sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Keventelyä ja leiri Vierumäellä

Viimeiset määräharjoittelut saatiinkin päätökseen viime sunnuntaina. Pidinkin ensimmäisen lepopäivän heti maanantaina, edellisestä lepopäivästä oli kulunut aikaa lähes kaksi kuukautta. Hieman oli outoa, kun aamulla oli aikaa lukea hesari kaikessa rauhassa ja vieläpä syödä aamupala kotona. Edellisten viikkojen aikana aamupala oli tullut nautittua töissä työpöydän ääressä. Illallakaan ei ollut mihinkään kiirettä, muuta kuin kauppaan ostamaan uudet tossut edellisten tilalle. Kaupan hyllystä löytyi vielä yksi pari Mizunon Oracle mallia, jota on nyt runsaan vuoden aikana mennyt joitakin pareja.

Tiistaina palattiin jo takaisin tossujen päälle, kun töiden jälkeen juoksin matolla kahden tunnin peruslenkin. Jalat tuntuivat aika kankeilta lenkin alussa, mutta lämmittelyn jälkeen juoksu alkoi taas kulkea. Jännä homma miten kevyellä viikolla tulee helposti tunne, että kyllähän tämän lenkin voi jättää väliin, kun aikaa on kuitenkin koko viikko. Tiistainakin oli ensin tunne, että voisi pitää toisen lepopäivän. Mitään suurta hinkua ei ollut matolle. Sitten lenkin alettua oli kuitenkin taas tosi kiva juosta. Keskiviikkona juoksin töistä mutkan kautta kotiin, taas noin kahden tunnin lenkki.

Torstaina kävin ensimmäistä kertaa tänä vuonna fillarilla töissä. Aamulla oli 12 astetta pakkasta ja pyörätiet todella liukkaat. Parissa kohta matkan varrella oli pieni tilanne päällä, mutta ehjänä kuitenkin selvittiin töihin. Iltapäivällä vettä valui sitten joka pikassa ja reppu ja housut olivatkin juuri sen näköisin, kun olisin tullut ryömimällä kotiin. Perjantaina pidin toisen lepopäivän säästellen jalkoja viikonlopun leiriä varten.

Viikonloppu oltiikin sitten Endurancen kevätleirillä Vierumäellä. Lauantaina käytiin Tommin kanssa juoksemassa lumisia polkuja Vierumäen hienoissa maastoissa. Kokeiltiin siinä samalla juosta umpihankea ison supan pohjalle ja sieltä nelinkontin ylös. Se oli aika raskasta, kun lunta oli vielä melkoisesti. Samalla se oli todella hauskaa. Metsäpolkujen jälkeen juostiin Valo-ilves -reittiä pitkin Heinolaan. Se olikin hauskasti kumpuileva latu-ura, jonka keskellä oli oikein hyvä juosta. Se ei varmasti haitannut yhtään hiihtäjää vaikka yhdeltä vastaantulevalta hiihtäjältä pientä kommenttia saatiinkin. Takaisin juoksimme lähes samaa reittiä, hieman ennen opistoa harhauduimme eri reitille. No, perille löydettiin kuitenkin hyvin.

Ilta meni mukavasti juoksuista ja välillä muistakin aiheista jutellessa. Janne piti luentoa vuorijuoksuista ja aihe herättikin mukavasti kiinnostusta. Loppuillasta paikalle saatiin houkuteltua myös yksi yllätysvieras.

Sunnuntaina juostiin latu-urien sijasta pyörätietä pitkin opistolta lähes Heinolaan tarkoituksena juosta kahden tunnin lenkki. Käännyttiin hieman ennen keskustaa takaisin ja juostiin mukavaan vastatuuleen opistolle. Pyörätieltä oli lumet ja jäät sulaneet kokonaan ja olikin kivaa juosta pitkästä aikaa hyvin pitävällä alustalla.

Odottelua
Viikolle kertyi yhteensä 91km/8.27h juoksua. Fillaroinnit mukaan lukien määräksi tuli runsas 10 tuntia.

Ei kommentteja:

Viikko 32 ja Lake to Lake swimrun kisa

Tällä viikolla oli tarkoitus saada vielä yksi napsu lisää treeniä ennen Alppien kiertoa, mutta vähän vajaaksi se viikko jäi. Yksi syy oli l...