sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Paloheinämaraton #101

Menneellä viikolla on kelit olleet ensimmäistä kertaa hieman keväisemmät. Edelliseen viikkoon verrattuna ulkolämpötilat ovat lämmenneet parillakymmenellä asteella ja iltapäivisin on menty jo plussan puolelle. Tietkin ovat paikoin sulaneet ja toisaalta taas seuraavana yönä jäätyneet haitaten jonkin verran aamulenkkejä. Joka tapauksessa nyt ollaan menossa kohti kevättä ja pitkä talvi alkaa vihdoinkin taittua.

Viikon treenitavoite oli saada kasaan 22 tuntia harjoituksia. Melko hyvin tähän päästiinkin vaikka viikon mittaan kropassa jonkin verran kolotusta olikin. Pari lenkkiä meni vähän heikommin, mutta niistäkin selvittiin. Maanantaina juoksin aamutuimaan tunnin matolla ennen töihin lähtöä. Illalla juoksin taas töistä suoraan kotiin vähän reippaampaa vauhtia ja päälle vielä 20 min kuntopiiri. Tiistaina sama aamulenkki matolla, mutta kotiin töistä juoksin mutkan kautta saaden kasaan parin tunnin lenkin.

Keskiviikkona oli vain yksi harjoitus, kun kävin arenalla juoksemassa runsaan parin tunnin lenkin. Juoksu tuntui kulkevan yllättävän hyvin. Torstai olikin sitten vaikea päivä, kun kävin juosten töissä. Molemmat lenkit kulkivat vaikeasti ja vauhtia joutui pudottamaan jonkin verran. Illaksi suunniteltu kuntopiiri jäi myös tekemättä. Hiukan kyllä huolestutti viikonlopulla odottava pitkä lenkki. Myös perjantaina tein vain yhden lenkin, kun töiden jälkeen kävin kiertelemässä lähiteitä parin tunnin verran. Meno oli jo vähän parempaa, mutta vauhti edelleen rennon letkeää. Illalla sain kuitenkin tehtyä eilen väliin jääneen kuntopiirin.

Lauantaina oli vuorossa Paloheinämaraton, jossa olin mukana nyt ensimmäistä kertaa. Koska tarkoituksena oli tehdä pitkä lenkki, niin lähdin bussilla Leppävaaraan, josta ensin juoksin Paloheinään. Selässä oli mukana reppu, jossa oli vähän syötävää sekä vaihtovaatteet. Matkalla oli pientä eksymistä, mutta onneksi kysymällä löytää perille. Aikaa meni vajaa tunti. Paloheinässä pääsin matkaan 53 minuuttia "myöhässä", mutta onneksi noi lähtöajat ovat Andersilla varsin joustavat.

Tunnelmia ennen starttia
Itse juoksu meni suht ok. Koska reitti ei ollut ennestään tuttu niin lähdin Jameksen seuraan ekalle lenkille. Reittinä oli runsaan 5 km edestakainen matka, joka juostiin siis kahdeksan kertaa. Siinä sitten juostiin kimpassa jokunen kierros kuulumisia vaihdellen. Sen jälkeen juoksin jonkin aikaa Miikan kanssa. Myös Hanna oli mukana juoksemassa, mutta muita en sitten tuntenutkaan. Matka meni joutuisasti rupatellessa. Ilma oli keväisen aurinkoinen, mutta kylmä tuuli ahdisti joissakin kohdissa reittiä. Lopussa alkoi lonkat vähän jomottaa ja kevensinkin vähän vauhtia. Eihän tässä mitään kiirettä ollut. Maaliin tulin ajassa 3.55 ja lyhyen rupattelun jälkeen lähdin jolkottamaan kohti Leppävaaraa. Kuten tullessa matkaan meni aikaa noin tunti. Päivän saldoksi tuli 64 km.

Sunnuntaina oli kevyempi päivä. Aamupäivällä leikattiin kuusiaitaa sekä hiukan omenapuutakin. Lisäksi lapioitiin edellisenä päivä katolta pudonneita lumia. Se jälkeen juoksin matolla kevyen runsaan 1,5 tunnin lenkin. Illalla coachi vielä hieroi jalat kuntoon. Viikon saldoksi yhteensä 10 lenkkiä, joista kertyi 222 km / 20.55h. Lisäksi viikolle mahtui kolme kuntopiiriä, joten kokonaissaldoksi tulee 22.01h. Tulevalla viikolla lisätään vähän määrää.

2 kommenttia:

corner kirjoitti...

Toivottavasti Japanissa selvitään maanjäristyksen ja tsunamin jälkihoidoista niin että Sakura Michi päästään juoksemaan!

t. corner

StanleyPark kirjoitti...

Moi corner,

vielä on epäselvää miten kisan käy. Järjestäjiltä tuli tieto, että asiaa harkitaan ja pyritään ilmoittamaan mahdollisimman pian.
Toivotaan parasta.

Viikko 23 ja Jukola treeniä

Viikon alkaessa Jukolaan on enää vajaat kaksi viikkoa ja edellisestä suunnistusharjoituksesta aikaa melkein kaksi vuotta. Vuoden 2016 Jukol...