sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Viikko 5 ja tekniikkaharjoitusta

Tammikuun loppu ja helmikuun alku on jatkunut pakkasten merkeissä. Kovat pakkaset ovat vähän helpottaneet, mutta tilalle on tullut kova tuuli, joka tekee pakkasesta erittäin purevan. Perjantaina sekä edeltävänä yönä saimme tämän talven ensimmäisen oikean lumisateen. Tänne rannikolle satoi lunta noin 15 senttiä, eli nyt sitä on jo ihan mukavasti. Alkuviikolle on luvattu nollakeliä, joten tuo lumimäärä voi siitä hieman huveta.

Treeniviikko meni hyvin. Työmatkat tuli kuljettua fillarilla poislukien maanantaiaamun, kun juoksin töihin. Siitä sain kasaan 112 kilsaa fillaria. Lisäksi kävin tiistaina salilla, jossa tuli tehtyä mm. neljä hyvää kyykkysarjaa. Tällä kertaa sarjat sujuivat ilman takareiden kramppaamisia.

Loppuviikoksi oli ladattu sitten mäkitreenejä peräkkäisille päiville. Kuten viime viikolla oli perjantaina kiva hypätä matolle kuulokkeet korvilla. Hyvää musiikkia ja nousukulma kohdalleen. Siinä meni 90 minuuttia mukavasti. Lauantaina oli kello soimassa vähän aikaisemmin ja tein saman treenin kuin perjantaina. Ilmeisesti tähän treeniin alkaa päästä sisälle, kun sykkeet ovat samalla vauhdilla juostessa tippuneet muutaman napsun parin kuukauden takaisesta. Loppupäivä meni kaupoilla kierrellessä ja keittiöremonttievakossa.

Sunnuntaina oli kuitenkin koko viikon odotetuin lenkki. Silloin oltiin menossa Hyppikselle Jannen kanssa. Muita ei tällä kertaa mukaan päässytkään. Kierreltiin aamukasista lähtien mäkeä ylös ja alas. Viikolla puhaltanut kova tuuli oli tauonnut ja välillä aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Pakkasta oli vain pari astetta. Oli aivan mahtava keli. Lumi teki maastosta pehmeän, mutta pidon kanssa oli ongelmia. Nastakenkä ei pitänyt yhtään tässä lumessa. Onneksi vesi ei ollut jäätynyt kovinkaan monessa paikassa siten, että se olisi estänyt menoa.

Tällä kertaa mentiin aika rauhassa, mutta reitit oli edelliskertaa haastavammat. Pari kertaa jouduttiin kääntymään takaisin, kun sopivat kädensijat loppuivat kesken nousun. Janne käytti kekseliäästi luonnonmateriaaleja hyväksi, jotka auttoivatkin muutamissa paikoissa. Löydettiin useampi hyvä yöpymispaikka, jos vaikka jossain vaiheessa sellaiselle olisi tullut tarvetta. Hankalimpien paikkojen selvittämiseksi hioimme mm. kylkihylje ja hämähäkki-tekniikoita. Näistä on selvää hyötyä tulevissa pitkissä kisoissa.

Janne nousemassa mäkeä

Ja Janne laskemassa mäkeä...pulkalla

Pientä jäätä

Tämän viikon treenit olivat yhteensä runsaat 15,5 tuntia, jossa neljästä lenkistä kertyi nousua 3200m. Ensi viikolla pitäisi keittiön tulla kuntoon, kun uusien kaappien asennus alkaa heti maanantaina. Treenien puolesta sama kaava jatkuu kuin tähänkin asti. Nousua haetaan. Kevään treeniohjelmakin on nyt karkealla tasolla hahmottunut. Siitä lisää ensi kerralla.

Ei kommentteja:

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...