sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Viikko 17 ja Koti-NC

Mahtavat ilmat ovat jatkuneet Pääsiäisen jälkeiselläkin viikolla. Lämpötilat ovat hieman pudonneet, mutta melko lämmintä on kuitenkin edelleen ollut. Valkovuokot ja sinivuokot ovat tehneet varsinaisen ryntäyksen ja pihaa haravoidessa huomasimme, että kevään kielotkin ovat jo nousseet maasta ja kukkivat viikon parin sisällä.

Viikon treenit painottuivat viikonloppuun. Maanantaina eli toisena Pääsiäispäivänä tein parin tunnin lenkin Nuuksiossa. Juoksin aika rauhassa, kun viikonlopun treenit vähän painoivat vielä jäsenissä. Illalla coachi hoiti vielä jalat kuntoon.

Tiistaina olin ensimmäistä kertaa kesäpyörällä töissä. Olipa hienoa polkea kevyellä pyörällä. Suurin ongelma oli aamun ja illan suuri lämpötilaero, kun kotiin tullessa oli hiukan liian paljon vaatetta päällä. Kotiin tultuani kävin tekemässä viikon vetotreenin. Eli sama kuin edellisellä viikolla, 10 lyhyttä vetoa minuutin palautuksella. Kaksi viimeistä tuntuivat kauheilta, mutta sain ne tehtyä. Ehkä parin viikon kuluttua tämäkin sujuu jo paremmin. Keskiviikkona kävin fillarilla töissä ja illalla tein vielä parin tunnin lenkin Nuuksioon. Nyt meno tuntui jo aika hyvältä.

Torstai oli vähän välipäivä, kun aamulla fillaroin töihin ja päivällä kävin salilla. Ohjelmassa oli normaalit jalkakyykyt ja lopuksi hypyt pienillä lisäpainoilla. Ilta olikin sitten kevyempi, kun ohjelmassa oli Peräkylä Open Sellossa, eli keilakisat. Sitä ennen käytiin IVOn kanssa tankkaamassa, ettei ihan jäätäisi keilapallojen vietäväksi.
Rukola

Onnistunut paikko?
Perjantaina etäpäivän jälkeen lähdin taas Nuuksioon lenkille. Mukaan pakkasin pienen sahan ja ajatuksena oli raivata uusi reitti talvella kaatuneiden puiden tienoilta. Aika heikko tuo jälki kuitenkin, sen verran paljon on kaatuneita puita. Moottorisaha siellä pitäisi olla, mutta kun se ei ole omaa metsää niin minkäs teet. Sen jälkeen jatkoin vanhalle mäkivetopaikalle, jossa tein vajaat 20 nousua juosten. Aika hyvä treeni vaikka kokonaisnousua ei paljoa kertynytkään.

Lauantaina oli vuorossa yllättäen lenkki Nuuksioon, mutta ensin mentiin IVOn kanssa eka 50 minuuttia hihnatreeniä. Siitä jatkoin itse vielä pari tuntia itsekseni Nuuksion polkuja, kun IVO kääntyi kohti kotia. Kotona tehtiin vielä naapureiden iloksi kahvakuulatreeni terassilla. Aurinko paistoi ja lämmintä riitti.

Kattilan maisemat näin keväällä


Vielä on jäätä varjopaikoissa

Sunnuntaina oli vuorossa viikon pitkä treeni, kun lähdin kotoa kiertämään Nuuksio Classicin reittiä. Lämmintä riitti ja uskaltauduin lähtemään lyhyissä housuissa. Reppuun oli pakattu patukkaa ja geeliä ja pari litraa juomaa. Kotipihalla käännyin vielä hakemaan kartan mukaan vaikka en uskonut tarvitsevani sitä. Alku meni hyvin, repun kanssa oli pientä säätämistä, kun tuntui että hihnat löystyvät siinä juoksun aikana. Se asia ei korjaantunut koko lenkin aikana vaan reppu heilui puolelta toiselle omia aikojaan.
Solvallassa poikkesin vähän reitiltä, kun kävin syömässä Haltiasta jäätelön ja juomassa pari lasia vettä. Solvallan itäpuolella oli taas pientä arpomista reitin kanssa siinä polkuviidakossa. Onneksi kartta oli mukana ja sain haettua sieltä varmistusta suunnasta.

Puolimatkan jälkeen alkoi vähän jalka painaa. Viikko on ollut pitkä ja olin unohtanut miten rankka tuo reitin itäinen pää on. Järvenrantoja juostessa reitti nousee ja laskee jatkuvasti ja polku on paikoin lähes umpeenkasvanut. Juoksu oli aika nykivää ja mitään kunnon rytmiä ei oikein saanut päälle.

Poikkesin reitiltä toisen kerran, kun kävin Haukkalammella hakemassa lisää vettä. Samalla huomasin, että luontotupa avaa ovensa vasta toukokuun 10. päivänä, joten odottamani cokis jäi sitten juomatta. Kattilasta eteenpäin reitti on helppoa polkua, mutta jalka painaa jo sen verran, että kerran tulee kompastuttua juureen ja tehtyä tarkempaa tuttavuutta polun kanssa. Pientä pintanaarmua ja lenkki jatkuu. Reitin paras osuus on Soidinsuon kierto, mutta nyt ei oikein jaksa innostua siitäkään. Odotan vain lenkin loppua. Siikarantaan tullessa jatkan "maaliviivan" yli ja hölkkään viimeiset kilsat kotiin. Matkaa tulee yhteensä 50 ja aikaa kuluu taukoineen runsaat 6 tuntia. Toivotaan, että tämä palvelee tämän vuoden kisoja.
Kotona odottaa coachin tekemä ruoka ja jalkojen hieronta. Ei huono palvelu lainkaan.

Viikolle kertyi yhteensä runsaat 20 tuntia treeniä, joista tossuilla vietettyjä oli vajaat 16. Loput meni fillarin selässä ja kuntosalilla. Ensi viikolla olisi tarjolla vielä yksi kova viikko. Tunnit tulee kuitenkin vähän "helpommin" kasaan, kun torstaina on jo perinteiseksi muodostunut Wappu-rymy ja lauantaina ollaan IVOn kanssa starttaamassa 12h Salpaus-rogainingiin Vierumäellä.

Ei kommentteja:

Viikko 37 ja juoksutaukoa

Ensimmäinen työviikko loman jälkeen takana ja arki on palannut kuvioihin täydellä voimalla. Arki on hyvästä, rytmi ja aikataulu ovat totutu...