sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Viikko 35 ja NuuksioClassicin talkoissa

Syksy on edennyt aika vauhdilla viimeiset ajat. Puissa alkaa olla jo keltaisia lehtiä ja lämpötilat ovat vaihdelleet huomattavasti päivästä toiseen. Muutamana yönä on ollut reilusti alle 10 asteen lämpötiloja ja välillä on ollut jopa 15 astetta aamulla töihin lähtiessä. Sadetta ei kuitenkaan ole ihan hirveästi kertynyt. Tosin nyt NuuksioClassic viikonloppuna kosteaa keliä riitti.

Kolmen määräviikon ensimmäinen osa on nyt paketissa. Tunnit tulivat kasaan suunnitellusti ja melko helposti ja tavoitteena ollut 17 treenituntia ylittyi hieman. Muutoksena edellisiin viikkoihin jätin tältä viikolta kokonaan pois pyöräilyt ja korvasin ne juoksulla. Iso osa kilometreistä tuli aikataulusyistä juostua työmatkojen yhteydessä, joka käytännössä tarkoitti tiellä juoksemista.

Maanantai alkoi maltillisesti, kun joogan lisäksi juoksin 1,5h töistä kotiin. Myös keskiviikkona tein vain yhden vajaan parin tunnin lenkin töiden jälkeen. Sen sijaan tiistaina ja torstaina juoksin osan matkaa taas aamulla töihin ja illalla 1,5 tuntia kotiin. Tiistaina oli lisäksi lyhyt runsaan 30 minuutin salitreeni lounastunnilla.

Perjantaina alkoikin sitten viikonlopun NuuksioClassic talkoot polkujuoksun merkeissä. Juoksin aamulla vain lyhyen kympin lenkin matolla ja toiveissa oli ehtiä vielä illalla toinen lenkki. Ilta meni kuitenkin kokonaisuudessaan talkoissa kisapaikkojen valmisteluissa. Ilma oli hieno ja hauskaa oli talkoilla, joten lenkin jääminen väliin ei harmittanut.

Lauantaina ohjelma alkoi käymällä tarkistamassa kisareitin merkkaus osuudelta 28-37 kilsaa. Kierrokseen meni kaikkiaan 1,5 tuntia, jonka jälkeen tapasimme coutsin kanssa reitillä 3 kilsan kohdalla. Olimme sopineet jäävämme siihen seuraamaan kisailijoita. Siinä oli lyhyt nousu kallion päälle, jossa saisi hyviä kuvia. Hieno oli seurata kisailijoita ja kannustaa kaikki mukana olleita. Coutsi räpsi kuvia melkein tuhat, joista tässä parhaat.

Iltapäivällä kävin juoksuttamassa yleisökierroksen Soidinsuon ympäri. Yleisön joukkoon oli tullut myös Antti "UTMB finisher" T. Kiersimme lenkin rauhassa vastakarvaan, kannustaen kaikkia kisajia. Sen jälkeen tein vielä runsaan tunnin oman lenkin Korpinkierroksen ympäri. Pari viimeistä kilsaa meni ennustetussa vesisateessa.

Naisten kärki Jaana Leivo 3 kilsan kohdalla

Henkka voittajana maalissa

Miesten kolmen kärki(vas): Janne Mononen, Henri Ansio ja SP Fincke

Jaana naisten voittajana maalissa

Tulokset. Kestävyysurheilun uutisointi.

Sunnuntaina kävin kiertämässä neljä tuntia osin Classicin reittiä ja pitää sanoa, että olipas märkää. Viime yönä on vettä satanut yli 30 milliä ja maastossa on lähes kaikki polut muuttuneet puroiksi. Jos tämä sadealue olisi tullut vuorokautta aikaisemmin, niin keli olisi ollut täysin toinen kisassa.

Viikolle kertyi yhteensä 18 tuntia treeniä, jossa 157 kilsaa juoksua. Ensi viikolla vähän enemmän.

Tällä viikolla sain myös tilaamani uudet juoksutossut kotiin kannettuna. Vanhojen Hokan tossujen tilalle hankin yhden parin vanhoja tuttuja Hoka Stinson malleja sekä yhden parin uudempaa Hoka Speed Instinct mallia. Lisäksi tilasin vielä uudet Inov-8 Roclite 295 mallin tossut, joita James ja monet muut ovat kehuneet. Eiköhän näillä pärjätä taas jonkin aikaa eteenpäin. Kahdella edellisellä Stinson parilla tuli juostua noin pari tonnia per pari.

Ylhäältä Inov Roclite 295, Hoka Speed Instinct ja Hoka Stinson 3

Ensikosketus Hokan uuteen Speed Instinct tossuun on ollut melko karu. Tällä viikolla on kolme lenkkiä tullut tehtyä tällä tossulla, kaksi asfaltilla ja sunnuntain neljän tunnin lenkki märillä poluilla.
Pohjapuvioinnissa käytetty materiaali on melko kovaa, jolloin kuvio ei samalla tavalla pureudu ja pidä kuin esimerkiksi Inovin TerraClaw. Tosin tämä takaa varmaan vähän enemmän kilometrejä tälle tossulle. Itse pohjan vaimennus on huomattavasti kovempi kuin Stinsonissa, joka onkin enemmän ilmatyynymäinen. Pohja antaa kuitenkin hyvän suojan pidemmille matkoille, paremman kuin TerraClaw.

Suurin pettymys on kuitenkin Speed Instinctin päällinen, joka ensimmäisen maastolenkin jälkeen alkoi jo hajoilemaan. Päällimmäisenä oleva ohuen ohut kumikalvo repeili molemmilta puolelta kärjestä. Kumikalvon alla on vielä seuraava kerros, joten ihan ei vielä varpaat törötä ulos. Maastoon tämä kenkä on kuitenkin tarkoitettu, joten maastossa sitä oli ajatus käyttää. Katsotaan onko tossusta mitään jäljellä kuukauden päästä juostavassa Kolin ultrassa.

Ei kommentteja:

Viikko 1 ja 2 ja Loppiaisrogaining

Loppiainen sattui tänä vuonna sunnuntaille enkä enää Loppiaisrogan jälkeen jaksanut alkaa kirjoittaa yhteenvetoa viikosta ja itse rogasta. ...