sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Viikko18 ja Wappu-rymy ja Salpaus-rogaining

Alunperin tässä kohtaa piti pitää lepoviikko, mutta kun tälle viikolle sattui ohjelmaan kaikkea kivaa, niin eihän siinä auttanut muuta kuin muuttaa alkuperäissuunnitelmaa. Harjoituksia ei tullut montaa, mutta tunteja sitäkin enemmän. Lisäksi kaikki tarvittavat avainharjoitukset olivat edelleen ohjelmassa.

Viikko alkoi kevyellä fillaroinnilla maanantaina töihin. Kotiin tullessa tein pienen lisälenkin. Tiistaina kävin aamulla punttisalilla tekemässä vähän normaalia kevyemmän jalkatreenin ja illalla juoksin Leppävaaran kentällä intervallitreenin. Tein saman 10 x minuutin vedot minuutin palautuksella. Liikkuminen tuntuu jo siltä, kuin se alkaisi muistuttamaan juoksua. Rasitus on kuitenkin edelleen melkoista ja viimeiset vedot on enemmän kuin vaikeita. Keskiviikkona pidin lepopäivän.

Torstaina Vapunpäivänä Janne oli kutsunut väkeä mukaan Wappu-rymyyn. Pieneksi kutistuneen porukan takia päätimme tehdä "vähän" pidemmän treenin juoksemalla läpi koko Nuuksion kansallispuiston ja vähän enemmän. Lähdimme aamuviideltä liikkeelle Jannelta, josta ajoimme autolla Otalammelle. Sieltä lähdimme pudottamaan alas etelään kiertäen muutamia matkalle osuneita korkeampia mäkiä. Matkalla oli paljon alamäkeä kuten eteläänpäin tullessa usein onkin, mutta kyllä matkalla oli myös joitakin ylämäkiä. Alla pari kuvaa matkalta.

Missä me ollaan? Espoo - Vihti - Kirkkonummi - ehkä?

Wappu-picnik jossain Nuuksiossa

Haukkalammella hakemassa vesitäydennystä

Wappu-reitti
Reissulle tuli mittaa runsaat 40 kilsaa, nousua +2500m ja aikaa kului vajaat 9,5 tuntia. Parasta wappu-viihdettä kerrassaan. Kiitos Jannelle ja muille.

Perjantaina pidin vapaata juoksusta, mutta ohjelmassa oli lyhyt voimatreeni. Se tapahtui ei-niin-perinteisesti kantamalla pihalla lojuneita betonilohkareita kuormalavan kyytiin kaatopaikalle vietäväksi. Vähän pelkäsin miten selkä kestää, mutta oliskohan salitreenillä ollut tässäkin osansa, kun selkä ei kipeytynyt yhtään.

Piha siistiksi
Lauantaina olikin sitten vuorossa odotettu kauden avaus, kun matkasimme IVOn kanssa Vierumäelle Salpaus-rogaining tapahtumaan. Olimme mukana 12h sarjassa, jossa joukkueita oli mukana yli 50.

KIsamateriaalin haku

Reitti on suunniteltu

Kisakeskus

IVO valmiina taistoon

PePo 1 ennen lähtöä
Kisan alku sujui melko hyvin. Pientä hakua tuli rastiväleillä, kun aika nopeasti kävi ilmi, että kaikkia pienimpiä polkuja ei tosiaankaan enää löytynyt maastosta. Sen verran vanha tuo peruskartan pohjalta tehty kisakartta oli. Ensimmäiset rastit 84, 74, 55, 92 ja 24 löytyivät ilman pummeja. Rastille 64 tullessa RC Eemeleiden porukka kertoi, ettei rastilippua tai leimasinta löydy. Paikka oli kuitenkin oikea. Hetken siinä pyörittiin, kun paikalle tuli järjestäjien auto. Ilmoitettiin, että rasti ei ole, mutta saatiin kuitenkin pisteet.

Vieläkö pitkään?
Matka jatkui pohjoiseen rastille 53. Sen jälkeiset rastivälit 42:lle ja 62:lle olivat todella hitaita. Aikaa kului hitaassa maastossa ja jäimme vähän jälkeen aikataulusta. Rastin 62 jälkeisellä juomarastilla emme käyneet, kun säiliöt olivat vielä aika täynnä. Siitä jatkoimme rasteille 73, 85 ja 103, jossa olimme noin vartin alkuperäistä aikataulua myöhässä.

Näin pienet kivet melkein jää näkemättä, rasti #103
 Rastille 95 mennessä ja tullessa tarvoimme sellaista metsää, että vauhti ei taas päätä huimanut. Onneksi tietäkin riitti ja pääsimme välillä näyttämään parasta osaamistamme. Matka jatkui juomarastin ja rastin 52 kautta pohjoisimmalle rastillemme eli 104:lle. Näillä kohdin iski vähän paniikki sen suhteen, miten ehdimme palata takaisin maaliin ajoissa. Väsymys alkoi jo vähän painaa ja edessä oli vielä kuitenkin melkoinen matka takaisin.

Tankkausta toisella vesipisteellä
Saimme kuitenkin hyvän vauhdin päälle ja teimme muutaman muutoksen alkuperäisiin reitinvalintoihimme painottaen enemmän tieosuuksia. Näin pääsimme etenemään seuraavat rastivälit 83, 31 ja 91 melko nopeasti, osin tuttua Ilvesreittiä pitkin. Kun vielä rastit löytyivät hyvin niin saimme taas varmuuden aikataulun riittävyydestä. Rastilla 91 saimme vinkin kiertää rastille 41 polkuja pitkin, muuten joutuisimme uimaan useammassa leveässä ojassa. Näin teimme vaikka kuivin jaloin emme rastille kuitenkaan päässeet.

Viimeiset rastit 44, 81 ja 75 menivät teitä pitkin juosten ja lyhyitä pistoja rasteille tehden. Helppoa suunnistamista. Lamput oli jo päässä tässä vaiheessa. Vaikka aikaa oli hyvin päätimme kuitenkin tehdä matkaa pääosin juosten. Vasta tässä vaiheessa aloimme näkemään muita joukkueita. Maalissa aikaa jäi käyttämättä runsaat puoli tuntia, mutta yhtään rastia ei olisi enää ollut haettavissa. Pisteitä kertyi omien laskujen mukaan 1440. Gepsi näytti matkaksi n. 57 kilsaa. Kisa oli taas hyvin järjestetty, eli kiitokset järjestäjille. Tulokset.

Salpaus-rogaining reitti
IVO ehti jo tehdä Salpaus-rogasta videon, jonka voi katsoa tästä:


Salpausrogaining2014 from Imatran Voima on Vimeo.


Viikolle kertyi treenitunteja hiukan vajaat 20. Ensi viikolla pidetään sitten oikeasti se lepoviikko. Paitsi tietysti ne avainharjoitukset on ohjelmassa. Ja onhan siellä lauantaina seuraava kisa - Spring Adventure.


Ei kommentteja:

Talven 2023 hiihtoretket

 Tämä talvi on ollut hieman poikkeuksellinen hiihtojen suhteen. Kun edelliset hyvälumiset talvet ovat menneet perinteisesti juoksun merkeiss...