sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Viikko 19 ja lepoa

Kevät tulee vääjäämättä vaikka aina ei kaikki merkit siihen viittaakaan. Pari askelta eteenpäin ja sitten taas yksi taakse. Sitä on viimeiset viikot olleet. Tällä viikolla olemme kuitenkin saaneet kauan kaivattuja sateita erittäin kuivan huhtikuun jälkeen. Lämpötilat ovat tainneet olla alle pitkäaikaisten keskilämpötilojen. Maanantaina aamu valkeni lumisena ihan eteläisintä Suomea myöden. Sen jälkeenkin on pari yötäkin ollut pakkasella. Kaikesta huolimatta käki aloitti kukkumiset jo tällä viikolla, oliskohan ollut Unkarin ultrafestivaalin kunniaksi. Alla viikolla napsittuja kuvia.

Maanantaiaamu

Lähes kuivunut pieni joki

Valkovuokkoja riittää tänäkin vuonna


Rentukat kukki

Pihlajan lehdet aukeaa

Kirsikkapuun lehdet aukeaa

Edelleen kirsikkapuu

Jokupensas

Treenien puolesta viikko oli merkitty lepoviikoksi. Juoksua ei kertynytkään kuin vajaat kuusi tuntia. Siinä oli kuitenkin mukana perjantaina tehty vetotreeni, joka sujui nyt ensimmäistä kertaa vähän paremmin. Koordinaatio alkaa jotenkin olemaan kasassa ja juoksu tuntuu vähemmän sätkimiseltä. Yläkroppa on vielä aika jäykkä ja siitä syystä olkapäät tuntuvat jotenkin puutuvan vetojen aikana. Hengitys tuntuu kuitenkin paremmalta ja sain sykkeet nostettua pari pykälää ylemmäs. Tarkoitus oli tehdä tällä viikolla kaksi vetotreeniä, mutta siihen yhteen se jäi.

Lauantaina kävin Hyppykalliolla tekemässä mäkitreeniä. Runsaat kolme ja puoli tuntia meni mukavasti kallioita kierrellessä. Vettä oli satanut koko edellisen yön ja kalliot olivat erittäin liukkaat. Pitikin ottaa vähän varmanpäälle, kun olin yksin matkassa. En käyttänyt lainkaan jyrkimpiä reittejä vaan otin enemmän juoksupainotteisemmat reitit.

Hyppykalliolla lauantaina
Lauantain datat

Sunnuntaina tein vain lyhyen kuntopiirin. Kun alkuviikko meni yhden lenkin ja fillaroinnin merkeissä kertyi viikolle vajaat 12 tuntia treeniä, jossa puolet fillaria ja puolet juoksua. Ensi viikolla jatkuu taas normaalit treenimäärät ja yritän saada kasaan vähän enemmän tunteja vaikka muutakin ohjelmaa on melkoisesti. Suunnitteilla on pari pidempää lenkkiä ja muuten aika perusmättöä. Varsinaista mäkitreeni ei ensi viikkoon mahdu, vetotreenikin on siinä hilkulla.

Viime lauantain Salpaus-rogaining karttaakin on tullut analysoitua. Järjestäjien toimittamia emit-leimauksia joutui jonkin aikaa ihmettelemään ennen kuin aloin ymmärtämään mistä on kysymys. Huomasin, että leimauksemme kauimmalla ja samalla 100 pisteen rastilla #104 ei ollut onnistunut. Ilmeisesti olin huolimattomasti käyttänyt emittiä leimasimessa ja merkintä jäi puuttumaan. No, ei voi mitään. Oma vika. Muuten ei paljoa korjattavaa jäänyt paitsi se, että metsässä olemme edelleen aika hitaita. Alla kuva reitistä ja gps-träkistä. (Edit 13.5.: Salpaus-rogaining järjestäjiltä tuli kyselyn perään tietoa, että rasti 104 oli lakannut toimimasta joskus klo 20 aikoihin illalla. Saimme hyvityksenä ne 100 pistettä lisää. Kiitos järjestäjille)

Salpaus-rogaining ja gps-träkki
Wappyrymystä on syntynyt kaksi uutta videota, toinen Antin tekemä ja toinen meikäläisen. Alla molemmat.


Nuuksio Traverse from Antti Niinikoski on Vimeo.


Wappurymy (835E51D0-2BFF-49F3-A393-8713C5FD537A) from Imatran Voima on Vimeo.

Ei kommentteja:

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...