perjantai 18. maaliskuuta 2011

Sakura-michi 2011 update

Viime perjantaisen maanjäristyksen ja tsunamin jälkeen Sakura-michi kisan järjestäjät olivat sähköpostilla yhteydessä heti sunnuntaina. He sanoivat pohtivansa kisan järjestämistä tässä uudessa tilanteessa, jossa koko maa näyttää olevan. Tietoa kisan järjestämisestä luvattiin mahdollisimman nopeasti.

Tilanne ei menneen viikon aikana ole muuttunut paljoakaan paremmaksi. Päinvastoin, eri maiden viranomaiset, Suomi mukaanlukien, ovat pitkin viikkoa muuttaneet mm. matkustussuosituksiaan Japaniin. Ja suositukset eivät ainakaan ole muuttuneet parempaan suuntaan. Näistä voisi päätellä, että tilanne Japanissa kehittyy koko ajan huonompaan suuntaan, eikä kisaa tulla siitä syystä järjestämään.

Torstaina sähköpostissa odottikin melkoinen yllätys, kun kisan järjestäjät ilmoittivat päätyneensä järjestämään kisat! Se oli täysin odottamaton päätös kaiken sen informaation perusteella, mitä me olemme tilanteesta kuulleet. Olin kuvitellut heillä olevan melko paljon muutakin ajateltavaa katastrofin keskellä kuin jonkin juoksukisan järjestäminen.

Itse emme vielä ole tehneet päätöstä osallistua kisaan, koska aikaa asian päättämiseen on vielä. Tosin harjoittelu on tällä viikolla vähän kärsinyt, kun alkuviikosta oli jo "selvää", että kisoja ei järjestetä, jonka vuoksi nykyistä harjoitusjaksoakaan ei ole järkeä suorittaa tällaisenaan loppuun.Nyt sitten ollaan eilisen päätöksen jälkeen yritetty saada uusi vaihde päälle, mutta motivaatio on melko alhaalla. Joka tapauksessa vaikka kisat järjestetään, on niiden luonne nyt kokonaan toinen.

Ei kommentteja:

Viikko 32 ja Lake to Lake swimrun kisa

Tällä viikolla oli tarkoitus saada vielä yksi napsu lisää treeniä ennen Alppien kiertoa, mutta vähän vajaaksi se viikko jäi. Yksi syy oli l...