sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Viikko 16 ja Montrailia

Kevät on polkenut paikallaan koko viikon. Tai ainakin siltä tuntuu, kun on ollut ulkona menossa. Parina aamuna on vielä pakkastakin ollut ja päivällä lämpötilat eivät ole nousseet kummoisiin lukemiin. Perjantaina aurinko yritti välillä pilkistää lumisateen ja rankkojen sadekuurojen välistä. Keikkuen kevät tulevi.

Valkovuokot ovat alkaneet kukkia
Treenien puolesta ei niin suurta keikkumista ole ollut. Viikko rakentui kahden vähän pidemmän lenkin ympärille. Siihen väliin sitten sopivalla kädellä muutama muu hyvä ja laadukas treeni. Siitä on hyvä treeniviikko tehty.

Viikko alkoi maanantaina juoksulla töihin ja takas. Vauhti oli normaalia rauhallisempi vaikkakin sellaista hyvää perustekemistä. Ennen kotiintuloa oli taas perinteinen joogatunti. Lonkankoukistajat saivat kyytiä, kun opeteltiin käsien varassa siirtämään jalkoja edestä taakse ja taisin. Ei kovinkaan helppoa hommaa. Tiistaina oli viikon eka pitkä lenkki. Coachilta sain kyydin Pirttimäkeen, josta lähdin kiertämään Montrailia vastapäivään. Juoksin alun suht rauhallisesti. Parin tunnin korvilla laitoin musat soimaan ja vauhti ja sykkeet sen mukana nousivat jonkin verran. Kattilasta suuntasin takaisin kotiin Siikarannan kautta. Matkaa tuli 46 kilsaa ja aikaa meni 4:43 taukoineen. Hyvä pitkä lenkki.
Mammuttimarssin rastien poistamista Montrailin yhteydessä
Keskiviikko oli palauttava, kun kävin fillarilla töissä. Kotiin tullessa pyöräilin vielä hieroja-Mikan kautta. Vuorossa oli kevyt hieronta kovalla harjoitusviikolla, joka toteutui hyvin. Torstaikin oli kevyenpuoleinen, kun aamulla juoksin töihin ja päivällä kävin tekemässä runsaan puolen tunnin core-treenin. Aamulenkki kulki hyvin eilisen hieronnan jälkeen, salilla jätin jalat tällä kertaa rauhaan. Perjantaina Espoossa oli iltapäivällä niin huono keli, että päätin juosta kotona matolla kympin lenkin. Juoksin lopussa pari kolme kilsaa vähän reippaammin, joka tuntui edelleen hyvältä.

Kolmen kevyemmän päivän jälkeen oli lauantaina vuorossa toinen kierros Montrailia, tällä kertaa koko kierros. Tommi oli kasannut porukkaa klo 9 lähtöön Pirttimäkeen. Paikalla oli kymmenkunta innokasta, tosin joukko hajosi jo melko alussa useampaan ryhmään. Itse juoksin Pekan ja Hietsun kanssa sitten kolmestaan koko kierroksen. Tuttujakin tuli vastaan kierroksen aikana, oliskohan johtunut siitä, että kierrettiin Montrailia myötäpäivään (väärään suntaan? ;-) Siitä ja muutamasta muusta reittivariantista riitti juttua useaan otteeseen päivän aikana.Hietsu ja Pekka erkanevat jo alussa pääjoukosta

Pääjoukkoa

Pirttimäessä pensaat (?) jo kukkivat
Pirttimäen kuuluisa pullatiski
Aikataulu oli suunniteltu siten, että ehdimme hyvin takaisin Pirttimäkeen ennen klo 16, kun kahvila sulkeutuu. Alustavasti oli puhuttu 6,5h ajasta, mutta aika nopeasti alkoi näyttää siltä, että reitti kierretään 40-50 min nopeammin. Pidimme Salmessa lyhyen tauon juomasäiliön täytön yhteydessä, samoin Luukissa. Muuten tultiin melko tasaisesti läpi kierroksen. Lopussa oli tietysti normaali loppukiihtyvä. Ilma oli aamulla aurinkoinen, mutta pilvistyi nopeasti. Lämpötila jossain muutaman asteen nurkilla. Hyvä ilma siis. Itse reitti oli jo kesäkunnossa. Mittari näytti runsaat 52 kilsaa ja aikaa kului 5:35. Kanelipulla ja limppari maistuivat taas loistavalle Pirttimäen kahviossa.

Meikäläisen könytessä Montrailia oli coachilla omat Prinsessapäivät.
Prinsessani
Sunnuntai oli taas palauttava. Käytiin coachin kanssa fillareilla äänestyspaikalla äänestämässä ja samalla nautittiin kahvipullat viidesluokkalaisten rahankeräyksen merkeissä. Iltapäivällä vielä runsaan puolen tunnin jooga kotona ja viikko oli sitä myöden kasassa. Viikolle kertyi tunteja yhteensä vajaat 20, jossa 15,5h / 157 km juoksua. Ensi viikolla pari napsua lisää.

Coachi äänestyspaikalla

Alla vielä muutama linkki muualle:
Viime viikonlopun Jannen raportti Madeiralta on nyt myös luettavissa Samban sivuilta.
Sekä Teron raportti Torinosta juoksufoorumilla...osa 1, osa 2,
Hannu Airilan polkujuoksun esittelyvideo
Karhunkierroksen kisainfo.

Ei kommentteja:

Arja Uusitalo - ennakoiva terveydenhuolto

Tällä viikolla meillä oli ilo julkaista toinen jakso Arja Uusitalolta, jonka kanssa kävimme läpi ennaikoivaa terveydenhuoltoa kestävyysurhe...