sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Viikko 7 ja kolmas jakso kasassa

Mennyt viikko oli tämän neliviikkoisen harjoitusjakson viimeinen. Eli tähän harjoitusjaksoon kuuluivat viikot 4, 5, 6 ja 7. Tällä viikolla tavoitteena oli saada pari napsua lisää treeniä viime viikosta, eli sinne 26 tunnin tietämille. Edellisten viikkojen sijaan tälle viikolle olin suunnitellut kolme pidempää treeniä ja välipäiville sitten lyhyempää hölkkää. Aikataulujen helpottamiseksi olin ottanut vapaata töistä perjantain, jolloin viikonlopulle jäi mukavasti enemmän aikaa. Käyttämättömiä kesälomapäiviä viime vuodelta kannatti jättää muutama plakkariin.

Maanantain otin rennosti edellisen päivän 5h kaupunkirogan takia. Kävin vain aamulla matolla hölkkäämässä kolme varttia ja illalla tunnin joogassa. Tiistaina juoksin vajaan tunnin aamulenkin ulkona ja illalla runsaat 2,5 tuntia leppoisasti töistä kotiin. Päivällä kävin hieronnassa, jossa todettiin taas ettei suurempia ongelmia ole.

Tankkausta
Rankkaa kissan elämää
Keskiviikkona oli ensimmäinen pidempi lenkki. Lähdin töiden jälkeen vähän isommalla repulla liikkeelle. Tarkoituksena oli kulkea metsiä pitkin, joka nykyisen lumitilanteen takia tarkoitti kävelyä ja hidasta hölkkää alamäissä. Katsoin aina kompassista jonkin suunnan ja yritin kulkea sen mukaan riippumatta siitä mitä eteen tuli. Ainoastaan järvet kiersin, koska jäälle en halunnut mennä. Jossain vaiheessa tuli pimeää, mutta se ei haitannut kun repussa kulki myös lamppu mukana. Suunnassa pysyminen ei ihan helppoa olekaan varsinkaan pimeässä. Sitä lähtee helposti kiertämään pusikoita aina samalta puolelta ja hetken päästä huomaa menevänsä jo ihan väärään suuntaan. Lopussa piti sitten jo kaartaa kotia kohti, kun vauhti olikin laskettua hitaampaa. Joka tapauksessa hyvä viiden tunnin treeni.


Keskiviikon varusteita

Solvalla järven vastakkaiselta puolelta 

Välillä vähän jyrkempää nousua

Torstaina hölkkäilin töiden jälkeen 2,5 tuntia Nuuksion poluilla. Alkuviikon lämpimät kelit olivat sulattaneet vähän lunta, joka torstaina oli pakastunut uudestaan tehden Nuuksion polut taas luistinradoiksi. Eipä ollut mitään herkkua, kun jalassa oli vähän vanhempi nastari. Torstaina kuului muuten ensimmäisen kerran tikan kevätrummutus.

Perjantaille olin suunnitellut mäkitreenin Jättärille. Kello soi lomapäivän kunniaksi kuudelta ja vähän kahdeksan jälkeen oltiin jo mäessä. Tarkoitus oli tehdä kuuden tunnin mäkitreeni kuitenkin siten, että loppuviikostakin jaksaa ja pystyy vielä treenata. Tämä tarkoitti Jättäriltä alastulon tekemistä loivempaa hiekkatietä pitkin. Nousut tein perinteisessä Fasaaninousussa sekä pari nousua viereisessä Barkleynousussa. Keli oli tasaisen sumuinen ja välillä harmaalta taivaalta tuli tihkusadetta. Rinne oli paikoin aika jäässä, mutta polun vieressä pääsi hyvin kulkemaan liukkaimmat paikat kiertäen. Nousuissa sauvoista oli paljon hyötyä ja se helpottaa jalkoihin tulevaa rasitusta. Tosin tottumattomille käsille se on jo muutaman tunnin jälkeen aika raskasta. Asmo tuli kaveriksi viimeiselle 1,5 tunnille, jolloin hieman hiipuva vauhti taas parani. Aika hyvin jaksoin mielestäni koko treenin vaikka tankkaukset harjoituksen aikana eivät olleet kummoiset. Kuuden tunnin aikana nousuja kertyi tasan 50 kpl, jossa nousumetrejä +3300m ja kilsoja 35.

Jättärin huippu pilvessä
Lauantaina oli taas välipäivä ja kävinkin kiertelemässä Nuuksion jäärännejä kolmen tunnin ajan. Ilma oli mahtavan aurinkoinen. Pääväylät puistossa olivat täynnä porukkaa, mutta harvoilla oli nastareita jalassa. Siitä syystä enemmän ihmisiä tuntui roikkuvan puissa tukea hakemassa kuin polulla kävelemässä. Ilmassa oli todella jo kevään tuntua.

Keväthanget

Lauantain aurinkoa
Sunnuntain keli näytti samalta kuin perjantaina. Harmaata ja sateista. Suunnitelma oli kuitenkin tehdä  viikon kolmas pidempi lenkki, tällä kertaa Nuuksiossa. Olin änkenyt alkumatkasta Jussin ja Timon kyytiin ja juoksimmekin kimpassa polkuja pitkin Solvallaan. Sieltä jatkoin itsekseni metsiä pitkin etelään kohti Hyppykalliota. Hienot maisemat eivät paljoa tarjonneet, kun ilma oli niin sumuinen. Maasto sen sijaan tarjosi mukavasti nousua ja lisärasitusta toi myös paikoin melko runsas lumen määrä. Hyppykalliolta lähdin vielä kiertämään Hauklampea ja Valkialampea ja sieltä sitten kaartaen kohti Solvallaa. Solvallasta tuli lyhintä reittiä kotiin (ilman järvien ylityksiä tietenkin), koska lenkki oli kestänyt jo jonkin verran suunniteltua pidempään. Lenkille tuli mittaa kuusi tuntia.

Viikolle kertyi yhteensä 28 tuntia treeniä. Kilometrejä ei kertynyt kuin 188, mutta tämän viikon kilometrit olivat varmasti tämän kevään parhaita. Kokonaisuudessaan erittäin hyvä viikko, joka palvelee hyvin tulevaa tavoitetta.

Huomenna alkaa viimeinen neljän viikon treenijakso. Ja eka viikko tietysti kevyempi.

Ei kommentteja:

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...