sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Viikko 5 ja pyörät pyörii

Viime viikosta on kelien puolesta hieman helpottanut ja muutamaan otteeseen satanut lumi on helpottanut liukkaita polkuja Nuuksiossa. Loppuviikosta meno oli jo ihan siedettävää vaikka yhdet "pannut" tulikin vedettyä pidemmässä alamäessä. Lämpötila on edelleen seilannut nollan tuntumassa koko viikon.

Treenien osalta viikko on ollut vähän tasapaksu. Kaikki lenkit ovat olleet vähän samanlaisia eikä yhtään pidempää lenkkiä ole viikkoon mahtunut. Toisaalta tällä viikolla on ollut sellainen tunne, että tuota hidasta hölkkää voisi jatkaa lähes loputtomiin. Kroppa ilmoittelee välillä pientä kolotusta siellä sun täällä, mutta näillä treenimäärillä se onkin ihan normaalia. Lihashuoltoon pitää kiinnittää erityistä huomiota näillä viimeisillä viikoilla.

Maanantaina ehdin tehdä vain tunnin aamulenkin sekä illalla tunnin joogan. Ilta menikin Samban asioiden hoitamisessa. Tiistaina tein taas tunnin aamulenkin, mutta illalla sain kasaan vajaan kolmen tunnin lenkin kun juoksin vähän lisälenkkiä kotiin tullessa.
Keskiviikkona lähdin töiden jälkeen taas Nuuksioon polkuja kiertelemään. Metsän puolella on sen verran lunta, että siellä juokseminen on jo aika vaativaa ja kolmen tunnin lenkki menikin pitkälti polkuja pitkin. Torstaina juoksin taas tunnin aamulenkin töihin ja päivällä kävin tekemässä salilla perustreenin muutamin kyykkysarjoin. Illalla juoksin töistä suoraan kotiin runsaat 1,5 tuntia.

Salmen suunnalla ehkä aavistuksen vähemmän lunta

Perjantaina otin pari tuntia vapaata töistä ja lähdin taas Nuuksion poluille. Neljä tuntia meni taas mukavasti polkuja kiertäessä. Lunta on satanut pari senttiä lisää ja jalassa oli Inovin Orocit. Sen verran lumi haittasi nastareiden pito, että yhdessä alamäessä jalat lähti alta. Aika pienin vaurioin kuitenkin selvittiin ja lenkki pääsi jatkumaan. Lauantaina juoksin Nuuksiossa runsaat kolme tuntia ja sunnuntaina 2,5 tuntia. Vauhdit oli sellaista perushölkkää.

Polkujuoksua ja suunnistussa kahdessa polvessa
Hyvää treenimaastoa
Viikon tavoitteena olleet 22 treenituntia tulivat täyteen. Juoksua siinä oli yhteensä 188 km. Ensi viikolla pari napsua lisää. Sunnuntai meneekin Hämeenlinnassa 5h rogainingissa. Muuten viikko on aika pitkälti edellisen kaltainen tai jos yhden yötreenin saisi mukaan.
Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...