maanantai 11. huhtikuuta 2011

Viikko 14

Edellisen kevyen viikon jälkeen oli taas tarkoitus saada alle vähän enemmän tunteja. Sakura-michin vaihtuminen Unkarin neljäkasiksi vaikuttaa selvästi harjoitusohjelmaan, juostaanhan Unkari kuitenkin kolme viikkoa myöhemmin. Määräviikkojen jatkaminen kolmella lisäviikolla ei olisi onnistunut fyysisesti eikä henkisestikään. Sen takia edellinen viikko olikin kevyt ja nyt kaksi seuraavaa ovat taas hieman kovempia. Määriä en nosta enää pariakymmentä korkeammaksi ja ajatuksena olisi saada vähän tehojakin mukaan. Myös lyhyet kuntopiirit pysyvät ohjelmassa.

Viikonlopun sateet ja plussan puolella pysyttelevät yölämpötilat ovat viimeinkin sulattaneet kaiken jään ja lumen pyöräteiltä. Samat viikonlopun sääolosuhteet jatkuivat koko alkuviikon, joten lumet ovat saaneet mukavasti kyytiä. Loppuviikosta sateet ovat hellittäneet ja aurinko on mukavasti lämmittänyt. Tosin viikonloppuna oli melko voimakas pohjoistuuli.

Viikon harjoitukset eivät menneet ihan suunnitellusti. Jokunen tunti jäi tekemättä erinäisistä syistä johtuen. Maanantaina juoksin mutkan kautta töistä kotiin, sama parin tunnin lenkki, joka kuitenkin meni hieman reippaampaa vauhtia. Aika 1.51. Tiistaina oli suunnitelmissa lepopäivä, kun käytiin kissojen kanssa vuotuisessa lääkärintarkastuksessa. Sillä rintamalla oli kaikki kunnossa vaikka paino onkin molemmilla päässyt hieman nousemaan. Pitääkin kokeilla tuota juoksumattoa Rusinan ja Lakun kanssa.

Keskiviikkona ja torstaina juoksin sekä töihin että takaisin. Aikaa meni 85-89 minuuttia. Tarkoitus oli juosta iltapäivällä mutkan kautta kotiin, mutta molempina päivinä vaivannut vatsatauti lyhensi vähän lenkkejä. Matkalla kului myös hieman enemmän vessapaperia, kun normaalin yhden pysähdyksen taktiikan sijasta piti pysähtyä ainakin kahdesti.

Perjantaina juoksin matolla töiden jälkeen 25 km, kun polvet olivat sitä mieltä, että hieman pehmeämpi alusta voisi olla vaihteeksi mukavaa. Polvet ovatkin olleet melko kovilla viime aikoina ja sen takia lauantainenkin lenkki jäi hieman vajaaksi. Juoksin lauantaiaamuna matolla tunnin, mutta iltapäivällä lenkki jäikin sitten tekemättä. Pientä voimaharjoitusta kuitenkin tehtiin pihatöiden muodossa. Sunnuntaina juoksentelin paikallisia hiekkateitä parin tunnin verran vaikka kalenterissa oli kolmen tunnin lenkki. Hieno aurinkoinen ilma helli ulkoilijoita vaikkakin kylmä pohjoisenpuoleinen tuuli puhalsi ikävästi. Sunnuntaina huomasin ensimmäistä kertaa korkealla kaartelevat lokit, jotka raakkuivat äänekkäästi kevään merkikisi.

Viikon annos oli yhteensä 8 juoksulenkkiä, joista kertyi 144 km / 12.49 h. Siihen vielä kuntopiirit mukaan niin kokonaistunnit jäivät hieman vajaasen 14 tuntiin. Nyt pitääkin viimeiset viikot keskittyä pitämään kroppa kasassa ja päästä Unkarissa lähtöviivalle mahdollisimman terveenä.

Hevoskuurin sivuilta voi lukea Petteri Muukkosen haastattelun. Siinä on hyviä treenivinkkejä aikapulasta kärsiville. Lisäksi haastattelusta näkyy, miten hyvä asenne hänellä on (huippu)urheiluun.

Ei kommentteja:

Viikko 37 ja juoksutaukoa

Ensimmäinen työviikko loman jälkeen takana ja arki on palannut kuvioihin täydellä voimalla. Arki on hyvästä, rytmi ja aikataulu ovat totutu...