tiistai 26. huhtikuuta 2011

Viikko 16 ja kevätrogaining

Kevät on edennyt todella vauhdikkaasti.Edellisellä viikolla (tiistaina 12.4.) näkyivät ensimmäiset leskenlehdet teiden varsilla ja tällä viikolla onkin sitten sini- ja valkovuokot alkaneet kukkia kilpaa. Yleensä näiden välissä menee ainakin se viikko, mutta nyt niitä on näkynyt vierivieressä. Pihalla olleet korkeat lumikinokset ovat hyvenneet lähes olemattomiin Pääsiäisenä. Enää pari pientä lämpärettä ja piha on kokonaan lumesta vapaa. Kevät on kyllä mahtavaa aikaa.

Harjoitusten suhteen viikko ei tarjonnut mitään eksoottista. Alkuviikolla en ollut tehnyt yhtään juoksulenkkiä vaan ainoastaan maanantaina kävin fillarilla töissä. Tiistai ja keskiviikko olivat lepopäiviä harjoitusten suhteen. Tavoitetunnit olivat siellä runsaan 12 tunnin hujakoilla, mikä tarkoitti tuntien täyttymistä jo pelkästään osallistumalla Kirkkonummella kiirastorstaina järjestettävään kevät rogainingiin. Miia ja Tiina olivat taas järjestäneet hienon harjoituksen vaikka maanomistajien kanssa olikin jouduttu vääntämään kättä metsien käytöstä. Kartan keskeltä oli jouduttu vapauttamaan kämmenen kokoinen alue kisa-alueen ulkopuolelle. Se tarkoitti enemmän tietä ja vähemmän metsää. Meille Tommin kanssa se tarkoitti jonkin moista etua vaikka onhan Tommi hinkannut suunnistustaitoaan talven korttelirasteilla.

Reissu alkoi kello 8 torstai-iltana. Lähdössä useita joukkueita suuntasivat matkansa pohjoiseen ja siitä sitten vastapäivään kiertäen rasteja. Kartan keskellä ollut kielletty alue supisti reittivaihtoehdot minimiin, jolloin väkeä riitti alussa samoilla rasteilla. Ensimmäiset rastit (23, 32, 41, 33, 59, 31) päästiin kulkemaan vielä ennen pimeän tuloa. Metsässä joutui jo lamppua käyttämään, mutta juoksu onnistui suht hyvin ilman sitäkin. Metsässä ei ollut enää lunta kuin paikoin, mutta vettä oli sitäkin enemmän ja ojien ylittäminen vaatikin joka kerta sopivan ylityspaikan etsimistä. Etukäteen haastavan näköinen rasti 59 löytyi suoraan ja seuraava lammen rannassa ollut rasti 31 löytyi hyvin vaikka osuimmekin lammen rantaan liian pohjoisessa.

Tästä eteenpäin lampulle oli käyttöä myös metsässä. Seuraavat rastit (27, 39, 24) löytyivät edelleen suht hyvin vaikka rastilla 39 kiertelimme jonkin aikaa rinnettä. Tässä kohtaa huomasin tuon vanhan lonkkavaivan kipeytyvän siinä määrin, että se alkoi jo hidastaa matkantekoa. Metsässä juokseminen lisäsi lonkan rasitusta ja vielä kun siihen lisätään leveiden ojien ylitykset niin tiesin, ettei seuraavista tunneista olisi tulossa mitään varsinaista riemujuhlaa.

Rastille 53 juostessa perässämme ajoi iso maasturi, joka oli kovasti kiinnostunut puuhistamme. Oli ilmeisesti ajamassa takaa jotain mopopoikia ja samalla reissulla törmännyt lamppu päässä juokseviin suunnistajiin. Eikö ihmisillä ole parempaa tekemistä pyhäiltana kuin ajaa kylällä mopopoikia kiinni?

Tästä vauhti hidastui entisestään ja mielessä alkoi siintää kolme kirjainta. DNF. Kolme seuraavaa rastia (42, 44 ja 51) kierrettiin vielä Tommin kanssa, mutta sitten oli pakko myöntää, ettei ollut järkeä jatkaa, kun lonkka oli jo siinä kunnossa. Onneksi samaan aikaan Lupuksen kolmonen (Outi ja JanneH) tuli tietä pitkin ja Tommi saikin siitä mukavan kyydin loppuyöksi meikäläisen jäädessä hiljaksiin kävelemään kohti kisakeskusta. Vähän myöhemmin soitin Miialle ja tilasin kyydin kisakeskukseen, siinä säätyi itseltä runsaan tunnin kävely/hölkkä. Kello näytti tässä vaiheessa noin 4.45h/35km. Tommi juoksi loppuun asti Lupuksen kanssa keräten hienot 92 pistettä. Kisa-alueen eteläinen osa jäi molemmilta kokematta.

Sen suurempaa analyysiä ei kisasta ole. Valitsemamme reitti oli ilmeisesti suhteellisen hyvä, koska ainakin alkumatkasta seurassa olivat kärkeen sijoittuneet joukkueet. Tosin reittivaihtoehtoja ei ollut ihan normaaliin tapaan jo mainitusta syystä.

Loppuviikko menikin sitten pihahommia tehden ja jalkaa lepuuttaen. Nyt onkin sitten vähän arvoitus miten se tulee kestämään kahden viikon kuluttua olevan Unkarin neljäkasin. Onneksi siellä on tasainen alusta eikä reitillä ole tietääkseni ylitettäviä ojia. Tulevalla viikolla tehdään enää lyhyttä lenkkiä ja vähän lihashuoltoa.

Ei kommentteja:

Viikko 37 ja juoksutaukoa

Ensimmäinen työviikko loman jälkeen takana ja arki on palannut kuvioihin täydellä voimalla. Arki on hyvästä, rytmi ja aikataulu ovat totutu...