sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Viikko 12 - määrät takana

Nyt on sitten tämä viimeinenkin määräviikko saatu kasaan. Eipä ollut motivaatiovaikeuksia enää tällä viikolla vaikka samaan aikaan ollaan sitten coachin kanssa päädytty siihen, että emme tule Japaniin lähtemään. Tilanne on sen verran epäselvä, että emme halua ottaa mitään turhia riskejä. Päätös oli todella vaikea, mutta lopulta varmaan ainut oikea, ainakin meidän kohdalla. Uusia kisoja tulee vaikkakaan ei ehkä ihan Sakuran veroisia.

Treenit ovat sujuneet hyvin. Ajatuksena oli juosta aamulenkit maanantaista perjantaihin. Maanantaina ja tiistaina hieman pidemmät iltalenkit ja sitten keskiviikko, torstai ja perjantain vähän lyhyemmät iltalenkit. Sitten viikonlopulle vain yhdet lenkit per päivä, lauantaina pitkä ja sunnuntaina vähän lyhyempi. Ja kuntopiiriä sekaan sen minkä jaksaa.

Maanantaina juoksin runsaan tunnin aamulenkin matolla. Illalla juoksin töistä kotiin kiertäen vielä ylimääräisen kympin. Aikaa kului kolme tuntia, kun tiet olivat edelleen melko huonossa kunnossa. Jalat olivat myös jäykän oloiset lenkin alussa. Tiistaina sama aamulenkki ja illalla suoraan töistä kotiin. Jatkoin vielä matolla vaikka olo oli melko väsynyt. Onneksi coachi sai motivoitua juoksemaan ohjelman mukaisen lenkin loppuun asti. Illalla pitikin tehdä hyvät tankkaukset ja lihashuollot.

Keskiviikko alkoi aamulenkillä, joka tuntui jo helpommalta. Illalla juoksin vain runsaan kahden tunnin ajan matolla aavistuksen hitaammalla vauhdilla. Illalla käytiin vielä tankkamassa pizzat. Torstai alkoi taas yllättäen matolla ja olo oli hyvin energinen. Illalla juoksin töistä kotiin sekä siihen vielä lisäkympin. Mausteena oli ihan älyttömän kova vastatuuli, joka ei muuten ollut kovin lämminkään. Välillä tuntui, että vauhti loppuu kokonaan. Nyt päätinkin, että loppuviikko mennään sisätiloissa. Perjantaina juoksin hieman pidemmän aamulenkin, vajaan puolitoistatuntisen. Energiat oli edelleen todella hyvät. Illalla etäpäivän jälkeen juoksin matolla runsaat kaksi tuntia. Nyt olo oli sellainen, että juoksua olisi voinut jatkaa koko illan. Siihen en kuitenkaan ryhtynyt, kun lauantaille oli luvassa pitkä lenkki arenalla.

Lauantaina kävinkin sitten tekemässä 6h treenin arenalla. Paikalla oli taas hallin vakiokalustoa ja juttuseuraa riittikin ekalle neljälle tunnille. Viimeiset pari tuntia tuli juostua yksin. Itse juoksu kulki edelleen todella hyvin. Ehkä lopussa alkoi vähän jalka painaa, kun tankkaukset olivat ehkä hieman riittämättömät. Kahdella banaanilla ja yhdellä geelillä sekä urheilujuomalla mentiin koko lenkki. Juomaa olisi voinut kulua enemmänkin. Sykkeet pysyivät hyvin kurissa, mutta hallin lämpötila olisi voinut olla pari astettä lämpimämpi. Välillä meinasi kylmä tulla.

Sunnuntaille jäikin sitten yksi lenkki. Hyvin nukutun yön ja kotiaskareiden jälkeen juoksin matolla vajaat kolme tuntia. Päivä tuntui normaalia lyhyemmältä kesäaikaan siirtymisen takia. Lenkin jälkeen ei paljoa enempää jaksanutkaan touhuta. Kuntopiiri jäi sunnuntailta tekemättä.

Viikolle tuli yhteensä 12 lenkiä, joista kertyi 304 km / 27.54h. Siihen vielä kuntopiirit mukaan niin kokonaissaldoksi tuli 29.32h. Tavoite oli 30h. Varmaan ensimmäisen kerran sitten armeijan sain juostua maanantaista perjantaihin aamulenkit joka päivä. Perjantaina jopa hieman pidemmän. Muutenkin jalat kestivät hyvin ja tällä viikolla pääkin kesti paremmin kuin edellisellä viikolla.

Tästä eteenpäin määrät eivät enää nouse vaan nyt pitää suunnitelmat laittaa uusiksi peruuntuneen Sakura-michin takia. Yhtenä vaihtoehtona olisi lähteä kolme viikkoa myöhemmin Unkariin ja juosta siellä 48h kisa. Sitä ennen päästään kuitenkin Vierumäelle Endurancen kevätleirille.

3 kommenttia:

Jari Tomppo kirjoitti...

Huh, kunnioitusta herättävää mättämistä. Mulla on viimeisen kolmen viikon aikana tullut ehkä yhteensä suunnilleen saman verran juoksua...

corner kirjoitti...

Ikävä juttu kun Japanin reissu meni ohi, tuolla treenillä olisi kyllä juoksu varmasti kulkenut! Mutta eiköhän tuon kunnon ylläpitäminen onnistu kun vaan mättää kilometrejä, välillä vaikka vaan kepeitä 200 km viikkoja ja sitten taas kunnolla määrää! Jos 48 h kisa Unkarissa ei innosta, niin toukokuun lopulla olisi Nove Colli Italiassa, vaatimaton 200 km lenkki menisi varmasti reilusti alle 24 tunnin.

Sari kirjoitti...

Joo, hyvin meni treenit, kiitos vaan. Japania tässä vielä vähän surraan, mutta katseet on jo käännetty Unkariin ja neljäkasille. Kyllä mä Italiaakin ajattelin, mutta Unkari vei voiton.

Valmistautuminen Unkariin menee vaan vähän normaalista poiketen nyt, kun joutuu pitämään vähän taukoa ja sitten taas määrää. Mutta sittenhän sen näkee miten tällainen valmistautuminen tehoaa.

Talven 2023 hiihtoretket

 Tämä talvi on ollut hieman poikkeuksellinen hiihtojen suhteen. Kun edelliset hyvälumiset talvet ovat menneet perinteisesti juoksun merkeiss...