sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Viikko 36 ja lenkit pitenee

Tällä viikolla oli toinen jälkitarkastus Oravan luona. Lenkkien pidentämiselle tuli vihreää valoa ja seuraavaksi voidaan jo kokeilla 1,5 tunnin lenkkejä. Mitään kovavauhtisia lenkkejä ei tietenkään vielä voi tehdä, mutta sellaista perustekemistä, josta tulee jo iloinen mieli ja pieni hiki. Lisäksi kävin tällä viikolla fyssarilla hakemassa neuvoja kuntoutuksessa. Sain muutaman liikkeen, jolla on tarkoitus vahvistaa pakaralihasta ja sen hermotusta. Näin voisimme saada juoksuun liittyvää työtä siirrettyä takareiden puolelta pakaralle.
Jaksaa jaksaa....odottaa
Jossai Turus
Alkuviikolla tein lenkit edelleen fillarilla ja ensimmäinen juoksulenkki olikin vasta perjantaina, jälkitarkastuksen jälkeisenä päivänä. Ajelin perjantaina fillarilla lähemmäs Nuuksion polkuja ja lähdin pitkästä aikaa käymään juosten Kattilassa. Vaikka lupa oli juosta 1,5 tunnin lenkki niin helppoa se ei ollut. Edellisellä viikolla kipeytynyt pohjelihas tuntui ikävästi koko lenkin ja johonkin se olematon kuntokin oli kadonnut. Vähän oli sellaista kinkkaamista koko lenkki, mutta olihan tämä taas pidempi lenkki kuin edellinen.
Illalla coutsi hieroi pohkeen oikein kunnolla. Lauantaiaamuna koko vasen jalka tuntui ilmoittavan haluavansa pitää välipäivän. Sateinen ilma ulkona ei paljoa innostusta nostanut. Päätimme sitten coutsin kanssa käydä vaan kävelemässä Siikajärven ympäri. Loppua kohden jalka tuntui paljon paremmalta ja toiveet hyvästä sunnuntailenkistä nousivat. Lauantaina vielä sauna ja hieronta saivat pohkeen tuntumaan hyvältä.

Sauvakävelyosasto
Sunnuntaina sainkin sitten tehtyä hyvän yhdistelmätreenin. Poljin aluksi fillarilla Solvallan kautta Haukkalammelle. Sieltä lähdin juosten ensin Nuuksio Clasicin reitille, siihen 27 kilsan kohtaan ja sitten reittiä pitkin aina 37 kilsan kohtaan, josta käännytin takaisin Haukkalammen suuntaan. Metsä oli todella märkä lauantain sateiden jälkeen. Se ei haitannut varsinkaan, kun pohjelihas ei juurikaan vaivannut tällä lenkillä. Se kunto tosin ei vielä näyttäytynyt tällä lenkillä. Kyllä tuo 1,5 tuntia poluilla tuntuu olevan aika maksimi mitä tässä vaiheessa kuntoutusta voi ajatella juoksevansa. Haukkalammelta poljin vielä fillarilla kotiin, kokonaisaika 2:40.

Puolukkaa riittää tänä vuonna
Sunnuntain mutaisilla poluilla

Tällä viikolla alkoi myös jooga ja lisäksi ehdin kerran käydä salilla tekemässä kevyen core-treenin. Viikolle kertyi yhteensä vajaa 9 tuntia treeniä, jossa 4h/100 km fillaria sekä 3h/27 km juoksua. Huomenna on mielenkiintoista seurata, missä kunnossa jalka on nyt toisen lenkin jälkeen.

Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...