maanantai 7. tammikuuta 2013

Viikko 1 ja Loppiaisrogaining 2013

Viikko on mennyt täysin eri latuja kuin mitä alunperin oli tarkoitus. Pitkien treenien sijasta aika on mennyt sohvalla maaten ja televisiota seuraillen. Maanantaina alkanut vatsa/kuumetauti on pitänyt kovassa otteessaan aina perjantaille asti ja vasta lauantaina oli ensimmäinen päivä kun uskaltauduin pistää nenän ovesta ulos. Onneksi televisiosta on tullut paljon niin hiihtoa kuin mäkihyppyäkin.

Eli liikaa ei ollut tullut harjoiteltua ennen sunnuntaista Loppaisrogainingia. Mutta vähän enemmän olisi voinut tankata ennen näin pitkää harjoitusta. Vasta lauantaina sain syötyä melko normaalisti.


Loppiaisrogaining 2013

Kisakeskus oli kartan oikeassa laidassa Masalan koululla. Suunnittelimme reitin siten, että kiertäisimme rasteja vastapäivään kiertäen kartan keskellä olleen Vitträskin järven. Useammassa kohdassa oli mahdollisuus muuttaa alkuperäistä suunnitelmaa, mikäli aikaa näyttäisi kuluvan liikaa alkuperäiseen suunnitelmaan nähden. Reitistä suurin osa kulki teitä ja polkuja pitkin, mutta muutamissa paikoissa oli mahdotonta välttää metsässä kulkemista.

Varusteiden viimeistelyä

Reitin puhtaaksipiirtämistä


Yleiskuvaa kisakeskuksesta


Harjoitus lähti liikkeelle rauhallisesti. Lähes kaikkien muiden sännätessä matkaan reippaalla vauhdilla, ottivat ivo ja pt alun varsin rauhassa tarkasti karttaan tutustuen. Lyhyen epätietoisen hetken jälkeen paikkamme kartalla selvisi ja olimme hienosti etenemässä muiden perässä kohti ensimmäistä rastia (#27). Toisella rastilla teimme pienen pummin, kun rinne oli täynnä epätietoisia rastia etsiviä kilpailijoita. Lähdimme hakemaan rastia vähän liian oikealta vaikka rasti olisi ollut hieman pidemmällä suoraan edessämme. Samalla selvisi, että pitkästä lauhasta jaksosta ja sitä seuranneesta pakkasesta huolimatta ei hanki ihan jaksanut kantaa kilpailijoita vaan lähes jokaisella askeleella jalat upposivat hangen läpi. Keli oli edellisvuotta huomattavasti raskaampi.

Voitto on meidänRaskaasta kelistä huolimatta ivo ja pt jatkoivat rastien napsimista tasaisella vauhdilla pohjoiseen edeten. Rastin #53 jälkeen pääsimme takaisin tielle ja edessä oli pidempi tieosuus, jonka varressa oli lyhyitä pistoja lumisille rasteille. Ne löytyivät ilman mitään vaikeuksia. Rastilta #34 tullessamme törmäsimme Sveriges landlagetin Palle Svenssoniin, jonka kanssa pidimme nopean taktiikkapalaverin. Palle Svensson oli edennyt Vitträskin ympäri etelän kautta, joten vertasimme kokemuksiamme saaden suunnatonta etua loppumatkaa ajatellen.

Pohjoisimmalta rastilta #51 suuntasimme takaisin tietä pitkin poiketen ensimmäistä kertaa alkuperäisestä suunnitelmasta. Kello alkoi lähestyä kolmea eikä valoisaa aikaa olisi enää pitkään jäljellä. Ennen pimeää olisi hyvä saada haettua rasti #30 sekä päästä sen takana olevalle polulle. Tämä suunnitelma onnistui täydellisesti. Pääsimme melkein seuraavalle rastille asti ennen kuin heitimme otsalamput päälle vauhdissa. Tästä eteenpäin edessä oli taas paljon tieosuuksia ja vain lyhyitä pistoja metsän puolelle.

Vasta rastille #46 tullessa jouduimme seuraavan kerran umpimetsään ja samalla umpihankeen. Itse rasti löytyi hyvin, mutta siirtyminen rastilta läheiselle tielle osoittautui erittäin vaikeaksi. Teimme töitä runsaa 20 minuuttia ennnen kuin löysimme tielle. Umpihangessa ja pimeässä se vei paljon niin fyysisiä kuin henkisiä voimia. Tielle päästyämme teimme toisen ja samalla viimeisen poikkeaman alkuperäiseen suunnitelmaan. Jätimme rastin #21 käymättä ja suuntasimme kohti maalia käyden hakemassa matkalla olevat #38, #23 sekä #22.

Kulkemamme rastit olivat järjestyksessä: 27, 50, 45, 49, 37, 53, 43, 54, 34, 56, 51, 30, 48, 40, 59, 46, 38, 23 ja 22. Yhteispisteet 72, johon aikaa kului 7.46. Polarin gps näytti 35,8 km ja sama gpx tiedosto Sport Trackerissä 39,3 km. Eli todellinen matka on varmaan jotain tuolta väliltä.Yhtään varsinaista taukoa emme pitäneet, kaikki ruoka ja juoma nautittiin vauhdissa. Varusteet toimivat moitteetta eikä lopussa kastuneet jalatkaan haitanneet, kun maali alkoi jo häämöttää. Virtaa riitti molemmilla loppuun asti, melkein vaikka toisen samanlaisen lenkin olisi vielä kiertänyt. Ilma oli hieno, pikkupakkasta ja kuiva keli.

Kiitokset taas Fox Forcen tiimille jo perinteisen Loppiaisrogainingin järjestämisestä.

Loppiaisrogaining 2013 ilmoittautuneet ja alustavat tulokset.

Ei kommentteja:

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...