sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Viikko 10 ja talviloma


Edellinen viikonloppu menikin Vierumäellä.  Saapuessamme sinne perjantaina varasimme samalla yhden yön lisää, joten myös maanantai meni vielä Vierumäellä. Kävimme aamiaisen jälkeen testaamassa vielä luontopolut. Parissa päivässä keli kyllä muuttuu, kun nyt polut tuntuivat jo aika pehmeiltä. Kiertelin runsaan parin tunnin ajan polkuja ja teitä. Keli oli edelleen aika harmaa kuten koko viikonlopun.
Tiistaina tein viikon ekan pidemmän harjoituksen suuntana Nuuksio. Kiertelin polkuja ja ulkoilureittejä Salmeen päin rauhallisella tahdilla. Paikoin polut olivat vielä lumen peitossa ja sain kahlaamaan lumessa, jota oli puolisääreen asti. Matkanteko oli välillä todella hidasta. Polut ja tiet olivat sitten jään peitossa ja sitä kautta liukkaat.

Taas on lisää puita kaatunut talven aikana Nuuksiossa.

Ja lunta riittää tiheässäkin metsässä

Keskiviikkona tein runsaan parin tunnin lenkin Nuuksiossa. Nyt kuitenkin lähinnä poluilla. Hiukan etukäteen pelkäsin eilisen pitkän lenkin jälkeen, miten jalka on syönnillä, mutta hyvinhän se lenkki sujui. Kotona tein runsaan puolen tunnin joogan.

Torstaina tehtiin coachin kanssa runsaan tunnin hihnalenkki...ihan naapureiden iloksi. Ajotiet oli meidän suunnalla vihdoinkin lumesta ja jäästä vapaat. Sen jälkeen kävin itse tekemässä kympin reippaan lenkin. Jalassa oli ensimmäistä kertaa syksyn jälkeen Asicsen sileäpohjainen tossu. Olipa helpon tuntuista menoa. Juoksin yhteensä 8 kilsaa reipasta vauhdin ollessa siellä runsaassa 4 min/km.

Pientä puhdetta lomalla...kukkamultien vaihtoa ja vesisäiliön kalvon vaihtoa.

Perjantaina kävin fillaroimassa vaikka keli ei sitä kyllä yhtään suosinut. Kova tuuli ja puolimatkasta yltynyt räntäsade saatteli meikäläistä runsaan kolmen tunnin lenkillä.
Espoossa oli pyöräteitä jo putsattu hiekoitushiekasta
Lauantaina oli vuorossa hieman lepoa. Käytiin coachin kanssa ensin Chjokossa suklaabrunssilla. Pari lautasellista pystyi syömään, mutta sen jälkeen oli pakko luovuttaa ja suunnata Kuntomessuille.
Ennen Kuntomessuja käytiin tankkaamassa Chjokossa suklaabrunssilla
Mielenkiintoinen "hiihtolaite" kuntomessuilla

Juoksu-crossin kisa menossa. Menossa mukana Miikka-Pekka
Kuntomessujen jälkeen kotona juoksin vielä matolla 80 minuuttia aavistuksen kiihtyvällä vauhdilla.

Sunnuntaina oli vuorossa viikon toinen pidempi lenkki, kun olimme Sambalaisten kanssa Nuuksiossa. Lähdimme NC reittiä vastakkaiseen suuntaan. Välillä polku katosi alta ja talsimme metsässä, mutta eipä se paljoa haitannut. Meno tosin oli raskaampaa lumessa. Matkalla porukkaan liittyi vielä Sami, joka oli omalla lenkilään. Kattilan jälkeen kävimme Takalan laavulla ja siitä lähdimme pienellä kierrolla Haukkalammen suuntaan. Näköalapaikkojakin katsottiin, mutta sumua oli sen verran, että mitään ei näkynyt. Siikarannasta vielä kotiin ja mittarissa oli lukemat 4.39h / 33,5 km. Kotona odotti lämmin sauna.
Sunnuntainan Samban yhteislenkki Nuuksiossa

Sami, Jussi, Anne ja Mikko

Vettä ja lunta riitti. Meneekö siinä polku vai oja?
Viikolle kertyi tunteja runsaat 20 ja juoksukilsojakin mukavat 137 kilsaa. Ensimmäinen kolmen viikon määräjakso on nyt ohi ja vielä olisi pari jäljellä. Tosin tämän ensimmäisen jakson toteutus oli kaikkea muuta kuin suunniteltu. Onneksi tämä viimeinen viikko sujui suunnitelman mukaan. Ensi viikko on kevyt ja sen jälkeen päästään toisen jakson kimppuun. Vielä on 11 viikkoa Karhunkierrokselle.

Ei kommentteja:

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...