sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Viikko 8 ja kelit paranee

Viime viikonloppuna näytti jo vähän siltä, että perinteisellä hiihtolomaviikolla ei paljoa lunta ole enää maassa, mutta toisin kävi. Uutta lunta on saatu ihan tänne etelää myöden ja sosiaalinen media on täyttynyt hiihto- ja pulkkamäkikuvista. Itse olen kuitenkin nyt kevyellä viikolla pysytellyt tukevasti tossujen päällä vaikka kyllähän tuo hiihtäminenkin kävi mielessä. Siikajärvelle on tehty ladut ihan latukoneella, joten kovin kauas ei olisi tarvinnut lähteä hyviä latuja hakemaan.

Viikolle ei ollut sen suurempia suunnitelmia. Ainoastaan sellaista tasaista vähän lyhyempää lenkkiä läpi viikon, joka toteutui hyvin. Kevyen viikon alkuun kävin pitkästä aikaa fillarilla töissä. Tämä oli vasta toinen kerta tämän vuoden puolella ja samalla Kilometrikisan poljetut kilsat jäivät vaatimattomaan 64 kilsaa viimeisimmässä talvisarjassa. Maanantaina oli lisäksi tunnin jooga.

Tiistaina hölkkäilin Leppävaaran maisemissa, kun illalla kävin hakemassa coutsin lentokentältä. Päivällä kävin hieronnassa, jossa kipeytynyt vasen takareisi sai kyytiä. Keskiviikkona en käynyt lainkaan juoksemassa, mutta tein kevyen salitreenin. Edelleen hieman aristavan takareiden takia tein kyykkysarjat pienillä painoilla (3x15x50kg). Illalla saimme vieraita Joukon käydessä kylässä.

Ja Rusinakin viihtyy
Loppuviikko menikin sitten Nuuksiossa polkuja kiertäen. Torstaina maassa oli uutta lunta yli 20 senttiä ja polut ja metsä olivat muuttuneet varsin raskaiksi juosta. Torstaina juoksin vain tunnin saunalenkin ja perjantaina runsaat 2,5 tuntia Nuuksion polkuja.

Torstain hankea

Ja perjantain hankea
Lauantaina oli mahtavan aurinkoinen keli ja väkeä oli Nuuksiossa todella paljon liikkeellä. Polut olivat jo paremmassa kunnossa kuin perjantaina, mutta metsän puolella meno oli hidasta kävelyä. Vähän piti passailla, ettei kevyellä viikolla menisi liian rasittavaksi. Lauantaina kiertelin 2,5 tuntia Nuuksiota.
Lauantaina aurinkokin paistoi

Ja polutkin jo paremmassa kunnossa

Oli joku suksillakin kulkenut
Sunnuntaina oli kevyt lumisade korvannut auringon. Lunta ei kuitenkaan tullut yhtä paljon kuin viikolla. Tein vähän lyhyemmän hölkkälenkin edelleen Nuuksiossa. Aikaa kului runsaat pari tuntia. Kokonaisuudessaan viikolle kertyi runsaat 13 tuntia treeniä, jossa juoksua 89 kilsaa. Vähän tuo takareiden kireys vaivasi tätä viikkoa, mutta pitää yrittää venytellä se pois

Seuraavat kolme viikkoa onkin sitten taas kovempia viikkoja ja treenitunnit ovat selvästi 20 tunnin yläpuolella. Peruskaava on aika samanlainen kuin edellisessä jaksossa ja ohjelmassa on pidempiä useamman tunnin metsärymyjä.

Tällä viikolla sain tietoa myös UTMB kisaorganisaatiolta, että pääsen ensi vuoden kisaan suoraan ilman arvontaa. Riittää kunhan vaadittavat 15 suorituspistettä on kasassa. Kahden peräkkäisen vuoden epäonni arvonnassa kuitataan ensi vuonna siis suoralla pääsyllä kisaan.

Seuraavan vajaan kuukauden aikana on myös mahdollista hakea mukaan Suomen polkujuoksun maajoukkueeseen, jossa seuraava edustusmatka suuntautuu Italiaan kesäkuun alussa. Aiheesta lisää Trailrunning.fi sivustolla.


Ei kommentteja:

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...