sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Viikko 13

Viime viikonlopun leirin jälkeen pidin maanantaina taukoa juoksusta. Työmatkat sujuivatkin fillarin kyydissä molempiin suuntiin. Pyörätiet ovat nyt kokonaan lumesta ja jäästä paljaat, mutta hiekoitushiekkaa on sitäkin enemmän. Talvipyörällä joutuu vielä jonkin aikaa ajelemaan, kun kapearenkaista kesäfillaria ei uskalla ottaa käyttöön. Japanin jälkeen tiet alkaa varmaan olla puhdistetut ja pääsee kokeilemaan enemmänkin vauhdin hurmaa. Se on aina erityinen päivä, kun lähtee keväällä ensimmäistä kertaa kesäpyörällä liikenteeseen.

Tiistaina juostiin töistä Teppo Tulpun kanssa yhtä matkaa. Huomattiin vasta hiljakkoin, että ollaan samalla seudulla töissä, mutta jotenkin olemme onnistuneet välttämään toisemme vaikka työmatkoja jalan ja fillarilla kuljetaankin. Siinä meni eka puolikas kotimatkasta mukavasti jutellessa. Vauhtikin oli melko reipas, toisin kuin itsekseen juostessa. Loppumatka tulikin sitten pari napsua hitaammin. Keskiviikkona olin taas fillarilla liikkeellä. Kotiin ajaessani näin tämän kevään ensimmäiset leskenlehdet Vanhan Turuntien varressa. Kuvaa ei nyt valitettavasti ole. Torstaina juoksin aamulla töihin pitäen hieman reippaampaa vauhtia kuin normaalisti. Juoksu kulki ja mitään kipuja ei tuntunut.

Perjantaina pidin lepopäivän ja odottelin pitkästä aikaa ensimmäistä vapaata viikonloppua. Lauantaina oli tarkoitus käväistä kiertämässä pyöräliikkeitä, kun on vähän alkanut himottamaan uuden maantiepyörän hankkiminen. Nykyinen on hiukan jo rapistunut eikä muutenkaan tunnu kulkevan samalla tavalla kuin alkuvuosina. Saattaa olla, että tyydyn kuitenkin teettämään nykyiseen fillariin kunnon huollon vaihtaen rattaat ja ketjut. Säästyisihän siinä jokunen eurokin samalla. Toisaalta jos kesällä joutuu juoksun sijaan pyöräilemään enemmän niin olisi mukavaa, kun fillari tuntuisi rullaavan paremmin. Kauppareissujen sijaan pysyttiin kotona ja kävinkin sitten kiertämässä Siikajärven rauhalliseen tahtiin. Aurinko paistoi, mutta kylmä tuuli teki kelistä vähän kirpeän. 

 Tiet ovat jo hyvässä kunnossa.

Purot alkavat jo solista vedestä, mutta lunta on vielä paikoin melko paljon


Rusina nukkui Lakun kainalossa lämpimän takan päällä. Kuka hullu nyt ulos lähtisi?

Sunnuntaina oli tarkoitus vähän testata lonkan ja lantion tilannetta. Tarkoitus oli juosta sellainen 30 kilsan lenkki. Kiersinkin sitten kolmesti Siikajärven palaten jokaisen kierroksen välillä kotiin hakemaan lisää juotavaa. Aamulla oli satanut muutama lumihiutale, mutta päivän aikana tiet ehtivät hyvin kuivua. Pari ekaa kierrosta meni hyvin, mutta kolmannen kierroksen aikana alavatsa alkoi taas vähän tuntua. Ei mitään kovempaa kipua, mutta juuri sellaista, ettei paljoa enempää viitsinyt paikkoja rasittaa. Taitaa tilanne olla tällä hetkellä se, että lonkka kestää sen vajaan kahden tunnin lenkin, mutta sen jälkeen alkaa pientä jomotusta tuntumaan. Lenkki tuli kuitenkin tehtyä. Viikolle kertyi yhteensä 72 kilsaa juoksua ja 64 kilsaa fillaria. Aikaa kului vajaat 10 tuntia.

Lumitilanne on vielä metsän puolella melko huono. Kaikki polut ovat nyt jäisiä eikä niille oli juurikaan asiaa. Tiheämmissä paikoissa metsät ovat jo lähes lumettomat, mutta kaikki avonaisemmat paikat ovat vielä paksun lumikerroksen peittämät. Meillä pihalla on lunta ainakin noin 20-25 senttiä.


Ei kommentteja:

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...