maanantai 24. heinäkuuta 2017

Viikko 29 ja väliviikko

Jos oli viime viikko kiireinen penkkiurheilun suhteen, niin tällä viikolla tapahtumat ovat olleet aika vähissä ainakin polkujuoksupuolella. Ilmeisesti Pallaksen jälkeinen viikko ei ole ihan parasta aikaa järjestää mitään isompaa tapahtumaa ainakaan kotimaassa. Viikonlopun tarjonnasta vastaakin pääasiassa muut lajit kuten Porkkala Swimrun sekä Kalevan Kisat. Näistä jälkimmäinen oli hyvin uutisoitu telkkarin puolella. Porkkalassa sen sijaan vain viidellä joukkueella oli gepsi, joten seuranta oli aika hankalaa. Tour de France - Ranskan ympäriajo - saavutti Pariisin sunnuntaina ja voittajaksi kruunattiin jo neljännen kerran Englannin Chris Froome.

Oma viikko on ollut aika lailla edellisen kaltainen. Uimassa olen käynyt neljä kertaa. Tiistaina olin ensimmäistä kertaa uimassa meren puolella, kun kävimme Mikan kanssa kiertämässä Seurasaaaren. Matkaa kertyi 3,6 kilsaa. Suolainen vesi ei tuntunut niin paljoa kuin etukäteen pelkäsin. Sen sijaan veden kirkkaus järviveteen verrattuna oli iloinen yllätys. Olimme liikkeellä jo aamu kasilta ja saimme uida rauhassa muulta liikenteeltä. Coutsi tallensi ja teki seuraavan videon tästä keikasta.Loppuviikolla kävin vielä kahdesti uimassa Siikajärvessä. Toisella kerralla kiersin koko järven ja mittarin mukaan matkaa kertyi 6,8 kilsaa. Suunnon Ambit3 näytti tosin 800 metriä enemmän. Toisella  näistä uimakerroista mukana oli kamera, josta tuli seuraavanlainen taltiointi tehtyä.


Alkaneen viikon maanantaina kävimme leikkauksen jälkitarkastuksessa Turussa. Oravan mukaan ulkoilua voi lisätä ja periaatteessa aika paljon asioita saa jo tehdä. Hölkkäämään päästään vasta kolmen viikon kuluttua, mutta pyöräilyä ja kävelyä voi lisätä jo enemmänkin ohjelmaan. Pidempää venyttelyä pitää vielä välttää, mutta dynaamisia venytyksiä voi jo alkaa tekemään. Huomiselle tiistaille on jo suunnitteilla seuraava pidempi uintireissu.

Kisojen osalta loppuvuosi on vielä rauhoitettu, mutta alkuvuoteen on jo joitakin ajatuksia, joille saimme vihreää valoa Oravalta.
Ei kommentteja:

Arja Uusitalo - ennakoiva terveydenhuolto

Tällä viikolla meillä oli ilo julkaista toinen jakso Arja Uusitalolta, jonka kanssa kävimme läpi ennaikoivaa terveydenhuoltoa kestävyysurhe...