perjantai 30. joulukuuta 2011

Vuosi lähestyy loppuaan

Joulukuu on edennyt karkean suunnitelman mukaan. Tosin lihaskuntoa pitäisi tehdä huomattavasti enemmän, jos vain saisi itsestä enemmän irti. Viikolla 50 sain kasaan 81 juoksukilometriä ja 32 fillarikilometriä. Maanantaina kävin fillarilla töissä ja illalla coachi hieroi taas lihakset kuntoon. Tiistaina juoksin töistä kotiin kaupan kautta. Piti käydä kelloliikkeessä Leppävaarassa, kun sykemittari on temppuillut viimeisen kuukauden ajan. Patteritkin on vaihdettu, mutta yhteys sykevyön ja mittarin välillä tuntuu katkenneen. Pitääkin varmaan laittaa koko paketti Polarille huoltoon kunhan tässä jossain vaiheessa ehtii. Illalla tein vielä kotona lyhyen kuntopiirin ja hyvät venyttelyt. Keskiviikolle tuli lepopäivä, kun töissä meni vähän normaalia pidempään, enkä enää sen jälkeen jaksanut juosta kotiin. Torstaina ja perjantaina juoksin taas töistä kotiin, torstaina tosin pienen mutkan kautta saaden pidennettyä lenkkiä.

Lauantai menikin sitten jouluostoksilla ja sunnuntaina juoksin matolla parin tunnin lenkin tehden lopussa kolme lyhyttä vetoa. Viikolle kertyi yhteensä kuusi harjoitusta ja 9,5 harjoitustuntia.

Viikko 51 oli hyvin edellisen kaltainen. Juoksulenkkejä tuli viisi joista kertyi 85 kilometriä. Keskiviikkona juoksin pitkästä aikaa aamulla töihin. Juoksu maistui aamuvarhaisella yllättävän hyvälle. Ainut ongelma oli edellisen illan sateet, jotka olivat jäätyneet tienpintoihin tehden niistä paikoin todella liukkaat. Välillä joutui sipsuttelemaan penkkoja pitkin, mutta rauhallisella askeleella päästiin hyvin perille. Torstaina kävin fillarilla töissä ja aattona olikin sitten vapaa päivä. Viikolle kertyi yhteensä 7 harjoitusta ja runsaat 10 harjoitustuntia.

Alla kuvia Joulupäivän lenkistä Nuuksioon. Aurinkoinen kuiva keli ja pikkupakkanen.

Vuoden viimeisen viikon treenit alkoivat melko haastavasti, kun Tapaninpäivän aamuna huomasimme olevamme ilman sähköjä. Olemme tottuneita sähkökatkoksiin, mutta yleensä ne eivät kestä paria tuntia pidempään. Päätin Tapanina pitää suosiolla lepo päivän, kun iltapäivällä ei sähköjä alkanut kuulua ja selvisi miten laajasta sähkökatkoksesta oli kyse. Kävimme päivällä kävelemässä vajaan tunnin lenkin ja lenkin varrella lojui kaatuneita puita pitkin ja poikin. Pari paikallista asukasta ajeli autoilla ympäri kylää ja pitivät tiet auki katkaisten tielle kaatuneet puut pois.

Pidin töistä lomaa tiistain ja keskiviikon, kun viime kesän kesälomia oli vielä pitämättä. Kun sähköjä ei vielä tiistainakaan ollut, niin päätin lähteä areenalle juoksemaan. Siellä kuluikin mukavasti pari tuntia. Yllätyksekseni paikalla ei ollut muita juoksijoita. Keskiviikkona olimme sopineet Jannen kanssa lähtevämme Nuuksioon lenkille. Kello yhdeksältä pääsimme matkaan ja suuntasimme reitin metsien läpi Kattilaan ja takas. Paikoin mentiin reittejä, joita ei itsekään ole vähään aikaan tullut juostua, mutta hyvin löysimme perille ilman karttaa. Metsässä oli kaatuneita puita todella paljon, mutta niiden yli loikkiminen toi mukavaa vaihtelua lenkkiin. Aikaa meni vajaat kolme tuntia ja gepsi näytti 25,5 kilometriä. Lenkin jälkeen ei tarvinnut lähteä edes uimahallille pesulle, koska sähköt olivat palanneet takaisin keskiviikoaamuna, kahden vuorokauden jälkeen.

Juoksun kannalta loppuvuoden kelit ovat olleet melko hyvät. Vaikka vettä on tullut melkoisesti ei lumi ole haitannut juoksemista parin edellisen talven tapaan. Lisäksi tiet eivät ole olleet jäisiä kuin paria poikkeusta lukuun ottamatta. Ja Nuuksion metsiinkin on päässyt juoksemaan aina kun on halunnut. Tosin arki-iltoina joutuu pitämään otsalamppua mukana, jotta pimeässä metsässä löytää helpommin perille.

Ei kommentteja:

Viikko 37 ja juoksutaukoa

Ensimmäinen työviikko loman jälkeen takana ja arki on palannut kuvioihin täydellä voimalla. Arki on hyvästä, rytmi ja aikataulu ovat totutu...