sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Viikko 9 ja eka kovempi viikko

Kelit ovat taas tällä viikolla vaihdelleet laidasta laitaan. Välillä on ollut vesisadetta ja nilkkoihin asti loskaa ja vettä ja nyt viikonloppuna ja erityisesti tänään sunnuntaina aurinko on paistanut kirkkaalta taivaalta ja pakkastakin oli aamulla yli kymmenen astetta. Varsin vaihtelevaa siis.

Treenit ovat menneet lähes suunnitellusti. Sain tehtyä pari pidempää treeniä kuten oli tarkoituskin. Loput oli perushölkkää ja vähän enemmän lihaskuntoa.

Maanantaina juoksin aamulla vajaan tunnin kevyen lenkin. Illalla tein vajaan tunnin omatoimisen joogan opettajan ollessa hiihtolomalla. Aika hyvin noi liikesarjat on jo päässä, tosin niiden suorittaminen onkin sitten toinen asia. Joogan jälkeen juoksin töistä kotiin. Ensimmäistä kertaa kävi niin, että Polarin mittari otti resettiä matkalla ja kadotti koko siihenastisen harjoituksen. Illalla jätinkin mittarin lataukseen koko yöksi vaikka tuskin se siitä johtui.

Tiistaina juoksin runsaan tunnin leppoisan aamulenkin. Päivällä kävin salilla, mutta en ottanut kyykkyjä lainkaan, kun vasen takareisi kiristi vielä sen verran. Illalla juoksin runsaan 1,5 tuntia Leppävaarassa Scythereitä saalistaen. Tehtävää helpotti pari 10-v kaveria, joilta sain vinkkiä mistä niitä etsiä. Muuten lenkki olisi voinut venyä sitäkin pidemmäksi. Leppävaarasta juoksin vielä kotiin ja koko lenkille tuli mittaa runsaat 3 tuntia. Ei mennyt hukkaan sekään aika, koska sain napattua kahdeksan Scytheriä.

Keskiviikkona juoksin aamulla tunnin mäkitreenin matolla 12% kulmalla. Meno tuntui aika hyvälle. Jalassa oli uudet Hokan Vanquish 2 tossut, mutta lenkki oli vähän lyhyt vielä sanoa niistä sen enempää. Illalla tein Nuuksiossa lyhyen 1,5 tunnin lamppulenkin poluilla. Polut olivat pehmeän loskan peittämät ja eteneminen meni pari askelta eteenpäin ja yhden askeleen taakse. Aika hidasta ja raskasta. Torstaina tein vain yhden lenkin käydessäni edelleen Nuuksion poluilla parin tunnin verran. Meno oli poluilla edelleen aika raskasta.

Vettä ja loskaa riittää

Ja nousuakin riittää

Perjantaina pidin kesälomaa ja lähdinkin heti aamusta Nuuksion metsiin. Meno oli aika hidasta niin polulla kuin metsänkin puolella. Hölkkäsin hitaasti mäkiä kiertäen kohti Iso-Parikasta. Kiersin järven ja tein useamman nousun rannasta viereisen mäen päälle. Lunta oli paikoin puoleen sääreen. Samalla lenkillä tuli vähän harjoiteltua miten noi kokoontaitettavat sauvat saa laitettua kiinni Salomonin reppuun ottamatta itse reppua pois. Kyllähän se aika hyvin onnistuu parin harjoittelun jälkeen. Hanskat kädessä on tosin hankalaa löytää hihnoja, joilla sauvat kiristetään reppua vastaan. Tässä kohtaa jouduin ottamaan hanskat kädestä, jotta löysin oikeat hihnat. Sauvat kuitenkin pysyivät hyvin repussa eivätkä haitanneet vaikka välillä eteen sattui vähän pusikkoisempaakin pätkää.

Ja umpihankeakin riittää


Lauantaille suunniteltu tunnin saunalenkki jäi harmillisesti tekemättä muiden kiireiden takia.

Sunnuntaina olimme sopineet Jarin kanssa yhteislenkkiä Nuuksion suunnalla. Tarkoitus oli kierrellä metsiä viiden tunnin ajan. Edeltävän yön kova pakkanen oli kovettanut hanget juuri sen verran, että meikäläinen köpötteli mukavasti hangen päällä, mutta Jari joutui tekemään töitä pohjia myöden. Romvuorella tehtiin muutama nousu ja käytiin sen jälkeen Haltiassa kaakaolla ja pullalla ennen kuin jatkettiin matkaa kohti Hyppykalliota. Vähän ennen Hyppykalliota vaihdettiin kuitenkin suuntaa ja tultiin Solvallan Pitkäjärven yli takaisin Romvuorelle. Juteltiin hetki jääkiipeilijöiden kanssa ja tehtiin sitten vielä muutama nousu vähän loivemmassa paikassa kuin kiipeilijät. Lenkille tuli pituutta vajaa viisi tuntia ja kilometrejä huimat 25 km. Aivan mahtava päivä.

Sunnuntain lenkillä Jarin kanssa

Perjantaina ja sunnuntaina tein vielä pitkien lenkkien päätteeksi 20 minuuttia kotikuntopiiriä. Viikolle kertyi treenitunteja 23,5, jossa juoksua 167 km. Ensi viikolla lisätään vielä vähän treeniä.

Viime viikolla NUTS:n Jouko kävi kylässä ja teki haastattelua. Juteltiin mm. Barkleysta.


Ei kommentteja:

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...