sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

Väliporinoita ja Polar Grit X tarinaa

Tällä viikolla meillä oli vuorossa taas Väliporinat, jossa haastateltavana oli myös Polarin uuden Grit X urheilukellon tuotepäällikkö Pauliina Sjölund. Väliporinat pääset kuuntelemaan vaikka allaolevan linkin kautta. Lisäksi Pauliina kirjoitti blogiin vähän tarinaa itsestään ja uudesta Grit X kellosta.


Pauliinan kanssa poluilla Meikon maisemissa

Oli todella mukavaa päästä Polar Grit X:n tuotepääliikkönä keskustelemaan Polkuporinoihin Mikaelin kanssa tästä meidän uudesta treenikaverista Meikon keväisille poluille. Heti haastattelun jälkeen huomasin, että tämähän on ensimmäinen haastattelu, jonka annan tuotteesta englannin sijaan suomeksi ja se saattaa hieman kuulua, jos minua yhtään paremmin puhujana tuntee. Tässä siis luvassa täydennystä muutamiin asioihin kirjallisessa muodossa. Mainittakoon myös, että luonnollisesti ultrajuoksija ja ultrasauvakävelijä eivät myöskään muistaneet keskustella tarkemmin akunkestosta tai treenitilassa toimivasta korkeusmittarista ja kompassista, mutta tämä ja kaikki muut tekniset yksityiskohdat Polar Grit X:stä löytyvät osoitteesta Polar.com https://www.polar.com/fi/grit-x. 
 

Polarin maailmassa olen viihtynyt kolme vuotta ja sitä ennen minulla on yli 10-vuoden kokemus urheiluvaatteiden ja välineiden myynnin sekä markkinoinnin parista. Olen innokas polkujuoksija, mutta sen lisäksi tykkään myös liikkua luonnossa monipuolisesti maastopyöräillen, talvisin hiihtäen sekä välillä myös uiden ja kiiveten. Siispä uuden kellon tuominen markkinoille ja uudelle kohderyhmälle oli innostavaa tietysti työn puolesta, mutta myös henkilökohtaisten intressien osalta. Itse olen erityisesti tykännyt seurata tiivisti oman kunnon kehittymistä, harjoituskuormaa sekä palautumista erilaisista outdoor-elämän koitoksista Polarin tarjoaman datan avulla. Oma treenaaminen on myös parin viimeisen vuoden kuluessa muuttunut entistä monipuolisemmaksi ja olen pyrkinyt entistä enemmän kiinnittämään huomiota, siihen, liikunko viikkotasolla sopivassa suhteessa eri sykealueilla. 
 

Polar, joka tunnetaan etenkin puettavan teknologian sekä sykkeenmittauksen edelläkävijänä yli 40 vuoden ajalta, suunnittelee kaikki tuotteensa Suomessa. Polarin uniikit Smart Coaching -ominaisuudet perustuvat tieteelliseen tutkimukseen ja hyväksyttyihin tuloksiin. Tämä kaikki tutkimus- ja kehitystyö tapahtuu myös pääasiassa Suomessa sijaitsevassa Polar Research Center:ssä Kempeleessä. Vinkkinä, että Polarin sivuilta löytyy erinomaista kesälukemista kaikille, jotka tykkäävät tutustua tieteellisen tutkimuksen saloihin.

Polar Grit X outdoor multisport kello on kehitetty erityisesti ulkonaliikkujille ja luonnossa viihtyville treenaajille, jotka ovat kiinnostuineita myös saamaan monipuolista dataa harjoittelunsa tueksi, yksilöllista ohjausta sekä löytämään hyvän tasapainon treenamisen sekä palautumisen välille. 


Yönaikaista palautumista


Poluilla
Tämänkin tuotteen suunnittelu lähti liikkeelle käyttäjien tarpeista ja esimerkiksi siitä näkökulmasta, minkälaisia ominaisuuksia polkujuoksijat ja maastopyöräilijät kaipaavat tuotteelta, jotta pitkässäkin suorituksessa energiatasot pysyisivät optimaalisena. Uusi FuelWise™ -tankkausavustaja laskee automaattisesti, kuinka paljon hiilihydraatteja tarvitset treeniisi. Laskuri yhdistää treenitaustasi ja muut fyysiset tekijät suositeltuun hiilihydraattimäärään ja laskee niiden avulla tankkausmuistutusten tiheyden. Se myös mukauttaa muistutuksia treenisi pituuden ja intensiteetin perusteella. Se seuraa energiankulutustasi treenin aikana ja mukauttaa automaattiset tankkausmuistutukset vastaamaan hiilihydraattien kulutusta, jotta pysyt energisenä maaliviivalle saakka. Lisäksi voit asettaa myös juomamuistutuksen valitsemasi ajan välein tai vaihtoehtoisesti laittaa energiamuistutukset manuaalisesti, jos tiedät ja tunnet jo omat yksilölliset tankkaustarpeesi.

Mäkidataa


Yhtenä erittäin olennaisena asiana outdoor-kellon osalta nostan esiin myös tuotteen designin, jossa yhdistyvät keveys ja kestävyys. Testaamme tuotteita ja sen eri osia niin laboratorio-olosuhteissa kuin tositoimissa huolellisesti ennen kuin ne tuodaan markkinoille. Polar Grit X on läpäissyt useita MIL-STD-810G-testejä, mukaan lukien äärilämpötila-, pudotus- ja kosteustestit. Tuote painaa vain 64 grammaa ja siitä on tullut paljon positiivista palautetta, että tuotteen keveys sekä hyvä istuvuus eri kokoisiin ranteisiin tekee siitä erittäin mielyttävän käyttää ei ainoastaan pitkillä lenkeillä, mutta myös 24/7. Ja ulkoilma ihmisiä ajatellen, vaikka kosketusnäytöt ovat pop ja sellainen löytyy myös Polar Grit X:stä niin napit lisäävät monessa tilanteessa ja olosuhteessa käyttömukavuutta. Pientä piristystä saattaa myös päivään tuoda se, että vaihtaa näppärällä pikalukituksella olevan kellon rannekkeet. 

Kellon kaikista ominaisuuksista voisi kirjoittaa pidemmäkin jutun, mutta jätetään osa tarinasta myös kuunneltavaksi. Toinen tarina syntyisi helposti myös meidän Polar Flow -palvelusta, joka toimii yhdessä kellosi kanssa tarjoten vielä oman ulottuvuuden treenien seuraamiseen sekä harjoitussuunnitelmien tekemiseen. Kannattaa lukaista esimerkiksi Mikaelin aiemmin julkaisema blogipostaus, jossa hän kertoo oman treenikauden suunnitelusta Polar Flow:n avulla.

Polkuporinoissa keskustelimme Mikaelin kanssa myös hänen uusista suosikeistaan kuten sääennusteesta kellonäytöllä, Hill Splitter -mäkilaskurista sekä reittiopastuksesta. Kannattaa myös kuunnella vinkit, miten voit monipuolistaa polkujuoksutreenejä Polarin FitSpark-treenioppaan avulla.  


Reittinavigointi yläreunassa

Suosittelen myös ottamaan kesän kuuntelulistoille Polkuporinat-jakson viime keväältä, jossa meidän pitkän linjan asiantuntija Ville Uronen avaa sykemittauksen tarinaa vinkkien kera:Toivotan kaikille erinomaista polkujuoksukesää!

Pauliina Sjölund
Business Product Manager
Polar Electro Oy

Ei kommentteja:

Pasi Koskinen ja syövän jälkeinen ultraelämä

  MUUTTOLINTUJEN AIKAA Matkailuautomme etuosassa on uniikki kuva lunneista symboloimassa minun ja elämäni valon, Kirsi Martikaisen yhteis...