maanantai 10. marraskuuta 2008

Tulevia kisoja

Tulevia juoksukisoja on aina kiva suunnitella. Ongelmana on vain, kun kisoja, joissa haluaisi olla mukana, on aivan liian paljon. Ensi vuoden suunnitelmat ovat vielä aika levällään, mahdollisuuksia on vielä aika paljon. Painopiste tulee kuitenkin olemaan pidemmillä matkoilla vaikka ei minulla niitä lyhyempiäkään matkoja vastaan mitään ole. Heti tammikuussa on 24h kisa Espoossa, johon osallistuminen varmistui jo viime kesänä. Myös harjoittelu kohti tätä kisaa on alkanut. Espoon 24h kisan lisäksi olen hakemassa lähtölupaa huhtikuun Sakura-Michi Nature Run kisaan Japanissa. Osallistuminen tähän kisaan olisi suuren unelman täyttymys. Arvostus lajiamme kohtaan on Japanissa sellaisella tasolla, jolle se ei koskaan tule Suomessa pääsemään.

Myöhemmin kesällä olisi alustavia suunnitelmia lähteä kesäloman ajaksi Kanadaan sukulaisten luokse höösättäviksi. Tämä on vielä aika alustavaa, kun saattaa olla, ettei lomapäivät riitä sekä Japanin että Kanadan reissuihin. Jos kuitenkin Kanadaan lähdetään, niin ajankohta pitää ehdottomasti valita siten, että sieltä löytyy jokin mukava vuoristokisa Kalliovuorilta. Edellisillä reissuilla ollaan Kalliovuoriin tutustuttu patikoiden ja fillaroiden. Nyt pitää ohjelmaan ottaa ehdottomasti mukaan joku hyvä vuoristokisa. Pientä taustatyötä ollaan tällä saralla jo tehty ja ajankohdaltaan sopivia kisoja olisivat esimerkiksi ”Sinister 7” sekä ”Canadien Death Race” kisat. Molemmat kisat ovat runsaan satasen luokkaa ja koostuvat muutamasta erillisestä lenkistä palaten niiden välillä aina takaisin lähtöpaikalle. Oikein mielenkiintoisia kisoja siis. Jenkkien puolella olisi hienoa joskus osallistua siellä järjestettäviin kuuluisiin ultrakisoihin kuten Hardrock tai Western States 100. Osallistuminen näihin vaatii kuitenkin erilaisten ”suorituspisteiden” hankkimista esimerkiksi työsuorituksilla tai ostamalla. Nämä vaativat hieman enemmän aikaa ja vaivaa eivätkä tule kysymykseen ainakaan ensi vuonna.

Osallistuminen ensi vuoden UTMB:lle on hyvin epätodennäköistä tai siis käytännössä poissuljettu vaihtoehto. Tähän kisaan tarvittavia neljää suorituspistettä en ehtinyt kerätä ennen loppuvuodesta alkavaa ensi vuoden ilmoittautumista. Jospa sitten ensi vuonna saisi puuttuvat kaksi pistettä lisää ja pääsisi laittamaan hakemuksen sisään vuodelle 2010. Toisaalta polvet ovat siinä kunnossa, että aika paljon vahvistusta kaipaisivat jos meinaisi kunnialla tuosta urakasta läpi päästä.

Espoon 24h kisan lisäksi olisi kova kiinnostus osallistua 48h kisaan ensi vuonna. Sopiva ajankohta ja paikka on kuitenkin vielä arvoitus. Mikäli Sakura jää väliin oman töppäilyn takia tuossa hakemuksen myöhästymisessä, niin Bornholmin 48h voisi olla yksi vaihtoehto.

On tämä vaikeaa.

7 kommenttia:

Tassuttelija kirjoitti...

Jollei Sakura nappaisi, niin miksi et lähtisi Italiaan juoksemaan 24:sta toukokuun alussa? Ilmainen kisa ja ylläpito ja SUL:sta saa vielä Suomi-paidankin...

Sari kirjoitti...

Moi,
kuulostaa aika virallisilta karkeloilta. Mitkäs kisat siellä on? Ja olisko siinä 48h kisaa myös?

Tassuttelija kirjoitti...

Virallisuus on ilomme - eikös joku suomalainen viihdeartistikin ole sanonut niin...

48:a ei taida noissa kemuissa olla tarjolla; kyse on siis 24:n EM/MM-kisoista (2.-3.5.2009, Ciserano-Bergamo, Italia). Kyllä noissa kisoissa kuitenkin on ihan omanlaisensa fiilis, jota voin (peräti yhden kisan kokemuksella) lämpimästi suositella.

Ja olisi tosiaan mukavaa saada vähän isompi maajoukkue kasaan.

Anonyymi kirjoitti...

Et vissiin ole ensi vuonna lähdössä Spartaan?

Jari Tomppo kirjoitti...

Vaiheessa on mullakin ensi vuoden kilpailuohjelma ja yhtenä vaihtoehtona on mieleen hiipinyt toi Tassuttelijan mainitsema Italian skaba. Tosin Korean kisan tulosluetteloa katsoessani totesin, että unelmajuoksullakin noissa bileissä olisin sijalla "vähän jälkeen ynnämuiden".

Toisaalta kiinnostaisi juosta ensi vuonna myös satanen ja mahdollisesti 12h. Olosuhteiden ja reitin puolesta paras paikka satasen tuloksen yrittämiseen olisi Suomi-Juoksussa, mutta se sopii aika huonosti yhteen sen kanssa, että toukokuun alussa juoksisi 24h...

Siitä olen samaa mieltä Tassuttelijan kanssa, että Suomesta olisi hyvä saada kunnon maajoukkue myös 24h arvokisoihin, varsinkin kun skabat ovat kuitenkin suhteellisen lähellä.

Sari kirjoitti...

Ei tuo Spartta ihan unohdettu ole, mutta ykkösvaihtoehto se ei myöskään ole. Se kuitenkin vaatii taas yhden lomaviikon noiden muiden mahdollisten kisojen lisäksi. 48h kiinnostaisi kovasti ja sen saisi "hoidettua" pidennetyllä viikonlopulla ainakin Tanskassa.

Onko tuosta Italian EM/MM kisasta sivuja olemassa...mulla yks kaveri vaan kyseli...En löytänyt Endurancen 2009 kisalistasta.

Jari Tomppo kirjoitti...

Tuolta löytyy jotain infoa 24h del Delfino -kisasta (luonnollisesti vain italiaksi): http://www.runnersbergamo.it/24h/index.php

Tämän vuoden kilpailun voitti näköjään joku Kouros tuloksella 261,054 km ja naisten kilpailussa Monica Casiraghi teki italian ennätykset 12h/24h -juoksussa: 131,000 km / 226,130 km

Treeniyhteenveto 2023

Vuotta on vielä pari päivää jäljellä, mutta tässä vähän yhteenvetoa treeneistä (päivitetty 2.1.2024). Datat tulee Polar Flown puolelta: Koko...