sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Viikko 37 ja treenireissu Kolille

Edellisen viikonlopun NC painoi vielä jaloissa alkuviikosta ja loppuviikolle oli tiedossa vähän enemmän lenkkiä Kolin uudella 130 kilsan reitillä. Tarkoituksena oli käydä tutustumassa kolmen viikon päästä Kolilla käytävän kisan reittiin etukäteen ja saada siitä jonkinlainen kuva kisataktiikan laatimisen pohjaksi.

Alkuviikko meni aika rauhassa ulkoilujen osalta. Maanantaina alkoi syyskausi joogan osalta. Olipa taas hauskaa jatkaa Lotan opastuksessa ja huomata kesän juoksujen tehneen tehtävänsä. Neutraalin selän tavoittelu oli vain kaukainen tavoite. Tiistaina jatkettiin salilla kolmevarttia perusliikkeitä, ehkä hieman corea painottaen. Toki hyppysarjat olivat mukana. Illalla juoksin töistä kotiin melko rauhallisella vauhdilla.

Keskiviikkona olin fillarilla töissä ja illalla poljin pienen ylimääräisen mutkan kautta kotiin. Päivällä olisi ollut mahdollisuus osallistua työnantajan järjestämään liikuntapäivään, jossa olisi ollut ohjelmassa mm. cooperin testi. En sinne kuitenkaan ehtinyt mukaan. Torstaina kävin Mikalla hieronnassa, jossa todettiin jalkojen olevan edelleen aika huonossa kunnossa.

Perjantaina lähdettiin sitten töiden jälkeen ajelemaan kohti Kolia Jannen ja Annan kanssa. Coutsi joutui jättämään tämän keikan väliin päällekkäisten ohjelmien takia. Suunnitelmana oli tehdä pari harjoitusta, toinen pimeällä ja toinen valoisassa ja kattaa uuden 130 kilsan reitin kaikki uudet osuudet.

Juoksimme Annan kanssa perjantaina lamppujen kanssa Kolin lähtöpaikalta kahlaamolle. Tai ainakin tämä oli suunnitelma. Heti alussa tehtiin melkoinen pummi ja sen jälkeenkin vielä toinen pummi. Siitä eteenpäin reitti löytyi mukavasti Lakkalaan asti, josta uusi reitti erkani vanhasta. Juoksu kulki mukavasti vaikka sykkeet olivat edelleen vähän normaalia korkeammat. Lakkalasta reitti nousee ylös Vesivaaralle, josta rallatellaan piiitkä alamäki aina Rykiniemeen asti. Sieltä vielä lyhyt siirtyminen kahlaamolle ja sitä vaijereista roikkuen yli. Vettä ei ollut edes polveen asti ja virtaus vähäistä. Kahlaamosta olisi päässyt hyvin yli ilman vaijereitakin. Hieno kokemus. Siitä sitten ajettiin takaisin hotellille Kolille ja lampsittiin suoraan syömään, suihkuun ja nukkumaan.

Perjantaina Kolin maisemissa

Vauhtia lampun valossa


Kahlaamoa ylittämässä

Seuraavana päivänä jatkettiin aamupalan jälkeen kahlaamolta. Keli oli todella hieno. Aurinko paistoi eikä tuullut yhtään. Edessä oli reitin eteläpää, joka oli edelleen täysin uutta seutua. Varustus oli hieman väärä ja hiki irtosi jo kevyessä hölkässä. Ennen lenkkiä käytiin kuitenkin tutkimassa paikallista "kirkkoa".


Aamuaurinko Kolilla
Lauantaina Hirvivaaralle nousemassa


Jossain päin Herajärven kierrosta

Reitin eteläpää oli suurimmaksi osaksi pientä ja kiemurtelevaa polkua. Paikoin oli vielä kiveä ja juuria, joten vauhti oli yrityksestä huolimatta aika maltillinen. Välillä polku taas oli kuitenkin vähän helpompaa ja vauhti sen ansiosta parempaa. Korkeuseroja on hieman vähemmän kuin reitin pohjoispäässä. Janne oli autolla huoltamassa aina kun reitti kulki jonkin tien yli, joten vettä ei tarvinnut kantaa mukana paria pulloa enempää. Kiviniemessä 0,5 litran jaffa-pullo maistui taivaalliselta.

Tulossa Kiviniemeen

Anna jossain Ryläyksellä
Kiviniemen jälkeen uusi reitti yhdistyy vanhaan reittiin. Lossi tai soutuvene ei pidemmällä reitillä ole tarpeen vaan reitit yhdistyvät Kiviniemessä, Herajärven länsipuolella. Siitä matka jatkuu vanhaa ja paikoin tuttua reittiä. Lämpötila alkoi tässä vaiheessa olemaan jo aika korkea ja lyhythihaiselle paidalle olisi ollut käyttöä. Sellaista ei kuitenkaan ollut mukana, joten hihoja sitten vaan ylös ja lisää juotavaa. Vesi loppui jossain vaiheessa, mutta onneksi Jannelta saatiin lisää ja päästiin loppuun asti ilman suurempia ongelmia. Ryläyksellä oli taas hienoja maisemia jolloin pysähdyttiin ottamaan parit kuvat. Teknisesti siinä on  pari lyhyttä hankalampaa paikkaa, mutta ei mitään sen kummempaa. Päivän lenkki loppui kisan viimeiseen huoltopisteeseen tielle tullessa. Janne tuli vastaan ja juostiin sitten kolmistaan viimeiset kilsat. Siitä sitten taas takaisin hotellille, suihkuun ja syömään. Ja kohti kotia.

Reissu oli lyhyt mutta hieno pikavisiitti Kolille, joka varmasti auttaa kisassa. Reitti on nyt vähän tutumpi ja toivottavasti eksymisiltä vältytään itse kisassa. Helpoa ei tule olemaan.

Sunnuntaina kävin kiertämässä runsaan 1,5 tuntia Nuuksiossa. Näin viikolle kertyi vajaat 15 tuntia treeniä, jossa 87 kilsaa juoksua.

4 kommenttia:

Antti Korttinen kirjoitti...

Hitsi, mua pelottaa jo tuo yö Kolin metsissä. Siinä on meikäläiselle hyvät mahdollisuudet eksyä hyvästä lampusta huolimatta.

Reitti ei taida olla hirveästi mäkisempi tai raskaampi kuin tuo perusreittikään (43 km X 2). Sen kerran juosseena sanoisin, että sekä Pallas 125 ja KK 160 olivat paljon raskaampia: niissä ei ole minulle helppoja tieosuuksia kuten Kolilla.

No kunhan pysyisi reitillä ja lamput pelaisivat.

StanleyPark kirjoitti...

Moi Antti. Tein heti alussa isom pummin, lähdettiin melkein 180 astetta väärään suuntaan (Korttiset ;-). Mutta kai ne risteykset on kisassa merkattu.

Kovaa hommaa tulee kisa kuitenkin olemaan. Eka kierros max 11h ja kaksi kierrosta max 23h on kova aika. Voip tehdä tiukkaa monelle vaikka tietä on n. 20 kilsaa.

Mika kirjoitti...

Mielenkiintoinen kyllä tämä uusi 130 kilometrin matka. Siinä kierretään siis 65 kilometrin lenkki kahdesti?

StanleyPark kirjoitti...

Moi Mika,

joo, 2 kertaa 65 kilsaa. Lähtö on klo 24 pe ja perillä pitäisi olla sitten la klo 23. Alku mennään pimeässä ja loppu myös, jos ei sitten ehdi maaliin ennen sitä.

Tulee kyllä hiemo mutta raskas reissu.

SP

Kolme viikkoa ja kohti Sinister7 kisaa

Kolme viikkoa on taas kulunut edellisestä päivityksestä. Aika on taas ollut vähän kortilla tai sanotaanko, että blogi jäänyt vähemmälle prio...