perjantai 7. marraskuuta 2008

Jaaha - edellisesti kirjoituksesta on kulunut aikaa jo pari viikkoa ja vaikka aikaa olisi iltaisin ollut kirjoittaakin jotakin niin energiaa ei ole juurikaan ollut. Mutta mitäs tässä siis on tapahtunut.

Eniten aikaa on varmaan vienyt tuo alakerran remontti. Noin 12 neliön kokoista huonetta ollaan remontoitu. Alkajaisiksi piikattiin vanha lattia kokonaan pois ja kaivettiin käsin betonilattian alla ollutta maata pois noin runsaat puoli metriä. Kovin hyviä perustuksia ei lattian alka löytynyt eikä huoneen alla kulkenut viemäröintikään oikein häikäissyt. Nyt tilanne on jo voiton puolella. Viemäröinnit on vaihdettu ja perustuksia paranneltu. Uusi betonilattia valettiin tämän viikon maanantaina ja ensi viikolla päästään varmaan jo käsiksi seiniin.

Uuden harjoituskauden aloitin viikon 44 alusta. Aikaa E24 kisaan on noin kolme kuukautta, joten harjoitusviikkoja ehtii kertyä yhteensä 10 ennen kisaa. Haluaisin edelleen edetä tuolla samalla "kovenevien viikkojen" -kaavalla, mutta en tiedä, jaksanko tehdä tuota kymmenen viikon putkea. Saattaa olla, että sittenkin pidän yhden kevyemmän viikon jossain puolen välin tienoilla. Viime viikolla tuli kasaan runsaat 10 tuntia harjoitusta, joista juoksua runsaat kahdeksan. Tämä viikko menee vähän pienemmällä määrällä, kun kalenterissa on muutakin ohjelmaa. Onneksi taas ensi viikolla saa enemmän ulkoilua, kun vuorossa on seuran syysleiri Vierumäellä.

Huomasin vasta viime viikonloppuna ilmoittautumisen Sakura-Michi kisaan päättyvän lokakuun lopussa - iiik! Olen rauhassa hahmotellut tuota järjestäjille lähetettävää lomaketta ja siinä olevaa kohtaa "your message to Sakura-Michi". Olen kirjoittamassa siihen pientä runoa ja Katrin suurella avustuksella kääntämässä sitä Japaniksi. Kieli on kuitenkin sen verran täynnä erilaisia vivahteita ja (piilo)merkityksiä, että lopullisen tekstin aikaansaaminen on pidempi prosessi kuin mitä olin alunperin ajatellut. Tänään tekstin pitäisi valmistua ja saan hakemuksen lähtemään jäjestäjille sähköpostilla. Nähtäväksi jää, ottavatko järjestäjät vielä hakemukseni käsittelyyn. Ja onko paikkoja edes enää jäljellä. Kisaanhan otetaan vain 20 ulkomaalaista.

Tämän viikon alussa aloitin myös käynnit tuolla Elixian salilla. Uudet New Balancen tossut vaikuttivat aika rullaavilta, ainakin nykyisiin Niken Pegasus malleihin verrattuna. Muuten juokseminen matolla on pienen tauon jälkeen taas hauskaa hommaa ja eilenkin juostessani parin tunnin lenkkiä oli todella hieno fiilis. Ei olisi millään halunnut lopettaa. No, viikonloppuna pääsee taas metsään juoksemaan, jotentoivotaan auringon paistavan kuten se on tehnyt koko alkuviikon.3 kommenttia:

Mara.S kirjoitti...

Sinullakin on siis treeni jo niin kovaa, että pelottaa jaksaminen. Olet siis oikea urheilija.
Eikös nuo viisaat neuvo kuuntelemaan kroppaansa. Eli jos tuntuu jo etukäteen tarve keveälle viikolle tuossa välissä, niin miksi vastustaa sitä tunnetta?
Jossain vaiheessa täytyy kai elimistöllekin antaa tilaisuus parantaa kuntoa?
'Lepo'viikko mahdollistaa itse asiassa kovemman treeninkin ja katkaisee piilevien vammojen muodostumisen.

StanleyPark kirjoitti...

Moi Mara.S.
viisaita sanoja sinulla. Suomi-juoksuun sain tehtyä kuuden viikon nousujohteisen treenin, mutta tuo 10 viikkoa vähän pelottaa. Ainakin pitää aamusykkeitä seurata. Motivaatio on niin kova, ettei millään malttaisi nyt juosta näitä kevyempiä viikkoja. Mutta pitää muistaa pitää järki mukana treeneissä.

Tsurayuki kirjoitti...

がんばってね!
Pidetään peukkuja, että saat kutsun!

Kolme viikkoa ja kohti Sinister7 kisaa

Kolme viikkoa on taas kulunut edellisestä päivityksestä. Aika on taas ollut vähän kortilla tai sanotaanko, että blogi jäänyt vähemmälle prio...