maanantai 1. toukokuuta 2017

Barkley harjoitusjakso 2

Jatketaanpas siitä edellisestä kirjoituksesta käymään läpi tuota kisaa edeltävää fysiikkatreeniä.

Viikot 48 - 51:

Ekalla 4 viikon jaksolla tavoitetunnit olivat treeniviikkojen suhteen 14, 18, 20 ja 22 tuntia. Ensimmäinen viikko oli kevyempi ja kolme seuraavaa viikkoa oli tarkoitus tehdä vähän enemmän määrää. Tällä rytmillä oli tarkoitus tehdä kaikki neljä harjoitusjaksoa. Ensimmäinen jakso onnistui hyvin. Kelit olivat Nuuksiossa vielä maltilliset ja poluilla pääsi juoksemaan hyvissä olosuhteissa. Talvi teki jo tuloaan, mutta lunta ei ollut vielä nimeksikään. Toteutuneet juoksusta kertyneet tunnit olivat (kuva omasta harjoitus-excelistä):

Viikot 48-51

Viikot 52-3:

Toisella jaksolla harjoitustunteja oli tarkoitus nostaa napsun verran, eli 16, 20, 22 ja 24 tuntia. Alla taas ote omasta harjoituspäiväkirjasta. Tunnit toteutuivat kevyttä viikko lukuunottamatta melko hyvin. Kevyet viikot ovat aina olleet hankalia. Kymmenen harjoitustunnin kerääminen on paljon hankalampaa kuin kahden kymmenen. Se on tullut todettua jo aikaisemminkin. Paljon helpompaa olisi treenata kolme tuntia päivässä ja kasata 20 tuntia kuluvalle viikolle.

Viikot 52-3

Talvi oli saapunut Nuuksioon ja sain tarpoa riittävästä hangessa. Tunnin aamulenkit oli otettu käyttöön helpottamaan treenituntien kasaamiseksi. Loppiais-rogan rasteja tuli kierrettyä useampaan kertaan, joka toi samalla toivottua suunnistusharjoitusta.

Viikot 4-7:

Kolmannen jakson tavoitetunnit oli taas napsun kovemmat, eli 15, 22, 24 ja 26 tuntia. Tässä jaksossa oli Tampereella 5 tunnin kaupunkiroga sekä 6h mäkitreeni Jättärillä. Olin ottanut töistä vapaata parina perjantaina, jotta sain vedettyä pidemmän treenin tuntien keräämiseksi. Vapaapäivistä huolimatta paljon tuli kierrettyä Nuuksion metsiä pimeällä otsalampun valossa. Muuten Nuuksio tuli tutuksi uusine reitteineen. Vielä 20 vuoden jälkeen löytyi uusia paikkoja, joita jaksoi koluta. Viikon rytmitys säilyi edellisten kaltaisena, eli arkiaamuisin tunnin lenkki töihin ja illalla vähän pidempään. Lisäksi tein parina päivänä viikossa muita selkeästi pidemmän treenin. Kolmas jakso sujui hyvin ja tavoitetunnit tulivat mukavasti täyteen, jopa hieman enemmän. Juoksun lisäksi ohjelmassa oli yhdestä kahteen salitreeniä sekä kerran viikossa toteutunut Astanga-jooga. Viikon 7 juoksutunnit tuli kasattua Nuuksion umpihangessa, sen näkee vauhdeistakin.

Viikot 4-7


Viikot 8-11:

Neljännen jakson tavoite oli taas napsun pari kovempi, eli 15, 24, 26 ja 28 tuntia. Tässä vaiheessa oli ns. "urku auki" eli ei haitannut vaikka tunnit vähän ylittyi. Tämä on parasta harjoitusaikaa, kun saa tehdä juuri sitä mistä pitää ja mitä rakastaa, niin paljon kuin haluaa. Tämä on juuri sitä parasta huumetta. NAM! Myös tässä jaksossa olin ottanut töistä vapaata pari päivää ja pääsinkin näin Nuuksioon ja Jättärille tekemään vähän pidempiä treenejä.

Viikot 8-11

Kisaa edeltävät kaksi viikkoa olivat jo erittäin kevyitä. Ehkä yhden vähän pidemmän lenkin olisi vielä voinut tehdä ennen kisaa, mutta aikataulu oli töiden takia aika kiireinen ja matkustaminenkin vei oman aikansa. Eipä sillä yhdellä lenkillä ollut merkitystä lopputuloksen kannalta.

Tuon 4 x 4 viikon aikana tuli juostua ja könyttyä yhteensä 2569 km / 311 tuntia. Kaikki treenitunnit yhteensä, jossa oli siis mukana myös pyöräilyt, salitreenit ja joogat, olivat 335 tuntia. Määrällisesti ihan hyvä jakso, ehkä laadullisesti voi aina löytää parannettavaa. Varsinkin nyt kun tietää paremmin mitä kyseinen kisa vaatii.

Polvien kanssa on vielä pientä vaivaa, samoin takareisi on ollut jumissa parisen kuukautta ja sitä yritetään nyt saada parempaan kuntoon akupunktion kautta. Molemmat vaivat pitäisi saada kuntoon mahdollisimman nopeasti, jotta uusi treenikausi pääsisi kunnolla käyntiin.

2 kommenttia:

Kantapääopistossa kirjoitti...

Jälleen erittäin mielenkiintoista luettavaa. Väistämättä herää kysymys, että mistä löytyy motivaatio moisiin treenimäärin ylipäätään. Tai no taidat vastatakin tähän kysymykseen jo tuossa, kun kerrot tekeväsi jotain mitä rakastat :)
Mutta silti olisi mielenkiintoista, että avaisit tuota aihetta joskus vielä lisää. Voiko kohdallasi ylipäätään puhua motivaatiosta? Vai onko se vain enemmänkin elämäntapa? Olisi mielenkiintoista kuulla myös siitä henkisestä puolesta, mitä juoksu sulle antaa.

StanleyPark kirjoitti...

Onhan tämä enemmänkin elämäntapa kuin motivaation hakemista erilaisten asioiden ja tavoitteiden kautta. Parhaiten sen huomaa silloin, kun jonkin vamman takia ei pääse lenkille. Juuri silloin huomaa miten tärkeää liikunta itselleen on.

Voisihan tuota henkistäkin puolta yrittää jossain vaiheessa avata. Sitä on vaan aika hankala ainakin blogissa käydä läpi.

SP

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...