torstai 22. tammikuuta 2009

Viimeinen vetoharjoitus ennen kisoja

Tein eilen matolla viimeisen vetoharjoituksen ennen Espoon kisaa. Edellisestä vauhdikkaammasta lenkistä oli ehtinyt kulua jo yli viisi viikkoa osittain tuon sairastumisen ja osittain noiden kovempien viikkojen takia. Vähän oli vauhti vielä hakusessa ja sykkeet aika kovat. Itse lenkin toteutin siten, että juoksin ensin 10km suht verkkaisesti, jonka jälkeen tein 5x500m vedot ja välissä taas 500m palauttavaa. Nostin vauhtia jokaisella vedolla ensimmäisen vedon ollessa noin 4min/km ja viimeisen vedon ollessa 3.30min/km. Loppuun vielä verryttelyt matolla ja kuntopyörällä. Toiseen vastaavaan lenkkiin voisi olla vielä tarvetta, mutta aika taitaa loppua kesken, kun ensi viikolla ei enää taida viitsiä sellaista vetää.

Muuten alkaa kaikki olla fyysisellä puolella niin valmista kuin vain voi olla. Todennäköisesti kisan aikana ja sen jälkeen tulee sitten mieleen asioita, joita olisi tullut tehdä toisin. Mutta tällä tavallahan sitä kokemusta karttuu ja seuraavaan kisaan voikin sitten lähteä taas vähän viisaampana ja kokeneempana.

5 kommenttia:

- Tipi - kirjoitti...

Mielenkinnolla jään odottamaan kuinka äijän käy !
Tsempit kaksneloselle !!!

eka kirjoitti...

Valmiilta kuulostaa!

Minulla perjantaina vielä mattotreeni ja sunnuntaina puolikas kotirata. Ensi viikolla en taida tehdä enää mitään. Sykkeistä en tiedä mitään kun loppui paristo jo kymmenen vuotta sitten.

Espooseen lähdetään jo perjantaina ja areenalle on tarkoitus tulla hyvissä ajoin. Huoltaja tulee mukana ja nyt on tarkoitus ettei tarvitsisi lääkärille nimeään muistella:) Kai siellä vielä on niitä korkeita pöytiä joihin voi laittaa omia eväitä?

StanleyPark kirjoitti...

Tipille: kiitos kannustuksesta. Runsaan viikon päästä ollaan viisaampia.

Ekalle: hieno homma, että selvisit ilman flunssaa palatessasi Suomeen.
Lauantaina mekin tullaan varmaan ajoissa paikalle. Ja niitä pöytiä on varmasti käytettävissä kuten viime vuonnakin. Taidan kuitenkin pakata yhden oman pöydän autoon jos vain tilaa on.

Mara.S kirjoitti...

Muistini mukaan pöytiä oli riittävästi viimeksi?
Nyt se flussa taitaa osoittautua siunaukseksi. Oletko monestikaan ollut näin terve 10 pv ennen kisaa?
Hyvä treeni takana ja riittävä kevennys ennen kisaa, joten pelkoja ei pitäisi olla.

Minä tsemppaan kisassa, mutta älä lisää vauhtia sen vuoksi.

Santta kirjoitti...

Viimevuonna juoksijat hakivat kahvion puolelta pöytiä tai tuoleja kisaeväitä varten. Tosin onhan siihen kahvioon hyvä jättää muita käviöitä varten sekä pööytiä että tuoleja.

Tsempppiä "kituviikolle" ja viimeistään lauantaina nähdään.

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...