sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Viikko 30 ja Kopparnäs Coast Trail

Toinen lomaviikko takana. Aika on mennyt varsin nopeasti erilaisten aktiviteettien kanssa. Trooppinen kesä on jatkunut ja siitä olenkin ottanut kaiken irti. Yhtään päivää ei ole ollut vielä liian kuuma keli. Lämpötila on huidellut 30 asteen tuntumassa päivällä ja illallakin on ollut lähes hellelukemia. En muista yhtään vastaavaa kesää Suomessa vaikka niitäkin on takana jo joitakin. Omasta puolestani helteet voivat hyvin jatkua. Kyllä sitä räntää ja pakkasta riittää muutaman kuukauden päästä.

Olen pyrkinyt tekemään lenkit kuumimpaan aikaa ja siten saanut lämmöstä kaiken irti. Aivan mahtavaa juosta Nuuksion metsissä auringosta ja lämmöstä nauttien. Lenkeillä joutuu kantamaan vähän enemmän vettä mukana ja kerran turvauduin Kattilan ystävälliseen isäntään vesipullon täyttämisessä. Hyvin on vesi riittänyt vaikka välillä suu on hiekkapaperilla kotiin tullessa.

Tällä viikolla olen ehtinyt tehdä pari uintitreeniäkin. Tiistaina ja keskiviikkona kävin polkulenkin jälkeen uimassa Siikajärvessä tunnin verran. Uintitekniikka vaatisi melkoista remonttia vauhtien nostamiseksi. Nyt on varusteiden puolesta tehty lähes kaikki mahdollinen, mutta vauhdit on varsin vaatimattomia. Ensimmäinen swimrun-kisa on parin viikon päästä kisattava Lake to Lake -kisa Luukissa. Siinä parina on sen verran kova ammattilainen, että toivottavasti kelit pysyy lämpimänä ettei kaverini ehdi jäätyä uintiosuuksien aikana. Ennen kisaa ehditään tehdä yksi treeni yhdessä ja toivottavasti ehdin saada siinä muutaman elintärkeän vinkin vauhtien nostamiseksi.

Maanantaina kiertelin peruspolkuja Nuuksiossa. Aamupäivä meni pihahommissa ja lämpötilan nousemista odotellessa. Tiistaina käytiin Jannen kanssa heittämässä Sysikallio-Pirttimäki-Sysikallio hevospoluilla. Ainut takapakki oli kahvilan oleminen kiinni ja kanelipullan saamatta jääminen. Iltapäivällä sitten uintitreeni. Keskiviikkona kiersin 32 kilsaa Nuuksiossa. Kävin samalla tarkistamassa Swinghillin kunnon. Hyvässä kunnossahan se oli ja olihan mäessä pari tuttua tunkkaajaakin.

Torstai oli välipäivä, kun käväistiin Imatralla. Illalla ei enää jaksanut lähteä edes saunalenkille. Perjantaina en halunnut enää tehdä pidempää lenkkiä, kun lauantaina oli vuorossa Kopparnäs Coast Trail. Kävinkin juoksemassa vain 1,5 tuntia peruspolkuja lämpimään aikaan. Lenkillä tein muutaman lyhyen vedon lauantaita varten. Jalat tuntuivat oikein hyviltä ja levänneiltä.

Lauantaina olikin sitten vuorossa Kopparnäs Coast Trail. Reitti oli meikäläiselle uusi, mutta olin ollut alueella kisaamassa Spring Adventure 2017 kisassa. Osa poluista ja kallioista tuntuivat tutuilta ja niinhän ne olivatkin. Jussin kanssa oltiin kisattu alueella runsas vuotta aiemmin, vähän ennen meikäläisen hamstring-diagnoosia. Keli lauantaina mukaili edellisten viikkojen menoa, lämmintä riitti ihan aamusta asti. Tosin kova tuuli puhalsi koko päivän. Alla pari kuvaa matkalta kisapaikalle.
Kisa lähti totutun vauhdikkaasti liikkeelle. Lynxin AP Leskinen lähti liikkeelle muita selvästi kovempaa ja irtosi porukasta melko nopeasti. Itse yritin juosta omaa reipasta vauhtia ja meno tuntuikin hyvältä. Alku oli helppoa ja nopeaa tasaista polkua meren rannassa. Tosin myötätuuli teki olosta varsin tukalan.

Kisareitti

Kääntöpaikan jälkeen reitti siirtyi pääasissa kallioille. Palasimme kisakeskuksen suuntaan avokallioita pitkin, joista pystyi näkemään pitkälle merelle asti. Varsin hienoja paikkoja. Noin seitsemän kilsan paikkeilla oli juomapiste, josta en kuitenkaan ottanut mitään. Matka jatkui hiekkatietä, josta käännyttiin viimeisille kallioille ennen käyntiä kisakeskuksessa. Yritin juosta kiinni edellä juoksevaa Aapoa, mutta en tässä onnistunut. Sen sijaan kisakeskuksen jälkeen jalka alkoi painamaan sen verran, että vauhti putosi selvästi. Takaa ei kuitenkaan heti ollut ketään tulossa.

Pari kilsaa ennen maalia alkoi pientä kramppia tuntumaan jaloissa. Ilmeisesti liian vähäinen neste vaikutti tähän. Lopussa pari kaveria meni vielä ohi, kummallekaan ei ollut mitään tehtävissä. Maalissa kurvasin saman tien mereen viilentämään kroppaa. Tosin vesi oli rannassa niin lämmintä, ettei se paljoa auttanut. Joka tapauksessa todella hieno kisareitti ja hyvin järjestelty kisa. Kiitokset taas kaikille järjestäjille.

Kuva: Anu Uhotoinen

Coutsi on taas ehtinyt tehdä videon lauantain kisasta:

Kopparnäs Coast Trail tulokset.

Sunnuntaina kiertelin kolme tuntia Nuuksiossa. Polvet tuntuivat hieman kipeiltä, mutta muuten kaikki oli kunnossa. Viikolle kertyi vajaa 17 tuntia treeniä, jossa 130 kilsaa juoksua. Ensi viikko menee vielä lomalla, joten treeniaikaa pitäisi olla riittävästi.

Sunnuntain poseeraukset

1 kommentti:

Aapo Summanen kirjoitti...

Kiitos Mikael kirjoituksesta ja videolinkistä :)

Kolme viikkoa ja kohti Sinister7 kisaa

Kolme viikkoa on taas kulunut edellisestä päivityksestä. Aika on taas ollut vähän kortilla tai sanotaanko, että blogi jäänyt vähemmälle prio...