keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Viimeinen määräviikko ennen Kreikkaa

Ilmassa on ollut syksyn tuntua koko viikon. Maanantaina aamulenkille lähtiessä näytti lämpömittari vain kahta lämpöastetta. Varsinaista sopeutumista Kreikan läpimiin keleihin ei siis taida olla luvassa.

Itse lenkit ovat sujuneet suht hyvin siihen nähden, että vastaavaa viikkoa en aikaisemmin olekaan juossut. Kaksi lenkkiä päivässä torstaita lukuunottamatta vauhtien ollessa noin 5.30-5.45 haarukassa. Alkuviikko meni hyvin, mutta keskiviikkona tuntui illalla siltä, että polvet ovat saaneet hommasta tarpeekseen. Jätin torstaisen aamulenkin väliin ja illalla polvet tuntuivatkin paremmilta. Myös vauhti ja fiilis oli parantuneet. Kaikki lenkit maanantaista perjantaihin juoksin työmatkoja hyväksikäyttäen. Ja sehän tarkoittaa asfalttia koko rahalla. Lauantaiaamuna olikin juhlaa päästä takaisin metsäpoluille luonnon rauhaan. Lauantaina sain vielä juoksuseuraa Hietsun poiketessa Nuuksioon omalla pitkällä lenkillään. Viikko on siis koostunut seuraavista ulkoiluista:

Ma: aamulla 8.5km/0.51h + illalla 23km/2.18h
Ti: aamulla 8.5km/0.48h + illalla 23km/2.11h
Ke: aamulla 9km/0.51h + illalla 23km/2.14h
To: aamulla vapaata + illalla 23km/2.08h
Pe: aamulla 9km/0.49h + illalla 19km/1.48h
La: aamulla 13km/1.16h + illalla 14km/1.34h (pientä kävelyä)
Su: aamulla 17km/1.35h + iltapäivällä 11km/0.58h

Viikko yhteensä 13 juoksulenkkiä, 201km/19.22h. Ennätysmäärästä huolimatta olen yllättynyt, miten paljon helpompi viikko oli fyysisesti kuin mitä olin etukäteen pelännyt. Lihakset tuntuvat olevan nyt todella hyvässä kunnossa ja olo on ollut muutenkin vahva läpi koko viikon. Ainoastaan polvien kipuilu keskiviikkona hidasti vähän menoa, mutta viikonloppuna kun aikaa oli enemmän lihashuollolle niin polvetkin toimivat huomattavasti paremmin.

Ensi viikoksi suunniteltu 100km viikkotavoite tulee varmasti jäämään vajaaksi. Taidan aloittaa selkeän keventelyn kisaa varten jo tulevalla viikolla. Nyt keskitytään saamaan viimeiset kolhut korjattua kropasta. Itse lihakset tuntuvat todella vahvoilta ja heikoimpana lenkkinä ovatkin tuttuun tapaan polvet.

3 kommenttia:

Mara.S kirjoitti...

Päkiä näyttää siis olevan kunnossa. Eiköhän sille keholle tästä treenisatsista ole viikoksi pureskeltavaa? Pieni harjoitusmäärä lienee parempi kuin täyslepo?
Hyvin menee, onnea matkaan.

-James- kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Jalkasi näyttää kestävän asfaltti hienosti. Tuo 2 lenkkiä päivässä kyllä keventää kokonaisrasitusta kummasti. Ainakin omilla muutamilla isommilla määräviikoilla olen näin havainnut.

Tsemppiä viimeisiin viikkoihin.

StanleyPark kirjoitti...

Kiitos kommenteista.
Jalat on nyt tosiaan suhteellisen hyvät ja jäljellä olevat pari viikkoa varmasi helpottavat viimeisiin vaivoihin. Tällä viikolla yritän juosta noin 80km vaikka aikataulut ovatkin vähän haastavat.

Kolme viikkoa ja kohti Sinister7 kisaa

Kolme viikkoa on taas kulunut edellisestä päivityksestä. Aika on taas ollut vähän kortilla tai sanotaanko, että blogi jäänyt vähemmälle prio...