sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Viikko 3 ja 4 ja 5 ja loma Espanjassa

Muutama viikko on mennyt ilman päivityksiä. Kiirettä on pitänyt niin töissä kuin vapaallakin. Jopa prioriteettiasteikon yläpäässä oleva harjoittelu on vähän kärsinyt muista aktiviteeteista. Tällä hetkellä ollaan kotiuduttu Espanjasta, vähän lämpimämmistä keleistä Suomeen verrattuna.

Treenit on pääasiassa olleet jalkalenkkejä, kun pyörään ei vieläkään ole tullut vaihdettua nastarengasta. Hiihtokausikin on vielä avaamatta, mutta onhan tätä talvea vielä jäljellä. Toivottavasti vielä luntakin riittää. Viikolle kolme taisi tulla kasaan runsaat 100 kilsaa vaikka viikkoon mahtui pari lepopäivääkin. Tunteja kertyi runsaat 12. Viikonloppu meni NLP -kurssilla, joka herätti paljon uusia ajatusmalleja. Kurssi kestää kesään asti ja vie jonkin verran aikaa pois treeneiltä. Mutta toisalta sitä saa jotain muuta tilalle.

Viikko neljä meni selviytyessä eikä lenkkejä tullut kasaan kuin pari. Onneksi salitreenejä tuli pari kappaletta. Lauantaina aloitimme viikon loman Espanjassa ja treeniviikon kruunasi Espanjan Rondassa juostu "polku-ultra", kiitos Tuulalle vinkistä. Kisan virallinen mitta oli 43km ja nousua luvattiin +1400m. Reitti ei itsessään ollut yhtään tekninen vaan pääasiassa sorateitä ja leveämpiä polkuja. Ja välillä jopa asfalttitietäkin. Maisemat kyllä hivelivät silmää, se pitää sanoa.


Jälki-ilmoittautuminen tehty
Valmiina taistoon

Lähtöviivalla oli porukkaa joka lähtöön. Osalla oli teleskooppisauvat mukana, mutta vain harvalla oli jalassa peruslenkkaria kummempia jalkineita. Ei mitään karkeapohjaisia polkutossuja. Lisäksi vain osalla oli mukana juomaa. Ei hiukan poikkesin muusta porukasta. En kuitenkaan ollut mukana 67 kilsan sarjassa, kun ennen ilmoittautumista ymmärsin sen verran, että kyseessä oli fillarisarja. Olis ne aika pitkään katsoneet ja ihmetelleet lähtökarsinassa suomalaista ilman fillaria.

Alku mentiin noin neljä kilsaa alamäkeen, jonka jälkeen lähdettiin nousemaan vastapäiselle mäelle. Porukka aloitti aika reippaasti kuten tapana on. Otin alun aika rauhassa, kun en yhtään tiennyt mitä reitillä oli edessä. Yhdeltä toiselta juoksijalta kyselin ennen kisaa nousumetrejä ja huoltopisteiden määrää. Yhdeksän huoltopisteen takia en ottanut mukaan sitten kuin yhden pullon hunajavettä.
Ekassa pitkässä ylämäessä oli aikaa ottaa kuvia

Helppoa soratietä

Ja sama kohta taaksepäin kuvattuna

Maisemaa
Kolmas huoltopiste, jossa 20km sarja erkanee omaksi porukaksi
Tämän huoltopisteen jälkeen laitoin kameran taskuun ja yritin kiristää vähän vauhtia. Edessä mennyt sinipaitainen kaveri pysyi kuitenkin samalla etäisyydellä, mutta muita alkoi tulla hiljakseen selkä edellä vastaan. Pitkän aukean osuuden aikana näin edessäni kahdeksan kaveria ja ajattelin, etten voi ihan kaukana olla kärjestä. Ehkä. Sain kiinni useamman kaverin, mutta sinipaitainen kaveri jatkoi samaa vauhtia edelläni.

Sitten tuli taas hieno maisema ja piti kaivaa kamera esiin.

Aukea, jossa näki pitkälle eteensä

Harjanne, josta edellinen kuva oli otettu
Seuraavat kilometrit meni samaan tahtiin, jokunen kaveri tuli edelleen selkä edellä vastaan. Välillä juostiin ehkä kolme neljä kilsaa asfalttia, joka oli hiukan epämiellyttävää Inovin tossulla. Sen jälkeen tuli saman mittainen mutapolku, jossa tossujen pohjaan jäi paksu kerros mutaa, jonka ansiosta tossut painoivat melkoisesti. Siinä juostessa jalat heiluivat välillä holtittomasti juurikin tossujen painosta johtuen.

Viimeisessä pitkässä laskussa jouduin päästämään ohitseni pari kaveria, kun jouduin tulemaan jyrkät alamäet polvien takia rauhallisemmin. Kateellisena katselin muiden loikkimista alamäessä. Onneksi pääsin kuittaamaan toisen kavereista viimeisessä ylämäessä. Sinipaitainen kaveri tuli maaliin 100 metriä ennen meikäläistä.

Lopputuloksista selvisi, että porukkaa riitti vielä edessä jonkin verran. Sijoitus kuitenkin kymmenes ja aika 3.38 gepsin näyttäessä 41 (Polar)kilsaa. Tulokset.

Loppulomasta käytiin vielä Sierra Mijas vuoren poluilla juoksemassa. Osa poluista oli ilmeisesti kiellettyjä jostain syystä, mutta eihän niitä kaikkia voinut jättää kiertämättä. Alla pari kuvaa.Viikolle kertyi vähän vähemmän treeniä ja enemmän turistikävelyä. Mutta hyvä näin. Ensi viikolla treenit jatkuu taas.

2 kommenttia:

eka kirjoitti...

Terve Mikael,
hyvin näyttää juoksu sinulla kulkevan. Me vietettiin Helenan kanssa joulu Rondassa, mutta eipä yhtään tiedetty että siellä tämmönen kisa tullaan järjestämään. Mutta kaiken kaikkiaan erikoinen ja mukava paikka se Ronda.

StanleyPark kirjoitti...

Moi Eka,

Ronda oli todella hieno paikka. Ja tähän aikaan vuodesta ei paikalla ole vielä ihan hirveästi muita turisteja. Juteltiin Sarin kanssa, että siellä voisi viettää pidempäänkin aikaa.

terv,
SP

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...