sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Maaliskuu alkaa

Jotenkin ajattelin pakkasten jo olevan vihdoinkin ohi, kun päästään maaliskuun puolelle, mutta eipä vaan ole. Tämä viikko on ollut tasaisesti pakkasta paria iltapäivää lukuun ottamatta. Viikonloppuna oli sitten oikein hyvä lenkki-ilma ja sunnuntaina saatiin nauttia oikein auringostakin. Tiet ovat vielä aika jäiset fillarilla liikkuessa saa olla todella varovainen.

Viikko on mennyt suunnitelmien mukaan. Kasaan tuli pikkasen vaille 20 tuntia, joista 15 juoksua, 3 tuntia fillarilla ja loput voimatreeniä. Eli nyt on eka jakso siitä 2x3 viikon harjoitusjaksosta takana. Ensi viikko mennään kevyemmällä 10h satsilla ja sitten viikolla 12 ja 13 taas samanlaiset 20h annokset. Viikoilla 14 ja 15 aletaan jo sitten keventelemään kisaa varten.

Viime vuonna jäi noi voimatreenit aika vähälle ja nyt olenkin yrittänyt satsata myös tähän osa-alueeseen. Viimeiset neljä viikkoa olen salilla tehnyt lyhyen voimatreenin kaksi-kolme kertaa viikossa. Ajatuksena on ollut tehdä etu- ja takareisillä pitkät sarjat käytännössä pienimmillä mahdollisilla painoilla. Koska toistojen laskemisessa sekoaa aina jossain vaiheessa niin helpoin on katsoa kellosta aikaa. Reisille sopivat sarjat kestää 2-3min ja painot tosiaan ihan minimissä (= niin pienet kuin salilla kehtaa laittaa).

Lauantaina oli hieno lenkki, kun juoksin kotoa ensin Kattilaan, siitä Haukkalammen ja Solvallan kautta Pirttimäkeen. Siellä pysähdyin kahville ja munkille. Matka jatkui metsän poikki Nupuriin ja siitä taas kotiin. Juoksuun kului aikaa vajaat neljä ja puoli tuntia ja gps:n mukaan matkaa tuli 37km. Olin aika yllättynyt, miten paljon lunta meillä täällä metsissä on. Oikasin pari kertaa metsän kautta ja lunta oli paikoin varmaan 30cm, jolloin juokseminen ei enää onnistunut järkevillä sykkeillä. Mutta muuten oli hieno lenkki. Mulla oli mukana vielä kamerakin, jotta se tulisi tutuksi tuossa juomavyöllä. Se on tarkoitus ottaa mukaan Sakuraan.

Ei kommentteja:

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...