sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Viikko 12 ja kynnystestit

Viime viikonlopun jälkeen kropassa tuntui pientä väsymystä, joten suunnittelin tarkoituksella maanantaille lepopäivän. Ainoa ohjelmassa ollut treeni oli jooga, joka sekin jäi työkiireiden takia harmillisesti väliin. Lisäksi illalla oli Samban kokous keskustassa, joka sekin vei oman aikansa. Kevyen alkuviikon vastapainoksi suunnitelmana oli saada tunnit kasaan viikonloppuna.

Tiistaina juoksin peruslenkin töistä kotiin. Kylmä vastatuuli vei ajatukset takaisin TRG:n lämpimille poluille, jotka tähän aikaa vuodesta tuntuvat paljon houkuttelevammilta. Harjoittelu niissä olosuhteissa ja maastoissa toisi mukavaa vaihtelua nykyiseen pitkään kylmään talveen. Toisaalta päivän pidentymisen on tällä viikolla huomannut selvästi, kun aamuisin ei enää ole ihan pilkkopimeää töihin lähtiessä. Ehkä se kevät alkaa täälläkin kohta näkyä.

Keskiviikkona tein puolen tunnin hyvän salitreenin, vatsalihakset tuntuivat vielä pari päivää treenin jälkeen. Illalla juoksin vajaan parin tunnin tielenkin. Selässä kulki vähän isompi reppu

Torstaina ja perjantaina tein vain lyhyet lenkit, kun lauantaina oli suunnitelmissa osallistua Samin järkestämään kynnystestiin Esport areenalla. Torstaina illalla oli vielä pitkästä aikaa hieroja.

Perjantaina kävimme coutsin kanssa Nuuksiossa hölkkäkävelemässä ja nauttimassa kuutamon valosta. Alla muutama kuva. Olipa todella hieno nauttia työviikon päätteeksi melko keväisestä kelistä.
Lauantaina suuntana olikin Esport areena, jossa ohjelmassa oli kynnystestien tekeminen muutaman vuoden tauon jälkeen. Testi meni niin, että tein ensin vajaan 15 minuutin verkat ja siitä sitten 6 kappaletta tonnin vetoja. Vetojen välissä juostiin kierros loppuun ja otettiin verikoe. Heti verikokeen perään alkoikin seuraava veto, joista jokainen veto tehtiin vähän edellistä korkeammilla sykkeillä ja viimeinen veto sitten tasaisen täysillä. Edellisestä testistä oli kulunut jo viisi vuotta ja muutenkin tämän tyyppisiä kovia treenejä on tullut tehtyä todella harvoin.

Ensimmäiset vedot meni leppoisasti hölkäten omaa perusvauhtia, sykkeet vähän normaalia korkeammalla ehkä testitilanteesta johtuen. Kolmas tonni mentiin 5:03 vauhdilla ja 145 sykkeillä. Neljänteen tonniin nostettiin sykkeitä taas 10 pykälällä ja vauhti oli 4:36. Tässä tuntui jo siltä, että joutuu tekemään töitä jonkin verran. Verta tuli sormen päästä jo melkein suihkun lailla. Viidenteen vetoon taas kymmenen pykälää lisää ja vauhdit nousivat nyt 4:08. Juoksu kulki edelleen aika mukavasti ilman sen suurempaa ahdistusta. Sitten olikin viimeisen vedon vuoro. Lähdin vähän hitaasti liikkeelle, mutta pian sykkeet jo olivat yli 170 ja ekan kierroksen jälkeen 175 kuten pitikin. Ihan ei uskaltanut täysillä päästellä, kun ei tiennyt miten pahasti homma sakkaisi ennen tonnin täyttymistä. Vedon lopussa kello näytti viimeiselle tonnille ajaksi 3:32 sykkeiden ollessa siinä 175 tienoilla. Coutsi jos olisi ollut kannustamassa kuten viimeksi ("yrjö lentää") niin varmasti olisi pari napsua saatu enemmän irti.

Tuloksia laktaattimittauksista en ole vielä saanut, joten sen enempää ei vielä tiedä tuloksista. Toisaalta tunne oli ihan hyvä vaikka vastaavia harjoituksia ei ole tullutkaan tehtyä. Tulevalle kesälle on suunnitelmissa juosta useampia lyhyitä polkukisoja, joten ehkä se vauhtikin sieltä alkaa paranemaan. Tulevan kesän suunnitelmat pitäisi selvitä tässä maaliskuun jälkeen, joten niistäkin voisi muutaman sanan kertoa jopa jo seuraavassa postauksessa.

Sunnuntaina tein lyhyemmän polkulenkin Nuuksiossa. Viikolle tuli yhteensä runsaat 10 tuntia, josta 85 kilsaa juosten.

Karhunkierroksen lumitilanne näyttää varsin mielenkiintoiselta. Toivottavasti kevät alkaa jossain vaiheessa lämmetä, koska muuten voi kisasta tulla taas aika vaativa.


Viikonloppuna kisataan myös Barkley Marathons, joka käynnistyi eilen lauantaina iltapäivällä Suomen aikaan. Keli on Twitterin perusteella todella vaativa tänä vuonna. Kisan kärjessä oleva Gary Robbins aloitti kolmannen kierroksen 23:24h jälkeen. Paljoa ei ole marginaalia tuohon 60 tuntiin, mutta toivotaan Garylle parasta. Ruotsin Johan Steene on kärkeä perässä pari tuntia kahden kierroksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...