sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Viikko 11

Jos on treenit tähän asti sujuneet kohtuu hyvin, niin tällä viikolla on ollut todella vaikeaa. Ongelmana ei ole ollut niinkään vaivat jaloissa vaan enemmänkin motivaatio tuolla päänupissa. Uutiset Japanista olivat koko alkuviikon sellaisia, että oli jo melko selvää, ettei kisoja järjestetä. Siitä syystä lenkit alkoivat lyhenemään ja osa jäi kokonaan tekemättä. Sitten loppuviikosta ei enää ollut mahdollista kuroa umpeen menetettyjä tunteja.

Vielä maanantaina ja tiistaina juoksin aamulenkin matolla, perinteinen tunnin lenkki. Molempien päivien iltalenkit lyhenivät jonkin verran juostessani vain suoraan töistä kotiin. Itse asiassa tiistainen iltalenkki oli tarkoitus olla viikon toinen pitkä lenkki, mutta nyt se lyheni puoleentoista tuntiin. Maanantaina tein vielä lyhyen kuntopiirin, mutta tiistaina en viitsinyt tehdä edes sitäkään. Pyörätiet ovat toivottomassa kunnossa, suurimmaksi osaksi eteneminen onnistuisi paremmin luistimilla.

Keskiviikko oli todellinen pohjanoteeraus, kun aamulenkki jäi kokonaan tekemättä. Illalla sain tehtyä onneksi parin tunnin lenkin, mutta kotiin tultua mieli oli niin maassa, että koko alkuvuoden karkkilakko loppui siihen paikkaan. Kaapista löydetyt suklaat, jotka oli muuten tarkoitus säästää Sakuran jälkeen, saivat kyytiä ja enemmänkin olisi mennyt.

Suklaa teki selvästi tehtävänsä, kun torstaina jaksoin taas kiivetä aamulla matolle ja hinkata siinä sen normi tunnin lenkin. Illalla lenkki jäi vähän lyhyeksi, kun piti vielä ehtiä kummitytön syntymäpäiville. Myös kuntopiiri jäi illalla tekemättä. Tosin yhden 200g Fazerin sain syötyä. Nam. Perjantaina ei suklaahumalasta ollut tietoakaan, kun aamulenkki jäi taas tekemättä. Illalla juoksin matolla 25 km ja sen päälle vielä kuntopiiri.

Lauantaina oli tarkoitus juosta viikon toinen pitkä lenkki. Suunnitelmissa oli taas käydä Paloheinässä maratonilla. Siihen vielä hyvät alku- ja loppuverkat niin pitkä lenkki olisi siinä. Kävi kuitenkin niin, että vielä juostessa Paloheinään tiet olivat yllättävän hyvässä kunnossa, mutta sitten se runsaan vitosen lenkki Paloheinässä oli taas aivan jäässä. Oli suorastaan lentokeli. Siihen kun vielä alkoi sataa lunta jään päälle, niin homma oli paketissa. Toisella kierroksella päätin, että juoksen tänään vain puolikkaan, kun lonkat alkoivat siinä jäykistyä siihen tahtiin, ettei loppu olisi ollut mitään herkkua. Puolikkaan aika oli 2.05. Siitä sitten jääteitä pitkin Leppävaaraan ja bussilla kotiin. Aikaa meni kuitenkin runsas neljä tuntia. Kotona tein vielä kuntopiirin.

Lauantainen lyhentynyt lenkki tarkoitti sitä, että sunnuntaille jäi sitten vähän pidempi lenkki. Ulkona juoksemisen sijaan suuntasin arenalle, jossa juoksin viiskymppisen rauhalliseen tahtiin.Päälle vielä kuntopiiri. Hallilla oli vähän vähemmän tuttuja tänään, oliskohan hieno kevätaurinko houkutellut osan porukasta ulos luistelemaan.

Viikolle kertyi yhteensä 10 juoksulenkkiä, joista kertyi 222 km / 21.03 h. Siihen vielä kuntopiirit päälle, niin viikon harjoitustunnit ovat 22.49h. Se jäi uupumaan neljä tuntia tavoitteesta. Ensi viikko on jakson viimeinen määräviikko. Se on nyt päätetty vielä vetää läpi vaikka Japaniin ei lähdettäisikään. Tosin nyt uutiset Japanista ovat jo hieman parempia, joten eihän sitä tiedä miten tässä vielä käy.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Älä purista liikaa pelivälinettä. Kroppa ja mieli vaan sano, että tää riittää, ei sun tarvii enempää.

Viikko 23 ja Jukola treeniä

Viikon alkaessa Jukolaan on enää vajaat kaksi viikkoa ja edellisestä suunnistusharjoituksesta aikaa melkein kaksi vuotta. Vuoden 2016 Jukol...