sunnuntai 16. elokuuta 2009

Piinaviikot

Viikon harjoitukset oli suunniteltu siten, että alkuviikko olisi hieman kevyempi edellisen viikon määräharjoittelun jälkeen. Lisäksi keskiviikoksi oli buukattu hierojalla käynti. Nää viimeiset viikot ennen kisaa on aina yhtä vaikeita kun alkaa miettimään mitä asioita on jäänyt tekemättä. Olisko esimerkiksi pitänyt tehdä enemmän voimaharjoitusta jaloille? Nythän se on jäänyt tekemättä koko kesän ajan. Eikä tuota kävelyäkään ole tullut harjoiteltua suunnitelmien mukaan. Jotenkin vaan nää harjoitukset menee niille vanhoille urille. Katsotaan sitten näiden kisojen jälkeen, josko saatais jotain uutta ajatusta tähän hommaan.

Maanantaina oli tarkoitus töiden jälkeen käydä tekemässä kevyt tunnin lenkki matolla, mutta kun työpäivä venyi odotettua pidemmäksi, päätin siirtää keskiviikolle tarkoitetun lepopäivän heti maanantaille. Lisäksi, kun eilisen pitkän lenkin jälkeen vatsassa kurni pahemman kerran riittämättömän jälkitankkauksen takia, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin poiketa kotimatkalla pizzerian kautta. Tankkaus jatkui kotiin tultuamme ja tunne oli kuin jätemyllyllä kun jääkaapin sisältö hupeni kovaa vauhtia.

Tiistaina saatiin jo jotain harjoitustakin aikaan, kun työmatka sujui fillarilla. Aamulla jouduin polkemaan töihin talvipyörällä, kun kesäfillari oli jäänyt työpaikan autotalliin edellisellä viikolla. Illalla hoidin muutamia rästihommia kotimatkalla, joten lenkin pituus siinä vähän parani.

Keskiviikkoaamuna kävin Juhalla ja tuomio oli odotettu. Jalat on hyvässä kunnossa, vain takareisiä olisi voinut venytellä enemmän. Nyt se on omakohtaisestikin todettu, että määräviikot kannattaa juosta mahdollisimman paljon metsän puolella. Pehmeä alusta kun on niiiiin paljon parempi jaloille kuin kova asfaltti. Lisäksi kun olen samalla hieman yrittänyt muuttaa askellusta, niin lonkatkin on nyt aika hyvässä kunnossa. Illalla kävin matolla juoksemassa runsaan tunnin kiepin, josta viimeiset 3 km hieman reippaammin. Ja päälle normaalit 10 min kuntopyöräverkat.

Torstaina olin taas fillarilla liikkeellä töissä. Illalla poikkesin kuitenkin kotimatkalla Espoon Leppävaaran uusitulle urheilukentälle, jossa tarkoituksena oli kokeilla radalla sellaista juoksu/kävely harjoitusta. Tällaista oli ajatuksissa tehdä jo aikaisemmin kesällä, mutta se sitten jäi kokeiltavaksi vasta kaksi viikkoa ennen kisaa. Juoksin 25/5 jaolla pari tuntia ja kokeilin vähän eri vauhteja tuossa juoksuosuudella. Tuntuisi jotenkin helpommalta juosta rennosti mutta samalla vähän vauhdikkaammin kuin yrittää väkisin jarrutella vauhtia. Toinen mitä voisi vielä miettiä ja kokeilla on 50/10 jakoa, jolloin juoksu ja kävelypätkät olisivat pidempiä. Ehkä se helpottaisi jonkinlaisen juoksurytmin saamista ja 10 min kävelyjakso palauttaisi jalkoja hieman enemmän. Jotenkin aika tukkoiselta tuo meno kuitenkin oli. Kotiin tultuani olin todella väsynyt.

Loppuviikon juoksentelut tehtiin sellaisella peruskaavalla, perjantaina 2h, lauantaina 1,5h ja sunnuntaina runsaan 2,5h lenkit. Ja kaikki tietysti maastossa. Lenkit menivät torstaita paremmin vaikka sykkeet oli aavistuksen koholla.

Saldona viikolle tuli noin 14 tuntia ulkoilua, josta noin runsaat 9 tuntia juoksua ja loput fillarointia. Harjoituksia tuli 9 kappaletta.

Tuleva viikko on jo aika kevyt. Lauantaina käydään seuraamassa Masokistin Unelmaa Paloheinässä. Toivotaan hyvää keliä kaikille juoksijoille ja huoltajille.

1 kommentti:

Santta kirjoitti...

Tsemppiä kituviikolle ja Skövden kisaan sekä sinulle että huoltajalle!

Viikko 23 ja Jukola treeniä

Viikon alkaessa Jukolaan on enää vajaat kaksi viikkoa ja edellisestä suunnistusharjoituksesta aikaa melkein kaksi vuotta. Vuoden 2016 Jukol...