sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Viikko 13 ja lisää määrää
Viime viikolla sain kasaan 18 tuntia ja ihan hyvät juoksukilometrit. Tällä viikolla oli tarkoitus lisätä vähän tunteja. Ohjelma oli kuitenkin sellainen, että yhtenä päivä piti liikkeellä olla fillarilla, joten lisätunnit eivät kuitenkaan kohdistuneet juoksuun. Kelien puolesta viikko jäi mieleen varsin tuulisena. Kylmä pohjoistuuli puhalsi useampana päivän. Uutena keväänmerkkeinä oli kuitenkin kevään ensimmäiset leskenlehdet.
Kevään ekat
Viikko alkoi heti pyöräilyllä töihin ja pienen lisälenkin kautta kotiin. Siinä välissä taas jooga, joka kuitenkin supistui puolen tunnin mittaiseksi muun ohjelman takia. Tiistaina ja keskiviikkona kävin töissä juosten. Aika hyvältä tuntui juoksu, jopa aamulenkit tuntuivat maistuvan. Siksi tulikin sitten pidettyä vähän normaalia parempaa vauhtia. Tiistaina kävin vielä punttisalilla, normaalit hypyt.

Torstai oli vähän leppoisampi päivä, kun aamulenkkiä ei ollut ja illallakin juoksin vain töistä kotiin. Kylmä tuuli puhalsi sen verran kovaa, että oli ehkä aavistuksen väärä vaatetus. Onneksi oli osin myötätuulta.

Perjantaina juoksin aamulla vähän erilaisen vauhtilenkin matolla. Alkuun verkkaa ja siihen sitten 4x2 kilsaa vähän reippaampaa vauhtia (4:00 - 3:35 min/km) lyhyellä palautuksella vetojen välissä. Eipä tuosta paljoa enää voi kiristää vauhtia, mutta toisaalta ei se nyt ihan mahdottomaltakaan tuntunut. Loppuun vielä vähän verkkaa. Illalla pidettiin uuden jäsenkantitaatin katsastuslenkkiä Rajamäellä. Päästiin nauttimaan paikallisista lenkkimaastoista, joka tarkoitti hienoja kangasmaastoja ja polkuja. Sen verran oli rapsakka vauhti, että edes kuvia ei ehtinyt ottaa. Ennen saunaa oli vielä vaativa viiden rastin pihasuunnistus. Sen verran oli mittakaavan kanssa haasteitä, ettei tontinrajat tahtoneet millään riittää.

Lauantaina ohjelmassa oli polkulenkki herrasväki Mariinien kanssa. Reitti kulki ensin pohjoiseen kohti Pirttimäkeä. Lyhyen tauon jälkeen jatkoimme länteen kohti Hynkänlampea ja sieltä takaisin Sorlammen ja Haklammen kautta. Juoksimme lähes koko reitin pieniä merkkaamattomia metsäpolkuja, osin myös Bodomtrailin reittiä. Todella hienoja polkuja ja maisemia kolmen tunnin verran.


Sunnuntaina kävin itsekseni juoksemassa Nuuksiossa. Kiertelin osin Nuuksio Classicin reittiä ja osin muita polkuja runsaan 3,5 tunnin ajan. Samalla tuli osallistuttua Haukkalammella pidettyyn kyselyyn, jossa sai vastata puistonkäyttöön ja palveluihin liittyviin kysymyksiin. Jäätä oli vielä erityisesti Haukkalammen ulkoilureiteillä, mutta polut alkavat olla jo paremmassa kunnossa. Pääsiäisenä saattaa pärjätä jo ilman nastoja.
Viikolle kertyi runsaat 20 tuntia treeniä, jossa 161 kilsaa juoksua ja 62 kilsaa fillaria. Sunnuntaina saunan jälkeen coachi vielä hieroi pohkeet kuntoon.

Ensi viikko on tämän jakson viimeinen kova viikko. Tarkoitus on lisätä määrää vielä pari napsua. Harjoitusten jaksottaminen on vielä vähän suunnittelematta, mutta yksi vähän pidempi lenkki on varmaan ohjelmassa. Onneksi tähän aikaan vuodesta kaupasta saa hyvää tankkausruokaa.

Mämmiä, kermaa ja vähän sokeria
Viime sunnuntaina onnistuin pääsemään mukaan syksyllä juostavaan Nuuksio Classiciin. Muistin pari minuuttia myöhässä ilmoittautumisen alkavan klo 18. Onneksi ehdin kuitenkin mukaan ensimmäisessä ryhmässä. Näin ei tarvitse jännittää pääsyä mukaan arvonnan kautta. Toivottavasti Kolille on yhtä hyvä onni ilmoittautumisen kanssa. Toisaalta toivoisi heidän järjestävän ilmoittautumisen niin, että pitkälle Ultra tourille osallistuvilla olisi jonkinlainen etu ilmoittautumisen yhteydessä. Olisi harmillista jos viimeiseen osakisaan ei pääsisi mukaan huonon arpaonnen tai hitaan nettiyhteyden takia. Ilmoittautuminen Kolille alkaa toukokuussa, joten jos mukaan ei pääse niin koko Tourille osallistumista voi sitten vielä harkita erikseen.

Ei kommentteja:

Viikko 23 ja Jukola treeniä

Viikon alkaessa Jukolaan on enää vajaat kaksi viikkoa ja edellisestä suunnistusharjoituksesta aikaa melkein kaksi vuotta. Vuoden 2016 Jukol...