torstai 22. lokakuuta 2009

MM-viimeistelyt tehty

Nyt on viimeisetkin varustevalinnat tehtynä. Tiistaina kokeiltu uusi otsalamppu toimi huomattavasti paremmin kuin uskalsin edes toivoa. Valoa riitti täydellä teholla mahtavasti, mutta mukaan joutuu ilmeisesti ottamaan kuitenkin varaparistot. Täydellä teholla kulutus on sitä luokkaa, ettei lamppu ihan koko yötä kestä. Toinen hyvä kikka oli ottaa vanha Petzlin lamppu varalampuksi ja pitää sitä kädessä kartan päällä. Näin kartanluku onnistuu mukavasti, kun on valoa siinä heti tarjolla.

Tavallisten sukkien sijaan taidankin valita sellaiset suht ohuet neopren-sukat, jolloin jalat pysyisi ehkä lämpimämpinä vaikka kastuisivatkin. Lisäksi ne olisivat uidessa mukavammat kuin ihan paljainjaloin uiminen. Mitään hiertymiä en ole niistä aikaisemmin saanut pidemmilläkään matkoilla.

Koska tavaraa on kuitenkin hieman normaalia enemmän matkassa, niin repuksi olen valitsemassa sen Haglöfsin pienimmän version (small?). Lainaan siihen juomasäiliön ja letkun toisesta pienemmästä Salomonin repusta, joka olisi kooltaan liian pieni tälle reissulle. Tuon Haglöfsin repun kanssa ei pitäisi olla ongelmia, siihen mahtuu kaikki tarvittava. Muutama energiapatukka ja geeli sekä mahdollisesti pieni pusillinen urheilujuomajauhetta mukaan. Ja lisäksi noi varavaatteet.

Ilmojen suhteen ei pitäisi olla valittamista, luvassa on ilmeisesti vettä kaikissa olomuodoissa. Tosin suurin sateenuhka on näköjään väistynyt. Jäänaskalit meinasin kuitenkin jättää kotiin.

Ilmoittautuminen tuli myös tehtyä melkein määräajassa. Järjestäjien mukaan kisaan mahtuu vielä hyvin, jos vaikka joku vielä empii.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nautinnollista marssia! Toivottavasti viimeistelyharjoitukset ovat onnistuneet ;)

Matti I

Hietsu kirjoitti...

Tsemiä! Juoksetko yksin vai parina jonkun kanssa?

X-Caliber kirjoitti...

Tsemppiä matkaan. Harmittaa hemmetisti ottaa DNS tästä tapahtumasta, mutta lievässä flunssassa en halua ottaa turhia riskejä taudin pitkittymisestä.

StanleyPark kirjoitti...

Moi ja kiitos kannustuksista. Ei kuitenkaan kannata Jari vaarantaa talven harjoittelua kisaamalla täällä kipeänä. Pienellä levolla tuosta pääsee helpoiten ja nopeiten eroon.

Ensi yöstä tulee kyllä jännittävä. Maasto on varmasti hieno ja viime hetkillä on vielä tullut hieman muutettua reitinvalintoja. Katsotaan mihin sitten yön pimeydessä päädytään. Tässä pöydän ääressä valinnat on paljon helpompia.

Vielä ei ole päätöstä ollaanko solossa vai joukkueessa. Sooloon olen ilmoittautunut, mutta se voi vielä muuttua.

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...