sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Viikko 3

Viime keskiviikkona sain sähköpostitse sitten vahvistuksen mukaanpääsystä tämänvuotiseen UTMB kisaan. Se oli hieno uutinen vaikkei homma mennytkään ihan suunnitelmien mukaan. Se tarkoittaa kuitenkin sitä, että loppukesälle on hieno uusi haaste edessä ja valmistautuminen siihen pitää alkaa heti Japanin jälkeen. Pari hyvää uutta harjoitusmuotoa on jo mietittynä, jotta jalkoihin saadaan lisää potkua vajaan 10.000 nousumetrin hoitamiseksi elokuussa Alpeilla. Perjantaina maksoin loput ilmoittautumissummasta ja samalla vahvistin osallistumiseni kisaan. Osallistumismaksu on 150 euroa, jonka lisäksi voi maksaa joitakin kymppejä peruutusturvasta, DVD:stä yms. Myös majoitukset on jo varattu Chamonixista kisaviikonlopulle. Alla kuva UTMB:n reitistä.

Tällä viikolla saimme vihdoinkin kotiin myös himoitsemamme juoksumaton, kun kuljetusliike oli tuonut sen tiistaina kotipihalle. Sain sen illalla kotiin tultuani raahattua autotalllin puolelle vaikka painoa sillä oli melkoisesti. Seuraavana päivä olin "houkutellut" paikalle kolme kaveria, joiden avulla saimme maton kannettua sisälle omalle paikalleen. Siinä oli neljälle kaverille melkoinen homma. Vielä samana iltana sain maton kasattua ja juostua ekan kokeilulenkin. Juoksemani kymppi antoi erittäin hyvän tuntuman mattoon. Ei mitään heilumista tai pauketta vaikka nopeutta nosti alle 4 min/km. Matto tuntui myös hyvin tasapainoiselta vaikka juoksi maton oikeassa tai vasemmassa reunassa tai edessä tai takana. Maton leveys 55 cm on juuri tarpeeksi, jotta ei tarvitse koko ajan tarkkailla missä kohtaa mattoa kulloinkin on. Malli on Taurus T9.8.

Perjantaina juoksin matolla VK-lenkin kiihtyvävauhtisena. Alkuun juoksin kevyesti kympin, jonka jälkeen juoksin toisen kympin kiihtyvävauhtisena. Nostin vauhtia kilometrin välein aloittaen 5 min/km  ja viimeisen kilsan ollessa 3.50 min/km. Loppuun juoksin vielä 5 km verryttelynä. Tämä lenkki meni jo paremmin kuin viime viikolla. Takareisi ei enää oireillut ja muutenkin meno oli hieman helpompaa.

Sunnuntaina kävin juoksemassa Nuuksiossa kaksi ja puoli tuntisen lenkin. Polut oli hyvin tampattu vaikka vielä lauantain vastaisena yönä oli tullut pari senttiä uutta lunta. Liikkeellä oli ollut lumikenkäilijöitä, joiden jäljiltä polut ovat hyvässä kunnossa. Se miksi lumikenkäilijät liikkuvat polkuja pitkin onkin hieman oudompaa. Luulisi niillä liikuttavan enemmänkin umpihangessa. Muuten viikolla tuli tehtyä työmatkaulkoilua sen verran, että viikolle kertyi juoksua 107 km, harjoitustunnit yhteensä 11,5h. Vähän jäi tavoitteesta, kun viikolle tuli muutakin ohjelmaa.

Ensi viikonloppu meneekin sitten talkoiden merkeissä. Vuorossa on IV E24 kisat Esport Arenalla, jossa olemme coachin kanssa auttamassa huoltohommissa. Aikaisemmat kolme vuotta olen juossut mukana kisassa, mutta nyt on vuorossa välivuosi tästä kisasta. Ensimmäisellä kerralla kisa meni hyvin, mutta kaksi edellistä kertaa ovat epäonnistuneet. Heti viime vuoden kisan jälkeen päätettiinkin olla huoltopuolella seuraavassa kisassa vaikka päätöstä on koeteltu joitakin kertoja.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa että pääsit UTMB kisaan mukaan! Eikö se kuitenkin ole mielessäsi ollut? Tsemppiä niin Sakuran kuin UTMB:n treenin!

StanleyPark kirjoitti...

Moi,

kiitos onnitteluista. UTMB on tosiaan ollut mielessä jo joitakin vuosia, mutta vasta nyt on vaadittavat pisteet kasassa ja toisalta syksyn ohjelmassa oli sopivasti UTMB:n mentävä aukko ;-) Käydään kokeilemassa ja katsotaan jääkö näihin vuorijuttuihin kokonaan kiikkiin.

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...