sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Viikko 15 ja konsertti alkaa

Taas on kevät mennyt eteenpäin pienin askelin. Yöpakkaset ovat olleet vain asteen pari luokkaa, mutta päivällä lämpötila ei ole kohonnut viiden asteen yläpuolelle. Lisäksi kylmä tuuli on puhaltanut useana päivä tällä viikolla. Perjantaista eteenpäin on sadetta ollut ilmassa, mikä ei tietysti ole ollut pelkästään huono asia. Linnut ovat aloittaneet kevätkonserttinsa ja erityisesti tänään lenkillä oli välillä melkoista viserrystä. Viime viikolla unohtui laittaa kuva ensimmäisistä krookuksista, jotka näin polkiessani töistä kotiin. Paikka on sama, jossa samat kukat kukkivat viime vuonna, mutta nyt viikkoa aikaisemmin. Tänään huomasin niiden kukkivan myös omassa pihassamme.


Viikon treenit ovat olleet lepoviikon tasolla. Työmatkoja olen kulkenut fillarilla ja joitakin tossulenkkejä olen saanut tehtyä. Tiistaina oli lyhyt salitreeni. Torstaina käytiin Jannen ja Juhan kanssa kokeilemassa nykyistä versiota tulevasta Sysikallio100 reitistä. Reitin pituus on edelleen 2,5 kilsaa, mutta nousua on tällä hetkellä noin +350m per kierros. Juostiin pari kierrosta ihan liian kovalla vauhdilla. Kylmän tuulen takia olin laittanut kunnolla vaatetta päälle, mutta aika nopeasti siinä oli paita ihan märkänä. Paksut talvihanskat olivat aivan liikaa. Nousukuva. Veikkaan, että ensi joulukuussa yhden kierroksen noususumma alkaa nelosella. Fillarikilsoja kertyi 138 ja tossuilla 43 kilsaa, kun vielä viikonloppuna kävin tekemässä pari peruslenkkiä Nuuksiossa. Perjantaina oli kokonaan lepopäivä. Polut alkaa olla Nuuksion puolella siinä kunnossa, että ei tarvitse enää varoa oikein missään kohtaa.

Oman kisakauden aloitus antaa vielä odottaa, mutta muualla ollaan jo päästy tositoimiin. Maaliskuun alussa juostiin TransGrancanaria-polkukisa, jossa oli hieno suomalaisedustus. Raportit kisasta löytyy JanneH ja AnssiA. Videokin kisasta löytyy.

Tänä viikonloppuna Antti kävi juoksemassa Madeira Ultra Trailin ja alustavien uutisten mukaan sijoitus ja aika olisivat olleet erittäin kovia. Raportia tulee varmasti jossain vaiheessa, mutta etukäteistunnelmat voi lukea täältä.

Kotimainen polkujuoksu skene nousee tänä vuonna uudelle tasolle, kun ensimmäistä kertaa järjestettävä Buff Trail Tour Finland kokoaa kuusi Suomessa juostavaa polkukisaa yhdeksi omaksi sarjaksi. Ensimmäinen osakisa juostaan toukokuussa Karkunkierroksen maisemissa, jossa matkoina on joko 80 tai 160 kilsaa.

Trail_Tour_Finland_2014_poster_A3


Ei kommentteja:

Viikko 23 ja Jukola treeniä

Viikon alkaessa Jukolaan on enää vajaat kaksi viikkoa ja edellisestä suunnistusharjoituksesta aikaa melkein kaksi vuotta. Vuoden 2016 Jukol...