sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Viikko 11 lepoviikko

Kelien puolesta viikko on ollut täydellinen vastakohta edelliseen verrattuna. Kun viime viikolla oli sumuista ja lämpötila nollan tuntumassa koko viikon niin tällä viikolla on aurinkoa riittänyt ja lämpötila vaihdellut. Yöt ovat olleet kylmiä ja päivät aurinkoisia. Melko kylmä tuuli on kuitenkin pitänyt joinakin päivinä lämpötilan viileänä auringosta huolimatta.

Tälle viikolle en ollut suunnitellut kuin 10 tunnin treenimäärää. Loppuviikosta alkoi kuitenkin vähän mietityttää kokonaisen viikon pitämistä kevyenä. Olikohan tässä rytmityksessä mitään järkeä?

Maanataina kävin töiden jälkeen joogassa ja sen päälle juoksin kotiin. Treenit meni ehkä väärässä järjestyksessä, mutta sellaista se välillä on. Kotiin juostessa huomasin, että pyörätiet oli jo putsattu kaikesta hiekoitushiekasta. Tämä on kuukautta aikaisemmin kuin viime vuonna! Tiistai oli fillaripäivä ja kotiin tullessa ajoin pienen ekstralenkin. Tiistai taisi olla viikon ainut sadepäivä. Ja tuultakin riitti.

Keskiviikko oli kokonaan lepopäivä. Torstaina kävin töiden jälken juoksemassa runsaan 1,5 tuntia Nuuksiossa. Olin liikkeellä ilman nastareita ja poluilla saikin sitten olla aika varuillaan jäätilanteen takia. Jotenkin olin etukäteen ajatellut polkujen olevan jo paremmassa kunnossa, mutta yöpakkaset olivat hidastaneet jäiden sulamista. Perjantaina juoksin leppoisan kympin lenkin asfaltilla. Kyllä sai auringosta nauttia.

Lauantaina oli tarkoitus tehdä kovatehoinen treeni. Koska ulkona oli niin paljon pölyä ilmassa, päätin juosta kotona matolla. Alkuun 4 kilsaa verkkaa ja siihen kymppi kiihtyvällä vauhdilla. Viimeinen kova kilsa oli jossain 3:45 korvilla. Päälle vielä pari kilsaa verkkaa. Melkoisen ahdistavalta tuntui pari viimeistä kovaa kilometriä. Mutta täältä tullaan. Viikolle olin ajatellut toisenkin kovatehoisen treenin, mutta sille ei löytynyt aikaa.

Sunnuntaina käytiin Jussin kanssa Nuuksiossa juoksemassa. Tarkoitus oli tehdä parin tunnin treeni, mutta kun koko viikko on mennyt levätessä niin lenkille tuli mittaa runsaat kolme tuntia. Olosuhteet Nuuksiossa olivat mitä parhaat. Polut olivat edelleen aika jäiset, mutta siellä missä oli lunta niin hanki kantoi hienosti. Nyt jalassa olivat nastarit ja niille olikin käyttöä. Kierreltiin meikäläiselle osin uusia polkuja lähempänä Veikkolan suuntaa. Todella hienoja polkuja. Aurinko paistoi koko päivän eikä tuulta juurikaan tuntunut. Hieno lenkki! Alla pari kuvaa päivän lenkiltä.

Auringonpalvojat


Viikolle kertyi treeniä yhteensä 11,5 tuntia, jossa 86 kilsaa juoksua. Ensi viikolla kerätään taas vähän lisää tunteja ja kilsoja.


2 kommenttia:

Mika kirjoitti...

Vai että lepoviikko, kilometrit ja tunnit kyllä ihan kelvollisia! Varmaan tuntuu silti levolta kun on tottunut harjoittelemaan enemmän.

Nyt olisi haastavaa vetää joku aamupäivän pitkä kisa kun esimerkiksi tänään oli aamulla klo 8 pari astetta pakkasta ja neljä tuntia myöhemmin +10C.

StanleyPark kirjoitti...

Moi Mika,

no ihan ok tunnit lepoviikolle ;-) Lämpötilat tähän aikaan vuodesta ovat haastavat. Tänään kesti lumi hyvin juosta ja oli varmaan yksi nopeimpia hakkualueen ylityksiä tänään, kun juostiin pohjoisrinnettä lumen päällä ja välillä oli kantoja ja risuja väistettävänä. Hienoa aikaa!

Viikko 32 ja Lake to Lake swimrun kisa

Tällä viikolla oli tarkoitus saada vielä yksi napsu lisää treeniä ennen Alppien kiertoa, mutta vähän vajaaksi se viikko jäi. Yksi syy oli l...