sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Viikko 39 ja nautiskellen

Viime viikon sairastelujen jälkeen on tämä viikko mennyt palaamalla hiljalleen takaisin treenirytmiin. Sen verran on vielä tukkoisuutta tuntunut, että olen ottanut todella rauhassa vielä tämänkin viikon samalla varmisten, ettei tauti pääse tulemaan enää takaisin. Kolin kisa olisi pitkälti taputeltu mikäli tauti olisi palannut ja terveitä päiviä olisi jäänyt vain pari ennen kisaa. Nyt kuitenkin tilanne on paljon parempi vaikka juoksu tuntuu vielä aika paljon raskaammalta kuin vielä pari viikkoa sitten. Vielä on kisaan viisi vuorokautta.

Tällä viikolla kävin kahdesti fillarilla töissä. Sen lisäksi tein pari tunnin lenkkiä tiellä ja yhden vähän pidemmän lenkin poluilla. Sen lisäksi maanantaina perinteinen tunnin jooga. Jalkalenkeillä sykkeet oli vielä reilusti normaalia ylempänä ja meno oli melko tahmeaa.

Lauantaina poluilla oli jalassa uudet Inovin Terraclaw 250 tossut. Tossussa on aika leveä lesti ja omaan jalkaani nauhoja joutuukin kiristämään melkoisesti. Pohjassa on hyvin vaimennusta ja droppiakin on mukavat 8mm. Juuret ja kivet eivät tunnu pohjan läpi, joten pidempikin reissu voisi näillä tossuilla onnistua. En ole vielä päättänyt millä tossulla Kolilla juoksen, mutta Terraclaw tossut nousuvat ainakin yhdeksi vaihtoehdoksi. Asiaa helpottaa se, että puolimatkassa voi tossuja vaihtaa. Käytännössä valinta on Inovin Terraclaw ja Hokan Stinson ATR tossun välillä. Tai sitten juoksen yhden kierroksen kummallakin.

Kolin 130 kilsan kisa juostaan siis ensi perjantaina klo 24 alkaen. Reitti juostaan kahtena 65 kilsan kierroksena ja eka kierros pitäisi olla juostuna ennen 11 tunnin täyttymistä. Tällöin toiselle kierrokselle jää aikaa 12 tuntia maalin sulkeutuessa klo 23 lauantai-iltana. Reitin vaativuuteen nähden maksimiajat ovat tässä UTTF-sarjan viimeisessä osakisassa todella tiukat. UTTF-finisherliiviä tavoittelee vielä seitsemän juoksijaa. Toivottavasti kaikki pääsevät lauantai-iltana hienosti maaliin.

Omat suunnittelut kisaa varten ovat vielä aika kesken. Tarkoitus on mennä pitkälti samoilla varusteilla kuin aikaisemmat kisat. Sääennusteen mukaan vettä ei pitäisi sataa paljoa viimeisellä viikolla ennen kisaa ja kisan aikana riittää jopa aurinkoa ja 8 astetta lämmintä päivällä. Yölläkin ollaan tukevasti lämpöasteiden puolella. Tämä on tosin vain ennuste.

Otsalampulle onkin sitten paljon enemmän käyttöä kuin aikaisemmissa UTTF-kisoissa Rukalla ja Pallaksella. Ekalla kierroksella päässä kulkee Lumilightin suunnistuslamppu isolla tehoakulla. Toiselle kierrokselle joutuu pakkaamaan varuiksi mukaan lampun, mikäli reissu venyy syystä tai toisesta pahasti seuraavaan iltaan. Valoisa aika alkaa aamulla joskus kello kuuden jälkeen ja seitsemältä illalla onkin jo sitten taas tarvetta lampulle. Parhaassa tai pahimmassa tapauksessa pääsee Ryläyksen ylittämään kahdesti pimeällä.

Uutena juttuna 65 kilsan reitillä on Herajoen ylitys, jota käytiin pari viikkoa sitten kokeilemassa. Vettä ei ole paljoa ja joen yli on vedetty vaijeri, josta saa tarvittaessa tukea ylityksen aikana. Tässä ei pitäisi olla ongelmia, mutta ainahan tossujen ja sukkien kastuminen voi tuoda yllätyksiä mukanaan.

Toinen jännitystä aiheuttava asia on tuo reitillä pysyminen. Toivottavasti järjestäjät ehtivät saada reitille riittävät opasteet polkujen risteyksiin, jotta eksymisen todennäköisyys pienenee. Toivottavasti gepsi-seuranta toimii ja puhelin alkaa soida heti siinä vaiheessa, kun mahdollinen reitiltä harhautuminen on päässyt tapahtumaan. Itse olen tehnyt melko tarkat kartat reitistä ja ne kulkevat mukana kisassa. Siinähän sitä on samalla muutenkin kiva reittiä seurata.

Kisasta on luvassa myös live-seurantaa. Jokaisella 130 kilsan sarjalaisella kulkee taas gepsit repussa, joten penkkiurheilijoille riittää seurattavaa viikonlopun aikana.

Hyviä valmistautumisia kaikille. Kolilla tavataan!

2 kommenttia:

Mika kirjoitti...

Toivottavasti pöpöt ehtii kadota hyvissä ajoin ennen starttia ja pääset viemään Tourin loppuun asti täydessä iskussa. Tsemppiä viimeiselle viikolle ja tietysti itse kisaan!

StanleyPark kirjoitti...

Kiitos Mika. Tosi hieno kisa tulossa, paljon tuttuja ja vieläpä aika hyvä keli. Mitä muuta voi pyytää.

SP

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...