maanantai 3. elokuuta 2009

Viikko 31

Viikon harjoitukset menivät alkuviikosta hieman uusiksi, kun huomasin maanantaiaamuna päkiän olevan edelleen aika turvoksissa. Jopa kävely oli hieman hankalaa paksuksi turvonneen jalan kanssa. Tässä kohtaa ei paljoa naurattanut, kun tavoite harjoitustuntien osalta oli suunniteltu sinne 20 tunnin paikkeille.

Maanantaina toteutimme jo jonkin aikaa suunnitellun fillari-telttailu-retken. Ajoimme pyörillä Porkkalaniemeen, jossa yövyimme yhden yön. Pari viikkoa aikaisemmin hankittu polkupyörän peräkärry toimi loistavasti tavaroiden kuskaamiseen vaikka ajaminen yksipyöräisellä peräkärryllä vaati pientä keskittymistä. Porkkalanniemessä ei muuten kovin montaa hyvää telttapaikkaa ole ja tämä olikin meille pieni yllätys.

Tiistaina kotiinpaluu sujui nopeammin ja teimme vain yhden parin kilometrin pummin. Illalla kävin kiertämässä runsaan kahden ja puolen tunnin maastolenkin. Hiukan tuntui jaloissa tuo fillarointi ja lenkki ei ollut ihan niin helppoa kuin olin etukäteen ajatellut. Keskiviikkona tein saman runsan kahden ja puolen tunnin maastolenkin ja nyt juoksu oli jo helpompaa. Siivoilin samalla polkuja isommista irtonaisista kivistä. Jossain vaiheessa pitää varmaan ottaa oksasakset mukaan, kun alkaa noi pienimmät polut kasvaa umpeen kaiken maailman lehtipuista. Tuskinpa kukaan siitä pahastuu.

Torstaina tein viikon pidemmän lenkin kiertäessäni osan Montrailista. Juoksin Pirttimäestä Luukkaan kautta Salmeen ja sieltä kotiin. Lenkki meinasi jäädä alle suunitellun kuuden tunnin, joten kiersin kahdesti Korpinlenkin. Matkaa kertyi 53 km ja aikaa kului tasan kuusi tuntia. Tälläkin reitillä olisi käyttöä oksasaksille. Muuten keli oli lämmin.

Perjantaina oli vuorossa taas sama runsaan 2,5 tunnin lenkki. Juoksin todella rauhallisesti välillä ylämäkiä kävellen. Lauantaiaamuna oli vuorossa pientä kattoremonttia, jonka jälkeen juoksin lyhyen 1,5 tunnin maastolenkin. Sunnuntaille riittikin sitten lyhyt pyörälenkki ja parin tunnin maastolenkki. Siinä sivussa ehti hyvin seurata Jarin mahtavaa menoa Kaustisilla. Jari todisti taas, että "It ain't over till the fat lady sings".

Tunnit tulivat lopulta hyvin täyteen. Juoksua 177km/18h ja pyöräilyä 2,5h. Kaikkia käytettyjä tunteja tuosta fillari-teltta-retkestä en laske mukaan harjoituksiin, kun vauhti oli välillä varsin leppoisa. Vajaa neljä tuntia meni ulkoilun puolelle.

Ensi viikolla (tai siis tällä viikolla, vko 32) on viimeinen kova viikko ja silloin olisi tarkoitus nostaa määriä vielä hieman. Tarkoituksena on tehdä pari pidempää treeniä.

Ei kommentteja:

Viikko 23 ja Jukola treeniä

Viikon alkaessa Jukolaan on enää vajaat kaksi viikkoa ja edellisestä suunnistusharjoituksesta aikaa melkein kaksi vuotta. Vuoden 2016 Jukol...