lauantai 21. maaliskuuta 2009

Kevätleiri

Viikko 12 on mennyt erityisen liikunnallisissa merkeissä, kun viikonloppuna vietettiin taas Endurancen kevätleiriä. Talvi on mennyt todella nopeasti, kun tuntuu, että seuran syysleiristä ei ole kuin vähän aikaa. Tällä kertaa paikkana oli Tampereen Varala aikaisemman Vierumäen sijasta. Puitteet olivat erinomaiset ja Timon opastuksella saimme lenkin aikana oivallisen hyvän opastuksen Tampereen legendaarisiin paikkoihin ja ihmisiin. Tuttua väkeä oli saapunut paikalle taas mukavasti.

Edit: Tässä pari kuvaa retkeltämme (sisältää pari kissa-kuvaa).

Määrällisesti viikko on sujunut hyvin. Maanantaina ja keskiviikkona juoksin matolla kahden tunnin lenkit ja niiden lopuussa tein muutaman (maanantaina kaksi ja keskiviikkona kolme) 500m vetoa vähän paremmalla vauhdilla. Jotenkin oli vähän tukkoista tuo meno. Tästä huomaa, ettei vetoja tai muuten kovia treenejä ole tullut tehtyä taas aikoihin. Tiistaina ja torstaina tein yhdistelmätreenit töiden jälkeen, kun ensin fillaroin kotiin ja sen päälle vielä tunnin juoksulenkit. Perjantaina kävin aamulla salilla tekemässä lyhyen juoksun päälle voimatreenin ja illalla juoksin sitten runsaan parin tunnin lenkin kotiin töistä. Meno oli aika takkuista , kun oli tehnyt voimatreenin aamulla. Viikonloppuna tulikin sitten juostua kevätleirin yhteydessä hyviä lenkkejä vaikka vauhti tuppasi vähän lopussa nousemaan. Lauantaina tehtiin päivällä peruslenkki ja illalla saunalenkki. Sitten sunnuntaina vähän myöhäisen aamupalan jälkeen juostiin vielä pitkä lenkki sen viereisen järven ympäri. Viikolle kertyi yhteensä runsaat 13h juoksua, 4,5h yhdistelmätreeniä, 2,5h fillaria ja tunti voimatreeniä eli yhteensä noin 21 tuntia.

Tiistaina kävin Juhalla hieronnassa ja kyllä oli reidet kipeät. Juha sanoi ottavansa vähän kovemmalla (ja poikittaisella) otteella ja kun lisäksi edellisestä kerrasta oli kulunut jo toista kuukautta, oli hierontapöydällä makaaminen oli melkoista kieriskelyä. Lisäksi tuo voimaharjoittelu olisi varmasti vaatinut enemmän venyttelyä. Siitä tulikin sitten vähän kotiläksyjä Juhalta.


Ensi viikko tehdään vielä määrää, mutta noi voimatreenit joudun varmaan jättämään ohjelmasta nyt ennen kisaa. Tuntuu, että niiden tekeminen tällaisen viikon yhteydessä on vähän liikaa.

Ei kommentteja:

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...