sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Viikko 49 ja lisää hiihtoa

Marraskuun kiireet alkoivat vihdoinkin helpottamaan ja tällä viikolla ehdin saamaan kasaan ihan mukavan määrän harjoitustunteja. Edellisellä viikolla alakanut talvi on jatkunut ja luntakin on tullut jonkin verran lisää. Viime viikonlopun kovat pakkaset ovat loppuviikosta lauhtuneet ja keli on ollut mitä parhain ulkoilulle.

Maanantaina kävin fillarilla töissä ja kotiin palatessa tein pienen lisälenkin. Pakkasta oli vielä maanantaina sen verran, että jalkaterät meinasi jäätyä kotiin tullessa.

Tiistaina oli lepopäivä, kun kävin taas töiden jälkeen nautiskelemassa fysioakustisesta tuolista. Tiistaina kävimme coachin kanssa myös suklaakurssilla opettelemassa suklaan tekoa. Muutama hyvä resepti opittiin ja jouluksi niitä toivottavasti ehditään tehdä. Niitä ei kuitenkaan voi tehdä liian aikaisin, koska joku syö ne kuitenkin jo ennen aikojaan.Keskiviikkona kävin taas fillarilla töissä. Nyt en tehnyt mitään extralenkkiä kotiin tullessa, mutta kävin päivällä punttisalilla. Tein kevyesti selkä- ja vatsalihasliikkeitä ensimmäistä kertaa kuukauteen. Tällä kertaa ei alaselkä ottanut nokkiinsa treenistä kuten se teki kuukausi sitten. On mukava huomata miten kroppa kestää enemmän ja enemmän uusia juttuja.

Torstaina vietettiin Itsenäisyyspäivää. Sen kunniaksi kävin hiihtämässä läheisellä niityllä parin tunnin siivun. Uutta lunta oli satanut noin 5 senttiä viimeisten parin päivän aikana. Latupohja alkaa olla jo melko hyvässä kunnossa ja kunhan tässä sataisi lisää lunta niin viimeisetkin risut ja heinät alkaisivat jäädä lumien alle. Oman latukoneen rakentamistakin on ehtinyt tässä hiihtäessä miettiä. Joitakin hahmotelmia onkin jo päässä ja katsotaan ehtivätkö ne toteutua näillä lumilla. Tässä tyylinäytettä Itsenäisyyspäivän hiihdosta.

Perjantaina oli normi työpäivä, mutta mitään treeniä en tehnyt. Illalla käytiin coachin kanssa lumituiskussa kävelemässä.


Viikonloppuna tuli tehtyä melko samanlaiset treenit niin lauantaina kuin sunnuntainakin. Ensin kävin hiihtämässä ja sen perään juoksin lyhyen lenkin juoksumatolla. Uutta lunta ei enää satanut viikonloppuna joten latu-ura alkoi olla jo melko kulunut. Sunnuntaina menikin jonkin aikaa hiukan latua paikkaillessa. Parasta olisi jossain välissä mennä paikalle lapion kanssa ja koittaa lapioida lunta ladun vierestä suoraan ladulle. Mutta eiköhän tässä ensi viikolla taas lisää lunta ole luvassa.

Viikolle kertyi yhteensä runsaat 12 tuntia treeniä. Hiihtokilometrejä kertyi runsaat 50 ja juoksuakin peräti 14 kilsaa.

Ei kommentteja:

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...