perjantai 9. tammikuuta 2009

Testijuoksut

Helsingin Suunnistajien järjestämät testijuoksut pidetään vuosittain joulu-maaliskuussa tuossa Solvallaan johtavalla tiellä. Testijuoksu juostaan kerran kuussa ja lähtö- ja maalipaikkana toimii Nupurin ulkoilumaja. Alusta on koko matkalla asfalttia ja mäkiä löytyy reitiltä myös ihan mukavasti. Matkavaihtoehtoja on kaksi, 7.5km sekä 15,2km. Tässä vielä reittiprofiili:


Viime talvena ehdin osallistua vain kerran tähän testijuoksuun ja tämän talven osallistuminen on vielä hieman epäselvää ensinnäkin tuon E24:n takia ja toisaalta myös testijuoksujen aikataulun osalta. Seuraava testijuoksu olisi 17. tammikuuta, mutta se on jo liian lähellä kaksnelosta. Paitsi tietysti jos lähtisi juoksemaan tuota lyhyempää lenkkiä.

Reitti on todella vaativa pitkien ja paikoin suht jyrkkien ylä- ja alamäkien takia. Kelien suhteen reitti on vähän arka, kun tie on usein talvella aika jäinen. Lisäksi vieressä oleva Pitkäjärvi edesauttaa tuulen pääsyä reitille. HS:n sivujen mukaan reittiennätys on 52.11 eli se tekisi 3.26min/km. Itse taisin viime talvena juosta siihen 1.07 pintaan (noin 4.24min/km). Paljoa huonompia aikoja ei sitten reitillä olekaan tehty.

Itselläni on yhtenä ajatuksena nyt keväällä käyttää reittiä omassa harjoittelussa siten, että voisin sillä reitillä "simuloida Spartan valtatietä". Pitkät ylä- ja alamäet löytyvät tältä reitiltä, alustana asfaltti ja matkaahan voi sitten kerryttää oman valinnan mukaan. Tuon hellekelin simulointi onkin sitten jo vähän hankalampaa. Siitä kun ei Suomessa enää kovinkaan usein saa nauttia.

Onkohan tällaisen testijuoksun suorittaminen kovinkaan/kovinkin yleistä ultrajuoksijoiden keskuudessa?

2 kommenttia:

Mara.S kirjoitti...

Eikös hellekeliä voi simuloida ylipukeutumisella?

StanleyPark kirjoitti...

Moi Mara. No niinpä voi. Voisi juosta Craftin alusasussa vuoden ympäri. en ole kyllä tähän asti kokeillut, mutta pidetään mielessä.

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...