sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Kesä lähestyy

Taas on yksi viikko tästäkin vuodesta takana. Aika tuntuu menevän aikamoisella vauhdilla ja kesä alkaa ihan toden teolla tekemään tuloaan. Koivuissa on jo isot lehdet ja pihanurmikkokin piti tänään ensimmäistä kertaa leikata. Pientä lisäpuuhaa tuo talomme yläpohja, jonka eristystä olemme vaihtamassa tänä kesänä. Vanhat purut imuroidaan pois ja uutta eristettä laitetaan loppukesästä tilalle. Eipä siinä kovin paljoa itse pysty tekemään kuin maksumiehenä toimimaan. Ollaan vaan oikeastaan varmistettu, että imurimiehet pääsee hyvin katolle ja ettei mitään esteitä ole imuroimiselle. Homma pitäisi olla tehtynä päivässä, joten kovin suuresta työstä ei ole kyse.

Tämän viikon harjoitukset ovat olleet lähes kopio viime viikosta. Tiistaina matolla kiihtyvävauhtinen treeni, sunnuntaina vk-lenkkiä metsäpolulla. Siinä välissä vähän fillarointia ja kolme muuta peruslenkkiä. Treenejä yhteensä seitsemän ja tunteja 13. Lauantaina oli vähän erilainen lenkki, kun Jussin kanssa juostiin pidempi 34 km lenkki yhdessä. Erilaisen siitä teki se, että ekalla 20 km pätkällä oli Juho mukana lenkillä lastenvaunuissa. Siinä tuli mukavasti lisärasitetta lastenvaunuja työntäessä. Hyvin pysyi sykkeet kuitenkin kurissa vaikka vauhti oli kuitenkin selkeästi alle 6 min/km. Keli oli sateinen, mutta se ei paljoa haitannut vaan teki ilmasta sopivasti raikkaan. Lopussa, kun sade loppui ja ilma lämpeni, alkoi tuo sateenpitävä takki olla hieman liikaa.

Kaiken tämän välissä ollaan seurattu mielenkiinnolla myös viikonlopun neljäkaseja. Surgeresissa on menty tasaisesti melkoista vauhtia miesten voittajan Fryer Martinin tuloksen ollessa 433 km. Naisten sarjan voittaja Kudo Kami sai tuloksen 385 km Hän oli muuten kokonaiskisan kolmas. Miesten sarjan kuudenneksi juoksi Algerian Said Kahla tuloksella 325 km. Hän juoksi runsas kuukausi sitten Japanissa Sakura Michi kisassa.

Suomalaisia ehkä enemmän kiinnosti Bornholmissa juostu kisa. Endurancen Juha Jumisko juoksi todella vakuuttavasti ja tasaisesti läpi kisan (puolikkaat n. 173 km ja 142 km). Sijoitus hienosti kolmas voittajan tuloksen ollessa 334 km.

Loppuun vielä uutinen Mikael Anderssonista, joka on osallistunut molempiin Endurancen järjestämiin 24h kisoihin Espoossa. Hän juoksi maaliin toisena tämän vuotisessa Grand Union Canal Race -kisassa.

Ei kommentteja:

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...