sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Viikko 6 ja torjuntavoitto

Tämän viikon treeniohjelma oli viimeinen kovempi viikko ennen helmikuun lopussa juostavaa TransGrandCanarian 125 kilsan kisaa. Käytännössä ohjelman toteutus on ollut joulukuusta lähtien aika poskellaan flunssa-kierteen takia, mutta ajatuksena oli kuitenkin saada viikolle vielä jotain järkevää treeniä. Kolmen heikomman viikon jälkeen tämä viikko oli sellainen torjuntavoitto. Ei ihan ohjelman mukainen, mutta ainakin flunssa on nyt takana ja määrällisesti viikko olisi voinut heikomminkin mennä. Tavoitteena ollut 15 tuntia jäi yhteentoista.

Sain viikolle kuusi juoksulenkkiä, joista kaksi tein sisällä matolla. Maanantaina tein matolla kiihtyvävauhtisen tunnin lenkin. Sykkeet on edelleen liian korkealla, mutta niiden normalisoitumista ei voi paljoa nopeuttaa. Ajan kanssa nekin palautuvat. Toinen mattolenkki oli torstaina, kun aikataulusyistä ehdin tehdä vain tunnin peruslenkin lounastunnilla.

Maanantaina olin jooga-tunnilla ja keskiviikkona kävin hierojalla. Edellisestä hieronnasta onkin jo liikaa aikaa. Ajatuksena on ottaa vielä toinen hierontakerta ennen viikon päästä alkavaa kisareissua. Ennen keskiviikkoista hierontaa juoksin töistä kotiin. Selässä kulki tarkoituksella hieman isompi reppu. Lauantaina juoksin runsaan tunnin pääasiassa teitä pitkin. Lunta on tullut lähes viikon jokaisena päivän, mikä on tehnyt polut aika raskaiksi juosta. Tai todennäköisemmin kyseessä on vaan huono kunto. Keli on kuitenkin muuten ollut hieno, kun pakkasta on eikä märästä ja kosteasta ole tietoakaan.

Perjantaina sain töiden jälkeen tehtyä runsaan parin tunnin lenkin Nuuksion poluilla. Unohdin lähtiessä ottaa lampun mukaan, mutta sen verran on päivä pidentynyt talven pimeimmästä ajankohdasta, että ehdin kotiin juuri hämärän alkaessa. Sunnuntaina oli tarkoitus tehdä viimeinen pidempi lenkki ennen kisaa. Kolme ja puoli tuntia lumisilla poluilla riitti kuitenkin tällä kertaa. Nuuksion pohjoisimmat polut ovat aika pienellä käytöllä ja siitä syystä raskaat ja hitaat juosta. Barkley-treeninä tämä olisi juuri oikea keli, mutta juoksukisaa varten olisi parempi saada hyväkuntoisia polkuja alle. Harmi, kun  lomat eivät salli lähteä kisamestoille kuin vajaa viikko ennen kisaa. Siellä olisi kisaan valmistautumiseen otolliset oltavat. Samalla pääsisi näkemään ja juoksemaan kisareittiä jo hieman etukäteen. Tähän ei kuitenkaan valitettavasti ole mahdollisuutta.

Lunta riittää NuuksiossakinKisavarusteita en vielä ole sen suuremmin miettinyt. Edellisistä kisoista on aika tarkat muistiinpanot ja niiden mukaan varmaan lähdetään tälläkin kertaa liikkeelle. Ainut uutuus edellisiin kisoihin on tuo vaadittava punainen perävalo. Sellaista ei muissa käymissäni kisoissa ole vaadittu. Kaapista sellainen kuitenkin löytyy, kun olen sitä omilla lenkeillä joskus käyttänyt. Se pitäisi vaan ensin sieltä kaapista löytää. Tossuvalinta on myös edelleen auki. Reissuun pitää ottaa useammat tossut ja käydä sitten vähän kokeilemassa polkuja. Paljon riippuu myös siitä onko kuivaa vai sadetta.

Kisatossut?

Kisataktiikka on helpottunut viime viikkojen aikana huomattavasti. Tavoiteaikaan on lisätty tunteja sitä mukaan kun kisa lähestyy. Mielessä on jopa käynyt matkan vaihtaminen tuolle puolet lyhyemmälle. Vaihto ei kuitenkaan nyt tunnu hyvälle ratkaisulle ja toisaalta se tuntuu ainoalta oikealta ratkaisulta. Hankala tilanne. Jos kisa alkaisi nyt, niin lähtisin edelleen sille 125 kilsan matkalle, mutta lähinnä tavoitteena kisan läpäiseminen määräajassa. Parin viikon päästä ollaan viisaampia.

Ensi viikolla vielä muutama lenkki ja sunnuntaina lento kohti kisapaikkaa...


Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...