ja juoksin sen saman kolme varttia vähän parempaa vauhtia kuin edellisellä kerralla. Vähän yritin keskittyä oikean jalan ojennukseen.

Viikko on vielä kesken joten ei pysty ennustamaan miten loppuviikko kehittyy. Suunnitelmissa on kuitenkin käydä puskemassa vähän suksien kanssa. Ja jokunen lyhyt mattolenkki.

Hyvää joulun jatkoja kaikille.


Ei kommentteja:

Viikko 32 ja Lake to Lake swimrun kisa

Tällä viikolla oli tarkoitus saada vielä yksi napsu lisää treeniä ennen Alppien kiertoa, mutta vähän vajaaksi se viikko jäi. Yksi syy oli l...